3 frokoster som drar deg opp om morgenen

Synes du det er vanskelig å stå opp om morgenen? Her er tre frokoster som får selv de morgentrøtte opp av senga.

Vi har alle dager der det er fryktelig vanskelig å stå opp og forlate den varme senga. Og tanken på tørre brødskiver gjør det ikke lettere.

Har du derimot forberedt en deilig frokost som står og venter på deg i kjøleskapet føles veien fra senga og ut i dagen brått mye enklere! Og best av alt: Du trenger ikke å sette av massevis av tid til å forberede den kvelden i forveien. 

Her er tre tips til frokoster som drar deg opp om morgenen – uten å kreve særlig mye av deg kvelden før:

1. Kjøleskapsgrøt med bringebær

Dette er en frisk grøt med en nydelig farge, som får selv de trøtteste til å dra på smilebåndet. Du blander sammen grøten kvelden i forveien, lar den stå i kjøleskapet over natta og supplerer bare med litt topping om morgenen. 

Kjør 4 dl helmelk, 2 ss yogurt naturell og 2 ½ dl bringebær (frosne eller ferske) i en blender eller bland godt med en visp. Ha alt i en bolle og rør inn 2 ½ dl havregryn, 1 ss honning, 1 ss chiafrø (kan sløyfes) og fint revet sitronskall og saften fra en halv sitron. Fordel grøten i serveringsskåler med lokk, eller dekk til med plast, og sett i kjøleskapet over natta.

Server med friske bringebær, eller litt bringebærsyltetøy, kokosflak og hakkede pistasjnøtter, eller noe annet godt og crunchy du har i skapet. Nyt!

Oppskrift fra tine.no

2. Sunne, små frokostpannekaker

Pannekaker til frokost er superdigg, og trenger ikke ta lang tid. Du kan enten blande sammen røra kvelden før og sette den i kjøleskapet, eller bare samle sammen ingrediensene så det er fort gjort å komme i gang med stekingen om morgen. Disse pannekakene er sunne og gode, med banan som gir en søt smak.

Bland sammen 1 egg, 2 spiseskjeer havremel (alternativt havregryn eller annet mel) og 1 banan med en gaffel. Tilsett gjerne litt smak om du ønsker det, for eksempel i form av kardemomme eller kanel.

Bruk ca. 2-3 spiseskjeer av røren til én pannekake, og stek på begge sider i litt smør eller olje på middels varme. Stek til pannekaken får en gyllen overflate og er gjennomstekte.

Topp med cottage cheese og bjørnebær (rør gjerne sammen), eller gjør som Thon Hotels-kokk Caroline Mo Vik og bruk vaniljekesam og plommesyltetøy.

3. Rett i ovnen-rundstykker 

Ingenting slår duften av nystekte rundstykker til frokost! Har du tid til å steke rundstykker om morgenen, er det ingenting i veien for å lage deigen kvelden før, og la den heve på benken. Da kan du kose deg med helt ferske rundstykker til morgenkaffen.

Bland sammen 400 g hvetemel, 100 g fin sammalt hvete eller sammalt rug, 6 ss lettkokte havregryn, 4 ss solsikkekjerner, 2 ss sesamfrø, 2 ss linfrø, 2 ss chiafrø, 0,5 ts tørrgjær og 1 ts salt. Hell 5 dl vann og rør godt rundt til du får en jevn deig, som er litt klissete. Dekk til bollen, og la den stå på benken over natta. 

Bruk en isskje eller to spiseskjeer til å dandere 12 rundstykker på et stekebrett, og stek dem midt i ovnen med varmluft på 200 grader i rundt 30 minutter.

Kilde: matprat.no

Code d’accord

Veuillez mettre le nom de l’entreprise et le code afin de vous identifier.

Veuillez saisir la raison sociale.
Veuillez saisir le numéro de contrat.