Mann som sitter i en stol i skibakken i Skeikampen alpinsenter. Snødekt fjell og blå himmel i bakgrunnen.

Dette er Tarjei Bøs vinterparadis

For skiskytter og olympisk mester Tarjei Bø er det ingen tvil om hvor han helst tilbringer vinteren. – Skeikampen er virkelig en skjult perle.

Skeikampen har lokket turister og friskuser til fjells i lange tider. 

Og det er kanskje ikke så rart: Her finner du flotte muligheter for ski- og fotturer i fjellet, og flust av aktiviteter for store og små – både til lands, til fjells og til vanns.

For skiskytter Tarjei Bø er det spesielt én ting som gjør Skeikampen til hans favorittdestinasjon om vinteren:

– Det er rett og slett her jeg finner de beste skiløypene.

Mann som sitter på en treplatting og myser mot solen, sett fra siden. Snø og blå himmel i bakgrunnen.
Mann som går på langrennski, sett fra froskeperspektiv. Snø og blå himmel i bakgrunnen.

Skiløyper i verdensklasse

Skiskytteren fra Stryn har blant annet vunnet OL-gull, verdenscupen sammenlagt og tatt to individuelle VM-gull. At han har gått sine mil på ski er det ingen tvil om, og det er på Skeikampen han liker aller best å spenne på seg skiene.

– Her finnes fine løyper som går gjennom variert terreng, hvor man kan gå helt opp på høyfjellet om man ønsker det, sier Tarjei.

Skeikampens over 60 mil med skiløyper snorer seg gjennom vakkert terreng på skillet mellom skogen og høyfjellet, som gir god variasjon og mulighet for skiføre fra oktober til mai.

En av de mest populære løypene kalles Panoramaløypa, som omtales som Skeikampens vakreste finværsløype. Ta heisen opp på høyfjellet og ta fatt på de enten åtte eller elleve kilometerne, med utsikt til både Rondane, Jotunheimen og Langsua nasjonalpark.

Andre anbefalte langrennsløyper er den 14 kilometer lange Peer Gynt-løypa, som går langs Peer Gynt-vegen fra Skeikampen til Fagerhøi, og turen rundt Gammelsetra og Bjørga, som passer for dem som ønsker en litt lengre tur på rundt 30 kilometer.

Og for deg som skal ut i skiløypene har Tarjei nok et tips på lur:

– Jeg anbefaler et stopp innom Skeistua, for en vaffel og kakao. Etter en skitur rundt Skeikampen, i strålende sol selvfølgelig, er det alltid godt med en pause der før turen går videre, tipser skiskytteren.

Flere morsomme vinteraktiviteter

Om du ikke foretrekker bortoverski som Tarjei, er det også mye annen moro å finne på i området.

For erfarne skikjørere er fjellene rundt Skeikampen utmerket for toppturer og offpistkjøring, mens Skeikampen Alpinsenter byr på hele 21 bakker og 11 heiser tilpasset både proffer og nybegynnere på alpint og snowboard.

Skeikampen er et av de mest snøsikre stedene i Norge, så her er sjansene gode for en lang skisesong på både bortover- og nedoverski. I tillegg er vindforholdene gode, som gir flotte muligheter for kiting for dem som er ute etter et skikkelig adrenalinkick.

Ved foten av fjellet ligger også Thon Hotel Skeikampen. Hotellet, som har alt fra vanlige hotellrom til familierom og leiligheter, er et utmerket utgangspunkt for små og store turfølger som ønsker kort vei til vinteropplevelsene.

Uansett om du er ute etter et avslappende hotellopphold eller en fartsfylt aktivitetsferie vil du trives på Skeikampen. Og skiskytter Tarjei Bø deler gjerne sin favorittdestinasjon med flere:

– Skeikampen er virkelig en skjult perle, som jeg anbefaler alle å oppdage.

Relateret indhold

Aftalepris

Dette giver dig adgang til aftalepriser, der er tilgængelige.

Indtast venligst firmanavn.
Indtast venligst aftalenummer.