ThonTester: Brussel for to

Det ble hotelluksus, pub-til-pub og et spaopphold utenom det vanlige på ekteparet vi sendte til Brussel.

– Vi svevde på en sky hele helgen! forteller Kristin Martini Johnsen (37) begeistret. 

I februar overrasket hun mannen sin med en reise til Thons luksushotell Stanhope Hotel Brussels, som hun hadde vunnet gjennom ThonTester. 

10-årsmarkering i Brussel

Det var ikke tilfeldig at Kristin valgte å booke hotell i Brussel den første helgen i februar. Da var det nemlig ti år siden hun og mannen, Per Egil Martini Johnsen (39), traff hverandre. Turen ble minst like romantisk som Kristin hadde håpet.

– Vi elsker å gå rundt på vandring når vi er på tur, og ikke ha så mange planer. For ti år siden hadde vi kanskje dratt på nattklubb, mens nå gikk vi isteden fra pub til pub og slo oss ned i en park.

Kristin hadde vært i Brussel en gang før, på venninnetur i 2013. Hun forteller at det var hyggelig den gangen også, men at byen passet enda bedre nå, ti år senere.

– Brussel er en veldig ren og fin by med mange små parker og hyggelige brosteinsgater. Vi hadde en ultimat feiring av tiårsdagen vår. Byen passer godt for en venninnegjeng på vår alder også. Da jeg kom hjem foreslo jeg for en venninne at vi burde dra dit sammen. 

Fotball på pub

Det reiseglade paret bor i Porsgrunn, en halvtimes kjøretur unna flyplassen Torp. Kristin driver byens eneste renseri, mens Per Egil jobber i Telenor. De er gode til å unne seg en helgetur i ny og ne, gjerne til Liverpool der et visst fotballag holder til. 

– I Brussel ligger pubene tett-i-tett, og vi så en Liverpool-kamp på en stor pub med flere etasjer.

Dessverre tapte Liverpool, men det virker ikke å ha lagt noen demper på stemningen. Kristin er tydelig begeistret for byen, samt det flotte, eldre luksushotellet Stanhope Hotel Brussels.

– Hotellet var som pubene: Lite fra utsiden, men stort og flott inni! Hvis vi skulle dratt tilbake, ville vi bodd der igjen! 

Det romantiske torget

Stanhope Hotel Brussels er regnet blant de mest luksuriøse hotell i Belgia, med sine store, ærverdige rom, gulldekorerte tapeter og gode takhøyde. For ikke å glemme den store, deilig bakgården der gjestene kan nyte frokosten i sommermånedene.

– Da vi kom dit trodde jeg vi var havnet i utkanten av byen, for det var så stille og rolig der, men det viste seg at vi var rett ved Grand-Place med nærhet til alt!

Torget Grand-Place er på UNESCOs verdensarvliste, og omringet av storslåtte bygninger i ulike stilarter som vitner om da Brussel var en av Europas viktigste handelsbyer. Torget er en sentral plass i byen med markedsboder som selger alt fra sko og smykker til blomster og ost.

– Grand-Place er flott på bilder, men enda flottere i virkeligheten. Rundt torget var det smale gater som minnet om italienske smågater med mange restauranter. Der er det Moules-frites som gjelder. De hadde Moules-frites overalt!

Et annerledes badevann

Moules-frites til side, Belgia er først og fremst kjent for to ting: sjokolade og øl. Særlig det siste fikk paret erfare i den belgiske hovedstaden.

– Brussel er veldig «øl’ete»! På pubene får du smaksprøver og ulike ølsorter servert på planker. Men vær forsiktig, noen av dem kan være veldig sterke, forteller Kristin.

Brussel er jo tross alt en ølhovedstad, og paret nøyde seg ikke med ølplanker. Lørdag morgen kom en privatsjåfør, i regi av Thon Hotels, og tok dem med til et ølspa. Det ga mersmak.

– Jeg kunne gjerne vært der mye lenger! Badevannet var tilsatt ulike krydder som brukes i ølbrygging. Det er veldig bra for huden. Jeg satt rynkefri og luktet øl resten av kvelden, ler Kristin.

Overeenkomstcode

Voor de aanmelding vul alstublieft de bedrijfsnaam en de bedrijfscode in.

Voer de bedrijfsnaam in.
Voer het afspraaknummer in.