Opplev Surnadal

Surnadal er et skattekammer for deg som er glad i friluftsliv og aktive opplevelser. Nedenfor har vi samlet steder som bør oppleves, samt tips til vinteraktiviteter i vakre Surnadal.

Tre personer går på ski i Kårvatn

Surnadal Alpinsenter

Alpinsenteret har et av de lengste skitrekkene i landet. På toppen av bakken er det flott utsikt, og mulighet for turer til Strengen (890 moh.). Skianlegget ligger kun 3 km fra Hotel Surnadal.

Alpinanlegget tilbyr

 • Skiutstyr til utleie og skiservice
 • Skiskole for nybegynnere
 • Eget snow park
 • Varmestue

Alpinsenteret har snøkanoner og består av ca. 4000 meter velpreparerte løyper, der 1750 meter er med lys.

Åpningstider

 • Mandag - torsdag: 17.30 - 20.00
 • Lørdag - søndag: 11.00 - 16.00

Nordmarka idrettssenter

Nordmarka idrettssenter har et anlegg som består av kilometerlange preparerte løyper i ett av de beste skiterrenga på Nordmøre. Anlegget er et ypperlig startpunkt for korte og lengre langrennsturer.

Senteret ligger 7 km. unna Hotel Surnadal.

Nordmarka idrettssenter er tilknyttet et klubbhus og en 3 km lang lysløype. I tillegg finner du et topp moderne skiskytteranlegg med skiver for 20 skyttere og lekeanlegg for barn. I vintersesongen er det stor aktivitet med skirenn, Barn i løypa og Telenor-karusellen.

Sjekk skisporet.no for status på løypene.

3 turtips til skiturer fra Nordmarka idrettssenter

1. Løålikjølen — Lengde tur/retur 10,4 km

Dette er et av de aller mest populære skiturmålene i Surnadal. Turen er familievennlig og er i et lett kupert terreng. Det er litt bakker til å begynne med, men etterpå er det lett turterreng opp til toppen av Løålikjølen.

Etter målgang kan man enten tenne et bål i det fri, eller man kan bruke den åpne grillhytta på Løålikjølen.

Turløypa starter på parkeringsplassen noen hundre meter forbi Nordmarka idrettssenter. Når du først har funnet startpunktet, kan du ikke gå feil. Følg opptråkkede spor inn til Løålikjølen. På tilbaketuren rett før startpunktet deler sporet seg. Tar du veien til høyre, kommer du til parkeringsplassen vest for Nordmarka idrettssenter. Veien til venstre ender opp på Nordmarka idrettssenter.

2. Garthøglia — Lengde tur/retur 7 km

Dette turmålet ligger langs èn av de mest populære rundturene på Nordmarka, nemlig traseen til turlangrennet "Nordmarksrunden". Turmålet ligger i lett kupert skiterreng, perfekt tur for familien. Langs løypa er det fine plasser å raste på.

På yttersida av den nye, store smørebua ved Nordmarka idrettssenter finner du startpunkt for turen. Gå herifra rett fram i lysløypetraseen og ta av til venstre etter et par hundre meter. Følg dette sporet i ca. 3,5 km fram til Garthøglia. Fra Garthøglia kan du snu, eller du kan gå en rundtur ved å følge sporet til "Nordmarksrunden" videre og tilbake til Idrettssenteret. Hele runden er en del lengre enn tur-retur, men du slipper til gjengjeld møtende trafikk.

Avhengig av forholdene blir alternative løyper tråkket opp inn til Garthøglia. De alternative traseene er litt lengre enn den som er beskrevet ovenfor og har også litt mer stigning. På løyper.net og skisporet.no kan du se hvilken trase som er tråkket opp sist. Vi anbefaler at du følger denne.

3. Magretlia – Rundtur: 2,9 km

Denne turen er et fint turmål på kveldstid. Lysløypa går i såpass lett terreng at runden passer godt for både barn, voksne og eldre.

Etter ca. 1,3 km, omtrent på det høyeste punktet i lysløypa, finner du i Margretlia. Du kan korte ned turen med ca. 0,6 km om du i stedet for å følge lysløypa det siste stykket, går rett fram mot startpunktet når du kommer inn på stadionområdet igjen.

Vindøldalen i Trollheimen

Utforsk og nyt den praktfulle naturen som Trollheimen og Vindøldalen kan by på - sommer som vinter. Vindøldalen er veldig populært utgangspunkt for flotte turer i Trollheimen.

Beliggenhet og adkomst

Dalen ligger cirka 300 meter over havet. Det er bilvei fra Holtamoan i Surnadal. Veien fra bygda og inn til Pebua er 9 km lang og er helårs bomvei. På Pebua er det anlagt ei stor parkeringsplass. 

 • 27 km fra Hotel Surnadal
 • 12 mil fra Trondheim
 • 7 mil fra Kristiansund
 • Dalen ligger 300 meter over havet
 • Snota, med sine 1668 meter over havet ligger i enden av dalen

Tips til turer i Vindøldalen

Folddalen i Trollheimen

Folddalen i Trollheimen er en sidedal til Surnadal. Dalen i Rondane byr på mangfoldige turmuligheter, for både venner og familie.

5 tips til turer i Folddal

Folldalen ligger 37 km fra Hotel Surnadal. Bilveien inn til Gråhaugen Fjellstue er èn av flere flotte utgangspunkt for både skiturer og toppturer.

Under kan du lese fem tips til turer i Folddalen. Noen av turene passer for barn, mens andre er beregnet for voksne.

