– Vi visste ikke at Ålesund var en så kul by

Dommen fra vennegjengen som vant en helgetur til Thon Hotel Ålesund er klar: «Hva skal man egentlig med København og Tallinn når man har Ålesund?»

Collage med to bilder, hvor det ene viser en mann i våtdrakt som holder en krabbe, mens det andre bildet viser et oversiktsbilde av Ålesund by i solnedgang

– Om jeg kan oppsummere helgen med tre ord? Eventyrlig, morsom og opplevelsesrik, sier Bako Hawramy (25).

– Ja, glem København og Tallinn og de typiske helgetur-destinasjonene. Ålesund er like bra, om ikke bedre! stemmer kompisen Fredrik Aarnes (24) i.

– Enig – hvor ellers kan man fiske rett fra hotellrommet?, ler Ishtiaq Hossain (23), og legger til:

– Jeg dro opp både piggvar og uer. Sistnevnte fikk kokken på hotellet bruke i fiskesuppa til middag.

Fra RIB og kajakk til fjelltur og sauna

Etter å ha vunnet Thon Hotels sin Facebook-konkurranse, kunne Ishtiaq ta med de to kompisene og venninnene Elisa Vangen (25) og Emerald-Edmee Ignacio Aamot (25) på helgetur til nyrenoverte Thon Hotel Ålesund.

Vennegjengen studerer til daglig sammen på jusstudiet ved Universitet i Oslo, og satte stor pris på å kunne bytte ut pensum med noen opplevelsesrike dager i den vakre jugendbyen.

Og de er ikke i tvil om at Ålesund leverte.

– Helgen har vært helt fantastisk, sier de i kor, og trekker frem RIB-turen som et av de største høydepunktene.

– Å kjøre ut på åpent hav var bare helt rått!, sier Bako.

Flere vannaktiviteter sto på planen denne helgen, og det ble blant annet tid til en kajakktur i idylliske Brosundet.

– Det var en helt unik opplevelse, der man virkelig kunne koble helt av. Det var også veldig kult å se byen og Sunnmørsalpene fra en ny vinkel, sier Ishtiaq.

Vel oppe på land igjen utforsket gjengen byen til fots, der både Jugendmuseet, Moloveien og den koselige antikvitets– og brukthandelen Trankokeriet var blant stoppestedene.

Noen minutters gange fra hotelldøren ventet også startpunktet til toppturen opp byfjellet Aksla – der 418 trappetrinn tar deg opp til Ålesunds tak – og gjengen fikk lagt inn både en joggeøkt og en tur opp fjellet for å se soloppgangen til byens beste utsikt.

– Men det aller koseligste var da vi samlet hele gjengen i badstuen Svai, som ligger fortøyd på hotellets egne brygge, forteller Ishtiaq.

– Å sitte inne i godt selskap, kunne bade når vi ville og titte ut på helt magisk landskap, skapte skikkelig feriefølelse.

Les også: Dette bør du se og gjøre i Ålesund

Fargerikt og fresht

Med mange aktiviteter på planen, satte også gjengen pris på å ha en rolig oase å komme tilbake til. Det å ha base på Thon Hotel Ålesund, som ligger idyllisk til i sjøkanten helt inne i havnebassenget i Ålesund, er ifølge gjengen helt perfekt.

– Beliggenheten var helt topp. Vi hadde fin utsikt til Aksla fra hotellrommet, bodde midt i den koselige gamlebyen og det var kort vei å gå til alt, sier Fredrik.

At hotellet er nyoppusset, der det har blitt lagt vekt på et fargerikt og levende interiør, var også et stort pluss, skal vi tro gjengen, som særlig satte pris på at badet var nytt og fresht.

– Det første jeg gjorde var å sjekke ut badet. Det er viktig at det er fint og rent, og her leverte de med glans. Skikkelig luksusfølelse, forteller Bako.

Klippfisk – og flere godbiter

Med havet som nærmeste nabo er sjømat en selvfølgelig del av menyen på hotellrestauranten Brasseriet. Spesielt stolt er hotellet av klippfisken, som leveres av den lokale familiebedriften Dybvik i Borgundfjorden, og serveres pannestekt med poteter og ertepuré.

– Selvfølgelig måtte jeg prøve klippfisk, sier Ishtiaq, som aldri hadde smakt den lokale spesialiteten før.

– Og jeg kan bekrefte at det er veldig digg!

– Jeg vil også trekke frem frokosten, skyter Elisa inn.

– Det er definitivt den beste hotellfrokosten jeg har spist i Norge!

– De nystekte pannekakene, smoothiebaren og ferskpresset juice gjorde at vi fikk en veldig god start på dagen.

I tillegg til gode matopplevelser falt restaurantens atmosfære og unike panoramautsikt i god jord hos gjengen.

– Ekstra fint var det da vi så rett ut på solnedgangen. Vi ble sittende igjen for å ta et glass etter middagen bare fordi det var så hyggelig, sier Fredrik.

Se også: Vårt nye hotell i Ålesund

En komplett helg

Etter en innholdsrik helg har gjengen fått smaken på både klippfisk, sauna, padling og hummerfiske.

De konkluderer med at Ålesund byr på en perfekt blanding av by og natur og har aktiviteter som passer for alle. Det at det er så lett å komme seg rundt til fots, gjør dessuten opplevelsene veldig tilgjengelig.

Men tre dager går fort, og gjengen kunne ønske de fikk litt bedre tid til å utforske byen. Til neste gang står både Teaterfabrikken, toppturer og flere restauranter på ønskelista.

– Vi skal definitivt tilbake, sier Ishtiaq.

– Vi ble rett og slett veldig positivt overrasket over både hotellet og Ålesund. Vi visste ikke at byen var så kul!

Bo godt i Ålesund

Mer inspirasjon

Overeenkomstcode

Voor de aanmelding vul alstublieft de bedrijfsnaam en de bedrijfscode in.

Voer de bedrijfsnaam in.
Voer het afspraaknummer in.