Overnatting og ting å gjøre i Asker

Skal du besøke Asker? Her er tips til hotell, overnatting, opplevelser og spisesteder i bygda ved Oslofjorden.

Langs idylliske Oslofjorden, midt mellom Oslo og Drammen, ligger Asker. 

Her venter urbane opplevelser i Asker sentrum, samt natur, strandliv, idylliske kystperler og spennende opplevelser rundt om i resten av kommunen. Kanskje får du også hilst på kronprinsparet, som har sin residens på Skaugum i Asker.

En kombinasjon av idyllisk fjordliv og urbant byliv gjør Asker til en flott feriedestinasjon for de aller fleste. 

Her er nyttig informasjon til deg som skal besøke Asker: 

Ting å gjøre i Asker

Asker museum 

Asker Museum ligger i Kunstnerdalen på Hvalstad. Her kan du besøke de unike kunstnerhjemmene til Tilla og Otto Valstad og forfatterne Hulda og Arne Garborg. Museet består også av flere bygninger fra gamle Asker-gårder og både faste og skiftende utstillinger. Her finnes også en vakker hage inspirert av barokken som er verdt en titt, både for sine sjeldne vekster og dyreskulpturene signert Anne Grimdalen. 

Ut på tur: Skaugumsåsen, Semsvannet og kyststien i Asker  

Med et toppunkt på rundt 350 moh. regnes kanskje ikke Skaugumsåsen som en ekte topptur, men utsikten fra toppen av åsen er likevel majestetisk. Herfra kan du se både Drøbaksundet, Oslo og Skaugum. I tillegg til at du vandrer gjennom vakre Skaugumsåsen naturreservat på vei opp. Starter du turen fra parkeringsplassen på Sem er det rundt to kilometer å gå tur/retur, men stigningen er til tider bratt. 

En annen fin tur går rundt idylliske Semsvannet, omtrent et kvarters kjøring fra Thon Hotel Vettre. Turen går på grusvei og sti og er rundt fem kilometer lang. Underveis finnes både flere badeplasser, kafé og fiskemuligheter  – og fine skiløyper om vinteren. 

Om du heller foretrekker saltvann og bølgeskvulp er det bare å vende snuta mot Askers kyst. Her kan du nemlig vandre på Kyststien, som strekker seg nesten hele veien fra Oslo til Larvik langs vestsiden av Oslofjorden. I Asker kan du gå fra Holmen til Røyken, og et anbefalt strekke går fra Thon Hotel Vettre til Vollen, og videre til Elnestangen, med både badeplasser, kafeer og Oslofjordmuseet som mulige stopp underveis. 

Asker kulturhus, kino og bibliotek 

Om du er i det kulturelle hjørnet, gjør du lurt i å ta turen til Asker kulturhus. Her finner du et variert tilbud av konserter, foredrag og teaterforestillinger året rundt, som passer til enhver alder og smak. Inne på kulturhuset finner du også Asker kino, med fem saler og et variert program, samt Asker bibliotek. Med beliggenhet midt i sentrum, vegg-i-vegg med kjøpesenteret Trekanten, er også veien kort til et av sentrums mange spisesteder for en helaften. 

Kystperlen Vollen 

I Vollen, omtrent en times gåtur langs kysten eller fem minutters kjøring fra Thon Hotel Vettre, kan du få en smak av skikkelig sørlandsidyll. Kystperlen Vollen har røtter helt tilbake til vikingtiden, og ble senere et viktig handelssted på slutten av 1800-tallet. I dag yrer det fortsatt av liv i de kritthvite husene ved fjorden, med både små nisjebutikker, bakeri, kafeer og galleri. Vollen har også en egen marina med flere serveringssteder, gjestehavn og dykkesenter – og flust av fine badestrender. 

Frister det mer med et lite stykke Syden, kan du ta turen til Villa Malla på Hurumlandet. 45 minutter med bil fra Thon Hotel Vettre venter silkemyk, hvit strand, middelhavsmat og palmer som svaier i vinden. 

TIPS! Om du vil lære mer om kystlivet og båttradisjonene rundt Oslofjorden, bør du besøke Oslofjordmuseet i Maudbukta i Vollen, stedet der Roald Amundsens polarskute «Maud» ble bygget. 

Shopping i sentrum og Trekanten Storsenter

I Asker er det lett å la kortet gå varmt. Ute i sentrumsgatene ligger kjede- og nisjebutikker på rekke og rad, med alt fra klesbutikker, interiør, hobbybutikker og blomster – for å nevne noe. Sjekk blant annet ut Xponella, Handlekraftig, Moodies og Gerts Cashmere, for unike interiør-, mat- og klesskatter. Om du foretrekker å handle på kjøpesenter, byr Trekanten Senter på rundt 80 butikker, flere serveringssteder og servicetilbud. 

Spisesteder og restauranter i Asker

Bor du hos Thon Hotel Vettre trenger du ikke reise langt for et godt måltid. En av de beste restaurantene i området ligger nemlig på huset. Hyggelige Restaurant Ask serverer en sesongbasert meny, med fokus på gode smaker og råvarer grillet på restaurantens egen kullgrill. Omtrent et kvarters gange fra hotellet finner du også Kråka Pub, som har åpent på fredager, der du kan få servert lokalt, håndbrygget øl fra Wettre Bryggeri. 

Om du er sulten på god bakst, lunsj eller kaffe, anbefales det å ta turen til Vollen og Café Oscar eller Café Villa, som begge ligger flott til med utsikt til Oslofjorden. Fra hotellet kommer du enkelt hit med bil på rundt fem minutter. Du kan også følge kyststien, som tar rundt en time til fots. 

Tar du derimot turen til Asker sentrum, kan du meske deg med ulike smaker fra hele verden. Spanske godbiter får du hos Porfavor Tapas og Vinbar, som ligger to minutters gange fra togstasjonen. Lille Haveli, som ligger omtrent vegg-i-vegg, serverer på sin side Askers beste indisk. Italiensk får du hos både Glorioso og RosMara, begge ute i sentrum. TukTuk har retter fra det thailandske kjøkken, mens Intermezzo Café & Restaurant på Trekanten har alt fra burgere og tex-mex til tapas, asiatisk og sushi. Sjekk også ut POP Vinbar eller Café Humlen om du er ute etter noe godt i glasset. 

Overnatting i Asker

Thon Hotel Vettre ligger i landlige og rolige omgivelser, omtrent 10 minutters kjøring fra Asker sentrum. Hotellet har 155 rom, konferansefasiliteter, innendørs svømmebasseng og en av Askers beste restauranter, Ask. Her bor du også med nærhet til sjøen, strender og den idylliske kyststien, som tar deg til kystperlen Vollen. 

Visste du dette om Asker

  • Navnet Asker stammer fra gården og kirkesognet Asker, som igjen fikk navnet sitt fra asketrærne i området.
  • Asker sentrum ligger i Stor-Asker kommune, som er en sammenslåing av de tidligere kommunene Asker, Røyken og Hurum. 
  • Kronprinsparet bor på Skaugum i Asker. 
  • Folk fra Asker blir kalt «askerbøringer».
  • Roald Amundsens polarbåt «MS Maud» ble bygget i Vollen i Asker. 
  • Blant kjente personer fra Asker finner vi blant annet «landsfader» Einar Gerhardsen, A-ha-vokalist Morten Harket og skuespiller Kåre Conradi.

Expériences à Asker

Code d’accord

Veuillez mettre le nom de l’entreprise et le code afin de vous identifier.

Veuillez saisir la raison sociale.
Veuillez saisir le numéro de contrat.