1. Snota

Fra Folddalen er det blant annet flott å bestige Trollheimens majestet, Snota, på 1 669 meter over havet.

2. Skitur til Ura (ikke merket eller oppkjørt løype)

Ura ligger såpass høyt at man kan se nordvestlige deler av Trollheimen derfra. Skituren egner seg like mye for barn som for voksne.

Første delen av skituren går forbi en liten setergrend ved Storbekklia. Denne plassen, og lia bak, kan være en fin nok tur for barnefamilier. Deretter kommer du rimelig fort opp over tregrensen. Dermed kommer følelsen av at du kommer høyt opp på fjellet fort.

Flere tips knyttet til turen til Ura

3. Skitur til Tindfjellet (ikke merket og ikke oppkjørt løype)

Med bil tar du av ved Kvammen og kjører helt til enden av Folddalsvegen. Turen opp til Tindfjellet tar 24 timer, avhengig av form, fart og føre. Dette er en økende populær Rondane-tur da det er en typisk opp-og-ned-tur.

Fra Tindfjellet har du fin utsikt over deler av Folddalen og Vindøldalen.

4. Skitur til Duvåsen (ikke oppkjørt eller merket)

For en kortere og litt enklere tur kan du gå til Duvåsen. Her kan du parkere på en liten parkering, like etter ett turskilt der det står ”Kaldholet” på. Dette er noen hundre meter etter du har passert den siste hårnålssvingen og er ferdig med stigningen opp fra Kvamsliene.

Et annet alternativ er å parkere på den etablerte p-plassen ved Bjørnsledet.

Turen til Duvåsen tar 12 timer. Følg retning mot den store antennen, som du ser store deler av turen. Her har du flott oversikt over hele dalføret. Denne turen anbefales også etter at det er mørkt. Da lyser hele Vårsøglandet så fint opp og du kan se den flotte lyssettingen fra alpinanlegget.

5. Blomsetrene  fin familietur

Fra Bjønnsleet går det en oppkjørt løype innover til Bolmsetrene. Dette er en fin familietur. Litt bratt og dryg i starten, men det belønnes med veldig flott natur innrammet av Ura, Bolmtrollhetta, Gaddfjellet og Rinnhatten.

Den som ikke vil helt til Bolmsetrene, kan ta en rast like etter man har passert de første bakkene. Da åpner landskapet seg litt ved Lomtjønna. Dette er en super sol-li med masse utforskningsmuligheter for de små.

Kårvatn

Naturen rundt Kårvatn byr på stor variasjon av naturtyper. Alt ifra høyfjell, til frodige og urskoglignende dalfører. Her står turopplevelsene og utfordringene i kø, uansett nivå.

Turområdet ligger 30 km. unna Hotel Surnadal.

Kårvatn er et godt utgangspunkt for både krevende toppturer og familievennlige turer i nærområdet, sommer som vinter.

Gården Kårvatn

Gården Kårvatn ligger øverst i Todalen. På låven ligger Norges mest avsidesliggende fjellutstyrsbutikk. Topp kvalitet, høg kompetanse og enestående service, er det de jobber mot hver dag!

Strengentraseèn

Fra Vang er det flotte oppkjørte langrennsløyper, som går helt opp til Strengen. To av turene passer godt for småbarnsfamilier, mens turen til Strengen er en lengre tur.

Klåberget — Lengde tur/retur: 6,8 km

En flott trimtur med utsiktspunkt på toppen. Det er jamn stigning hele veien opp til Klåberget. På veien ned kan du velge å få en rask nedkjøring, eller gjøre turen til en rundtur med litt slakere nedfart. På rundturen passerer du Haukarberget, der IL Søyla har trimbok.

Turen starter ved Vang skiarena i Røgrenda. Det er en parkeringsplass ved skiarenaen der du kan parkere bilen.

For å finne løypa går du i retningen du kom fra (østover) på nedsiden av veien noen hundre meter. Kryss veien og Røelva og følg skogsveien opp til «Utigardshytta». Videre oppover er det opparbeidet løypetrase for tråkkemaskin helt opp til Klåberget.

Strengen — 890 meter over havet

Ønsker du å gå til fjellet Strengen, går du først til Klåberget og fortsetter derifra. Det er flere mulige veier til fjellet, bratt opp eller man kan velge slakere ruter. Her er det også mulig å komme inn på en langrennsløype, som går til alpinanlegget i Surnadal. Vær oppmerksom på at løypa opp til toppen av Strengen ikke er oppkjørt hele vinteren.

Øygardshalsen — Lengde tur/retur 3,4km

En skitur til Øygardshalsen er en fin lavterskelstur, som går i relativt flatt terreng. Startpunkt for turen er klubbhuset ved skianlegget til IL Søya på Vang. Skituren går etter oppkjørt løypenett. Dette gjør Øygardshalsen til et ideelt turmål for de yngste som skal lære seg å gå på ski. Turen er også fin for alle som vil ta en lett skitur for bare å nyte vinteren. Turmålet er rastebenken og turkassen ved Øygardshalsen, der en flott utsikt venter deg.

Ved Vang skiarena parkerer du på parkeringsplassen. Gå inn i lysløypa på venstre side av veien og fortsett videre i samme retning som du kom kjørende. Følg så Stikk UT!-skilta fram til Øygardshalsen.

Vertragscode

Um sich anzumelden geben Sie bitte den Firmennamen und den Firmencode ein.

Bitte geben Sie den Namen des Unternehmens ein.
Bitte geben Sie Ihre Vertragsnummer ein.