Trondheim på vinterstid som speiler seg i vannet

Ting å gjøre i Trondheim

Trondheim er en fantastisk by, og her er det mye mer å besøke enn bare Nidarosdomen. Her er våre favorittsteder i Trondheim som er vel verdt et besøk.

Se våre hoteller i Trondheim.

  • Matopplevelser

Matopplevelser

Emilies Eld Restaurant & Bar

På superkoselige Emilies Eld Restaurant & Bar har de åpent kjøkken og man kan se kokkene lage retter over flammegrillen. Maten er laget fra bunnen av og man kan velge mellom en enkel barmeny, 3, 4 eller 5-retters eller vanlig À la Carte-meny. Husk å bestille bord i forveien.

Bakklandet Skydsstasjon

I det superkoselige trebygget ligger Bakklandet Skydsstasjon som er stolte av sine hjemmelagde kaker og matretter. Gjester kan søke om og kjøpe et stamgjestekort hvor man får rabatt på maten. De er kjent for sitt danske sildebord, fiskesuppe, lune leverpostei og fantastiske kaker.

  • Kaffebarer

Kaffebarer

Dromedar Kaffebar

Dromedar Kaffebar har fire kafeer og et bakeri i Trondheim sentrum. Liker du god kaffe, så er dette stedet for deg. Bakeriet lager kaker på bestilling – alt fra marsipankaker til moderne moussekaker pyntet med makroner. Dromedar serverer også sandwicher, brownies, makroner, scones og bakst.

Ila Brainnstasjon

Kulturkaféen Ila Brainnstasjon har en koselig bakgård og her kan du få med deg gratis intimkonserter, standup og poesikvelder. På veggene henger bilder og kunst, og de har en enkel meny med både kalde og varme retter.

Hver søndag har de søndagsjazz - et perfekt sted å tilbringe ettermiddagen en søndag. Hver søndag spiller en ny artist fra klokken 14.

Foto: Tom Gustavsen/Trondelag.com

  • Uteliv

Utelivet i Trondheim

Kieglekroa

Kieglekroa er kjent for flere ting, deriblant for å være byens eldste pub, samt for sitt store utvalg av øl. Her kan du bestille øl fra mindre mikrobryggerier og store ølbryggerier, og nyte kvalitetstid med venner og familie. Blant robuste benker og trebord, levende lys og peisvarme, kan du velge om du vil slappe av og sitte ned, eller spille "sjoelbak" og dart.

Ølsmaking  på Ølakademiet

Er du ute etter å utvide smaksløkene, har Ølakademiet flere kurs i ølsmaking. Sjokolade er kanskje ikke det første du tenker på når du skal ha noe å bite i sammen med ølen, men ifølge Ølakademiet kan du bli overrasket over hva sjokolade kan tilføre ølen. Andre kurs som akademiet tilbyr er blant annet ølbryggerkurs, ost og øl og øl og sliders. 

Antikvariatet

Antikvariatet en musikkafé og bokbar med masse sjel. De har også uteservering og det holdes konserter og andre kulturelle tilstelninger her. Husk å gå til den innerste baren.

Trondheim Camping

Dersom du ønsker å spille minigolf, er Trondheim Camping stedet for dette.  Her er det drop in, men også mulighet for forhåndsbooking. Stedet har også bar, snacks og popcorn, samt DJs i helgene.

Högra bilden: Søderholm – Steen / Trondelag.com

  • Parker, øyer og brygger

Parker, øyer og brygger

Munkholmen

Når solen titter frem er Munkholmen, en liten fredet øy i Trondheimsfjorden, en populær destinasjon for bading og soling. Hit kommer du deg enkelt med båt fra Ravnkloa. I tillegg finnes det to serveringssteder på øyen, både en kafé og en restaurant med utendørs servering.

Nedre Elvehavn

Stedet som også kalles Solsiden, er Trondheims svar på Aker Brygge. Området er vel verdt et besøk om sola skinner. Her ligger uterestaurantene på rekke og rad, og du finner også konsertscenen Dokkhuset. På scenen presenteres kammermusikk og jazz, ny musikk, verdensmusikk og andre musikalske uttrykk.

trondheim-destinasjon-nidelven.jpg

Ladeparken

Friområdet i Trondheim er et sted for å lade batteriene. Klatrestativ, lekestativ, lysthus, fontener, steiner å hoppe på i vannet og flotte grøntområder gjør det perfekt for barnefamilier, men også for besøkende som ønsker å se en annerledes bypark.

Sjøbadet Brattøra

Skinner solen, frister det ikke alltid å dra til et innendørs svømmebasseng. Da er det godt det finnes flotte bademuligheter ute i Trondheim. Like ved Pirbadet, finner du et sjøbad med både solplasser og stupetårn. Sjøbadet på Brattøra er et populært badested hele sommeren - såfremt det er opphold.

  • Museum og omvisninger

Museum og omvisninger

Rockheim

Rockheim er pakket inn i ett røft, industrielt og rett og slett rocka bygg på Brattørkaia. På museet finner du historien om norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Et rikt utvalg av bilder, låter og videoer, gjør at du kan mimre over norsk pop og rock i timevis. Museet inneholder også interaktive opplevelsesrom der du blant annet kan tegne med graffiti og slå deg løs som DJ.

Relaterat innehåll