Ta med barna til Stockholm

Hva skjer når en familie på fem får teste ut Stockholm for en helg? Det blir ellevilt gøy!

– Turens høydepunkt? Halloween på Gröna Lund! sier familien Torjusen i kor. 

– Det ble en perfekt bursdagsfeiring for Benjamin på tolv. Det var nesten som at de visste at vi kom, der vi ble møtt med både parade og musikk. Det var også veldig morsomt – og litt skummelt – å utforske spøkelseshusene, med levende folk som fulgte etter oss for å skremme. 

Hotell midt i smørøyet

Familien, som består av pappa Bjørnar (38), mamma Ann Cathrin (43) og barna Benjamin (12), Brage (10) og Bjørnar Junior (8), satte seg på flyet fra Trondheim til den svenske hovedstaden etter at de gikk til topps i konkurransen Thon Tester, og vant et helgeopphold på Thon Partner Hotel Kungsbron.

– Vi har vært mye i Sverige, men aldri i Stockholm, så det var helt perfekt, sier Bjørnar. 

– Vi reiser også sjeldent på hotell sammen, ettersom det er veldig kostbart for så mange personer. Men hotellrommene her var midt i blinken, store og fine og med både badstue og boblebad på rommet!

Hotellets beliggenhet i bydelen Norrmalm, omtrent tre minutters gange fra Stockholm sentralstasjon, passet også familien godt.

– Det var helt konge å bo midt i smørøyet, med alt tilgjengelig på mindre enn 10 minutters avstand. Bortsett fra Djurgården og Gröna Lund da, men trikkestoppet lå rett ved, og i helgene reiser faktisk barn gratis. Det er et pluss, sier Bjørnar.

– Trikken er dessuten en fin måte å se byen på. Det viste seg at Stockholm blant annet har veldig mange fine og gamle bygninger, som ga oss skikkelig storbyfølelse.

Mye moro på programmet 

Før de dro la familien en god plan over hva de ville gjøre i løpet av storbyferien. Hovedmålet å få med seg var fornøyelsesparken Gröna Lund, med Halloween-feiring, spøkelseshus og raske karuseller.

Det ble også tid til kafé- og restaurantbesøk, familien besøkte blant annet YUC! Mexican og Barbeque Steakhouse & Bar, der spesielt sistnevnte ble en favoritt for de minste.

– De hadde veldig lyst på dessert, men kjøkkenet hadde stengt. Det var dermed store stjerner i øynene da de likevel fikset oss is til dessert, sier Bjørnar.

Før turen til Gröna Lunds magiske Halloween-verden dro familien innom morobutikken Butterick’s for å kjøpe kostymer til barna, etter ønske fra bursdagsbarnet.

– Den butikken var skikkelig kul! Hele tre etasjer med alt mulig rart, fra kostymer til linser og falskt blod, sier Benjamin.

– Men mor i huset skulle nok gjerne rukket innom Mall of Scandinavia, Skandinavias største kjøpesenter, for litt annen type shopping også. Det får bli neste gang, sier Bjørnar. 

Familiens beste tips for en vellykket tur er å legge mange planer for ting man kan gjøre, men samtidig ha lave skuldre for hva man faktisk klarer å gjennomføre.

– Selv ble vi for eksempel sittende lenge ved frokosten, og for å slippe å stresse rundt, droppet vi noen av planene og fokuserte heller på det vi hadde mest lyst til, forteller Bjørnar. 

I pannekakehimmelen

For en vilter familie på fem var det også deilig å kunne slappe av på hotellet innimellom slaga. Spesielt deilig var det å ha badstu og boblebad på rommet. 

– Vi badet i boblebadet hver dag, det var skikkelig gøy! sier minstemann i flokken. 

Man skal heller ikke kimse av viktigheten av en god frokost for en familie på storbytur. 

– Frokosten var helt fantastisk! Unga var helt i himmelen da de fant ut at det fantes både pannekaker og nugatti på buffeen, sier Bjørnar. 

 – Jeg er helt sikker på at noen av oss klarte å spise ti pannekaker, minst.

Familiens 3 beste tips til Stockholm-turen

  • Gröna Lund er et must! Vi storkoste oss med Halloween-tema, men det er nok like moro både om sommeren og når parken pyntes til jul. 
  • Finn en liten, koselig kafé – det er Stockholm på sitt beste! Vi fant en rett ved ABBA-museet som hadde utrolig «mysigt» atmosfære med god kaffe og baguetter. 
  • Stockholm kryr av morsomme og interessante museer for store og små. Vi anbefaler spesielt Junibacken og Vasamuseet, som ligger rett ved siden av hverandre ute på Djurgården. 

Relatert innhold

Vertragscode

Um sich anzumelden geben Sie bitte den Firmennamen und den Firmencode ein.

Bitte geben Sie den Namen des Unternehmens ein.
Bitte geben Sie Ihre Vertragsnummer ein.