5 velsmakende grunner til å bestille kurs og konferanse hos Thon Hotels

Hjemmelaget, økologisk og kortreist: Dette er vår oppskrift på en vellykket konferanse.

Utsnitt av pausebuffé fylt med fargerike retter og urter.

Vi vet hvor viktig maten er for en god opplevelse, det være seg en hotellovernatting, et seminar med jobben eller en viktig konferanse. Derfor legger vi litt ekstra kjærlighet i maten vi serverer hos Thon Hotels. 

– Slagordet vårt er at vi skal være best på mat, sier Johan Love Laursen. 

Han er Food & Beverage-direktør i Thon Hotels, og brenner for å skape en helhetlig og attraktiv matopplevelse, der kortreist mat av god kvalitet står i fokus.  

– Jeg tror maten utgjør minst 80 prosent av totalopplevelsen for mange. Mange konferansedeltakere oppgir at mat er vel så viktig som det faglige innholdet, så da er det klart at vi satser på mat, sier Laursen, og legger til: 

– Vi har både stjernekokker og fagfolk med lidenskap for jobben med på laget, som brenner for å skape gode opplevelser for gjestene våre. 

Her er fem velsmakende grunner til å legge konferansen til Thon Hotels:

God mat og service – uansett tid på dagen 

Frokost, lunsj, middag eller pausemat? Hos oss er alle måltider like viktige. 

Vår bugnende frokostbuffé er noe gjestene våre setter høyt, og den sørger for en smakfull, sosial og god start på dagen. På frokostbuffeten serveres blant annet hjemmelaget pålegg som leverpostei, syltetøy og rekesalat, egg i utallige varianter, nybakt brød, smakfulle oster, bakst, pannekaker, ulike varmretter, smoothies og masse annet godt. 

Bestiller dere dagpakke, serveres gjerne påsmurte rundstykker om morgenen, og buffé eller dagens hovedrett med en stor dessertbuffé til lunsj. Har dere gått for middag, kan dere velge mellom både à la carte, buffé og en fastsatt meny basert på sesong. 

Det er selvfølgelig også fullt mulig å skreddersy et program og spesialtilpasse menyen etter deres egne ønsker og behov. 

– Det finnes noe for alle, og det skal vanskelig gjøres å dra herfra sulten, sier Joanna Maria Mann. 

Hun er Food & Beverage-manager på Thon Hotel Opera i Oslo, som arrangerer opptil 200 konferanser i måneden. 

– Ofte har vi også temalunsjer, for eksempel asiatisk eller meksikansk, slik at dere får servert noe helt nytt på dag to om dere er her flere dager. 

Lokale råvarer av kvalitet

Maten hos oss baserer seg på tre stikkord: hjemmelaget, økologisk og kortreist. Det betyr at du kan være sikker på at det som blir servert er av god kvalitet. 

– Vi har en sterk lidenskap for gode råvarer, og kortreist mat er en stor del av strategien vår. Jeg tør å påstå at råvarene du får servert på konferanse hos oss er litt mer unike enn de fleste andre steder, sier Laursen. 

Vi samarbeider med lokale bønder og produsenter over hele landet, som betyr at du rundt om på landets Thon-hoteller alltid får lokale tilpasninger og en smak av området du befinner deg i. 

Er du for eksempel på et av våre hoteller i Lofoten, står blant annet fenalår fra Lofotlam og røkelaks fra Sakrisøy på menyen, hos Thon Hotel Bodø får du lokale oster fra Kjerringøy gårdsysteri, mens du hos Thon Hotel Ålesund får servert fersk fisk trukket opp på brygga rett utenfor hotellet. Flere av våre hoteller dyrker også sine egne grønnsaker og urter i egne drivhus på taket.  

Vi jobber aktivt med matsvinn 

I 2017 startet vi å jobbe enda mer aktivt med å redusere matsvinn, og vi har satt oss som mål å redusere matsvinn med 50 prosent innen 2030. 

Hotellene våre veier og registrerer matavfall daglig, og har satt i gang ulike tiltak for å redusere mengden. For eksempel bruker vi større deler av grønnsakene , hele fisken og koker kraft av råvarer som ellers ville gått i søpla. 

– På Thon Hotel Opera lager vi blant annet fritert chips av gulrotskall, som gir en fin «touch» til en rekke retter, sier Mann. 

Mange av våre hoteller selger også overskuddsmat som allerede er produsert gjennom Too Good To Go som et aktivt hjelpemiddel i kampen mot matsvinn. 

Vårt felles mål om å kutte matsvinn er en vinn-vinn situasjon, både med tanke på økonomi og for å spare miljøet, men det gir oss også mer fornøyde gjester og kokker med bedre samvittighet. 

Vi vet at maten spiller en viktig rolle 

Enten dere vil samles til et hyggelig frokostmøte, et heldags arrangement med lunsj eller til en konferanse med overnatting og middag får dere servert mat som holder konsentrasjonen oppe og gir hjernen det den trenger for å fungere optimalt. 

Vi vet at maten er viktig for en vellykket konferanse, både fysisk og sosialt, og strekker oss langt for å gi dere en god opplevelse med riktige råvarer og en perfekt blanding av søtt og sunt. 

– Vi har inntrykk av at maten også er veldig viktig for gjestene våre. Spesielt populær er lunsjbuffeten vår, og de asiatiske salatene. Det er fordelen ved å ha et internasjonalt kjøkkenteam, sier Mann, og legger til: 

– Vi har flere bedrifter som kommer tilbake til oss gang på gang på grunn av maten.

Pausemat – det lille ekstra 

I løpet av en lang konferansedag er det lett å bli litt småsulten mellom slaga. Vi har dermed fokus på å tilby god pausemat som bidrar til å holde energien og motivasjonen oppe. 

– Vi tilbyr som regel nøtter som er spesielt nyttig for konsentrasjonen, i tillegg til oppkuttede grønnsaker med hjemmelaget guacamole, fersk frukt, chiapuddinger, yoghurt, nachos med hjemmelaget salsa eller pesto, energishots og smoothies, forteller Mann. 

– I tillegg serveres alltid kake, muffins eller noe annet søtt. På en lang dag med kurs eller konferanse er det viktig med en god blanding av sunn snacks og små sukkerbomber.

Pausemat serveres gjerne to ganger om dagen, om morgenen og ettermiddagen. Og selvfølgelig får dere tilgang på kaffe, te og mineralvann gjennom hele dagen. 

Relatert innhold

Overeenkomstcode

Voor de aanmelding vul alstublieft de bedrijfsnaam en de bedrijfscode in.

Voer de bedrijfsnaam in.
Voer het afspraaknummer in.