Syv fine sykkelturer i Oslo

Få transportformer er så behagelige, grønne, effektive og rimelige som sykkel. Vi viser deg sju av hovedstadens fineste sightseeing-ruter når du vil ferdes på to hjul!

3 kvinner på sykkel på Aker Brygge

Våre gjester spør ofte om tips til aktiviteter de kan gjøre utendørs når de besøker en ny by. Det første tipset vi gir er ofte å utforske nærområdet - enten til fots eller på to hjul. Intensitet velger man selv, noe som muliggjør det å erstatte en av øktene inne på treningsrommet med frisk luft og flotte utsikter. Få transportformer er så behagelige, grønne, effektive og rimelige som sykkel, og bysyklene i Oslo tilrettelegger for at alle skal ha mulighet til å oppleve hovedstaden nettopp slik. Last ned appen og gjør deg klar til å oppleve noen av de spennende rekreasjonsområdene hovedstaden har å by på.

Her er syv forslag til fine og lette sightseeing-turer med sykkel i Oslo:

1. Langs Akerselva: 7,7 km

Turveien langs Akerselva er populær blant både syklister, turgåere og joggere. Starter du på Kjelsås og sykler nedover, vil du på veien farte forbi både badeplasser, museer, spisesteder, kafeer og fine grøntområder hvor det er hyggelig å ta en liten pause underveis. Langs veien finner du også skilt som gir deg et innblikk i industrihistorien til bygningene som ligger langs elva. Turen går nesten bare i nedoverbakke og passer fint for både store og små. Merk at partiet ned forbi Hønse-Lovisas hus er veldig bratt og ikke egner seg for mindre barn.

3. Grønn rute fra Nydalen til Majorstua: 4,3 km

Fra Nydalen T-banestasjon kan du ta turen vestover og sykle til Slemdalsveien ved Majorstua T-banestasjon. Her sykler du gjennom grøntområder, idrettsanlegg, boligstrøk og skog – langs bilfrie turveier, sykkelveier og på fortau i bygater mot sentrum. Turen går forbi Voldsløkka, bak Ullevål Sykehus, forbi Vestre Aker Sykehus og Marienlyst skole, og er en flat og lettsyklet tur.

4. Maridalsvannet rundt: 12 km

Du trenger ikke å reise langt for å komme deg ut i Oslomarka. I Maridalen, mellom Nordmarka og Lillomarka, ligger Maridalsvannet – Oslos største innsjø. Sykler du rundt innsjøen, opplever du et stort og åpent kulturlandskap. I løpet av de 13 kilometerne rundt vannet passerer du ruinene etter Margaretakirken fra 1200-tallet og flere andre flotte utsiktspunkter. For å komme deg til startpunktet, kan du ta 54-bussen fra sentrum til Brekkekrysset eller Kjelsås stasjon.

5. Frodig tur i Frognerparken og Frognerbekken: 1,7 km

Frognerparken, Norges mest kjente park og mest besøkte attraksjon, vrimler av folk og liv i sommerhalvåret. Vil du besøke den på sykkel, kan du starte ved Fridtjof Nansens vei, ved rundkjøringen i Sørkedalsveien, trille gjennom parken og videre langs Frognerbekken, før du ender opp i Drammensveien på Skøyen.

6. Nedoverbakke fra Frognerseteren til Majorstua: 9 km

Vil du ha en lettvint sykkeltur som nesten bare byr på nedoverbakke? Da kan du starte med å ta Oslos fineste T-banetur fra sentrum og opp til Frognerseteren. Derfra triller du nedover langs Holmenkollåsen og hele veien til Majorstua – en sykkeltur på ni kilometer som passer for hele familien.

7. Idyllisk ferd på Bygdøy: 7,5 km

Halvøya Bygdøy vest i Oslo er et yndet tilholdssted om våren og sommeren – og perfekt å oppleve på sykkel. Turen rundt øya er 7,5 kilometer lang og gir deg praktfull løvskog, vakre bygninger og fine strender og badeplasser. Du passerer også de kulturelle skattene Folkemuseet og Vikingskipmuseet, samt lystslottet Oscarshall. Her er det altså muligheter for et avbrekk av den kulturelle sorten. Du starter turen på Hengsengveien på Bygdøy, rett ved sykkelveien langs E18.

Our hotels in Oslo

Contenu connexe

Code d’accord

Veuillez mettre le nom de l’entreprise et le code afin de vous identifier.

Veuillez saisir la raison sociale.
Veuillez saisir le numéro de contrat.