Tre mennesker som går ned en fjellside i solnedgang

Høstferien nærmer seg!

Frister det å ta en liten tur i høst? Høstferien er et perfekt tidspunkt å ta med familien eller kjæresten på tur.

Ta igjen det du ikke rakk å gjøre i sommer og bruk høstferien til å flykte fra hverdagens kjas og mas. Vi har flere deilige høstdestinasjoner i hele landet.

Du kan dra på storbyferie til Oslo og få kulturelt påfyll ved å besøke MUNCH, Deichman Bjørvika og Astrup Fearnley.

Eller du kan reise til Bergen for å oppleve akvariet, Fløyen og koselige kafeer. Du kan også ta turen til Bryggen, som er inkludert på Unescos liste over verdens kulturarv, hvor du finner småbutikker og gallerier.

Hvorfor ikke ta turen til Tromsø, Nordens Paris? Her kan du dra på uteaktiviteter som hundekjøring, nordlyssafari og fisketur. I tillegg er Tromsø omkranset av fjell, så her får du et stort utvalg av fjellturer i ulik vanskelighetsgrad.

Du kan ta turen til Trondheim, ikke nødvendigvis bare for å tusle rundt Nidarosdommen og Bybroa, men også for å oppleve stor matkultur. I Trondheim finner du tre Michelin-restauranter: Credo, Fagn og Speilsalen. Etter middagen kan du ta turen til vakre Bakklandet og slappe av med noe godt i glasset på en av de koselige kroene der.

I flotte Stavanger kan du vandre gjennom trange gater og hvitmalte hus i gamlebyen. Stavanger er også et godt utgangspunkt for store naturopplevelser, hvor du kan oppleve severdigheter som Lysefjorden, Prekestolen og Kjeragbolten.

Vakre Skeikampen byr også på mange flotte opplevelser i naturskjønne omgivelser med aktiviteter og turløyper rett utenfor døren. Du kan dra på fjellfiske med familien eller leie sykler og teste sykkelterrenget. Skeikampen er kjent for å være et av Norges beste stisykkelsteder!

Trenger du inspirasjon til hva du kan finne på i høstferien? Les våre inspirasjonsartikler som ligger under.

Psst! I år er høstferien i uke 40 (3. – 7. oktober) og uke 41 (10. - 14. oktober).

Inspirasjon til årets høstferie