Ting å gjøre i Molde

Om du så bare skal til Molde på en kort visitt, sørg for å komme deg opp i høyden. Molde er nemlig utsiktens by.

På Nordvestlandet, omgitt av fjord og fjell, ligger Molde, og midt i Molde, omgitt av fjord, fjell, restauranter og butikker, ligger Thon Hotel Moldefjord.

Selv om vi anbefaler deg å ta en tur opp i høyden når du besøker oss, trenger du ikke gå langt for å oppleve byens spektakulære utsikt. Faktisk trenger du bare ta steget utenfor hotellet. Allerede her, fra Storkaia, vil du få en smakebit av hva som venter deg på et av byens utsiktspunkter. 

Moldepanoramaet er med sine snødekte topper et uvurderlig syn, men Molde, som blir kalt Rosenes by fordi klimaet er så godt egnet for roser, har mer å by på enn blomster og storslåtte omgivelser. En av Europas største jazzfestivaler arrangeres her, og byen har et av landets mest omfattende folkemuseer.

Her er flere tips til hva du bør gjøre når du besøker Molde: 

Kortreist utsikt

Utsikten fra Moldemarka

Like utenfor Molde sentrum begynner Moldemarka. Her er det en rekke turstier som fører til ulike utsiktsposter. Ta en pust i bakken på en av dem og nyt Moldepanoramaets 222 fjelltopper.

Utsikten fra Varden

Den lett tilgjengelige panoramautsikten man får fra Vardens 407 meter over havet, har gjort toppen til et av Moldes mest populære utsiktspunkt. Hit kan du gå, jogge, sykle, trille eller kjøre opp, og få oversikt over byen, fjorden og fjellene på ett og samme utsyn. Hvis du vil ta beina fatt, anbefaler vi å begynne helt nede ved fjorden og gå gjennom byens «grønne korridor» der du vil passere byens flotte parkanlegg på veien.

Utsikten fra fjorden

Romsdalsalpene er storslåtte både fra land og fra vann. Ønsker du å nyte utsikten fra fjorden, kan du ta en av fergene som går over til øyene utenfor byen. Du kan for eksempel dra til Midsund og Julneset. Her finner du flere tur- og sykkelveier samt Norges lengste sammenhengende steintrapp. Fra Midsundhornet vil du få en panoramautsikt du sjeldent har sett maken til.

Utsikten fra byen

Du slett ikke bestige et fjell eller krysse en fjord for å få et fantastisk syn utover Romsdalsalpene, det holder å ta seg en spasertur langs Moldes bryggekant. Slå deg ned på Køl Terrasse og hold oppsyn med fjellene og fjorden, der småbåtene tøffer forbi.

Aktiviteter

Kjøl deg ned på Hjertøya

Kun ti minutter med ferge fra Torget i Molde sentrum ligger Hjertøya. Øya er den største av holmene utenfor byen og her er det gode bademuligheter. Øya huser dessuten Fiskerimuseet som består av femten eldre bygninger fra Romsdalskysten. Og i sommermånedene kan du få en omvisning av en av museets guider.

Moro over bakkeplan

Hvis du er i Molde med familien kan et besøk hos klatreparken Høyt & Lavt bli et av turens høydepunkter. Med flere barne- og familieløyper er parken spesielt godt egnet for barnefamilier som er ute etter morsomme aktiviteter som passer for alle. Spenn dere fast og ta fatt på utfordringer langt over bakken og langt unna hverdagens kjas og mas.

Tusten skiheiser

Besøker du Molde om vinteren kan du spenne på deg skiene ved skianlegget Tusten, ti minutter utenfor sentrum. Anlegget er godt egnet for frikjøring, men her finner du også barnebakker og terrengparker. Vil du gå på langrennsski, kan du også starte her. Ta en av heisene opp og ta fatt på løypene gjennom Moldemarka, og få deg en fin tur rundt Øverlandsvatnet.

Oppsøk den trolske stemningen

En halvtimes kjøretur nordover fra Molde sentrum ligger Fræna kommune. Herfra kan du gå en idyllisk, men bratt tur på smale turstier opp Trolldalen til du kommer til Trollkirka. Kirken – som ikke er en kirke, men tre grotter i kalk og marmor – byr på skikkelig trolsk stemning. Her kan du oppleve bratte fossefall og små underjordiske elver, men ta med deg hodelykt – lyset slipper ikke inn!

Museer og attraksjoner

Spaser tilbake i tid

Vil du vite hvordan ekte romsdalinger levde før i tiden, er Romsdalsmuseet stedet. På et av Norges mest omfattende folkemuseer får du innblikk i hvordan livet artet seg på Nordvestlandet fra 1600- frem til 1900-tallet. Her kan du også spasere gjennom en rekonstruksjon av Molde, slik byen så ut før den brant ned til grunnen i 1916.

Vikingtidens knutepunkt

Vil du enda lenger tilbake i tid bør du ta turen til Veøya. Den dag i dag ligger middelalderkirken Veøy gamle kirke her og vitner om vikingtiden da fjorden var viktigste ferdselsvei og Veøya et sentralt knutepunkt. Frem til Svartedauden var øya et kaupang – et sentrum for politikk, handel og religion, og i sommerhalvåret arrangeres jevnlige turer hit som er verdt å få med seg.

Veien er målet

Nordvest for Molde, over holmer og skjær, bukter Atlanterhavsveien seg. Takket være sin vakre form og særegne beliggenhet har veien i seg selv blitt et mål for reisende. Ta en pause ved en av rasteplassene, nyt utsikten over Atlanterhavsveiens krumninger.

Jazz deg opp

Mot slutten av juli yrer det av liv i Moldes gater. I seks dager kan byens innbyggere og besøkende oppleve jazzmusikk fra fjernt og nært på alle byens scener. Siden oppstarten i 1961 har festivalen Moldejazz huset en lang og variert rekke artister, det har gjort den til en av Europas eldste og mest anerkjente jazzfestivaler.

Møre og Romsdal Kunstsenter

Liker du å bli fascinert, overrasket og engasjert, bør du ta en tur innom Møre og Romsdals Kunstsenter som har som mål at du skal bli nettopp det. Kunstsenteret ligger rett borti gata for Thon Hotel Moldefjord, og presenterer jevnlig nye utstillinger med norske og internasjonale kunstnere.

Severdigheter

Kongebjørka

Kongebjørka, kanskje verdens mest kjente bjørk, finner du en kort spasertur unna Thon Hotels Moldefjord. Bjørka, som ble kjent da Kong Haakon VII ble fotografert her under andre verdenskrig mens han søkte ly for tyskernes bombing, er et nasjonalsymbol og minnesmerke over okkupasjonen av Norge.

Jazzgutten

Det er ikke bare byens årlige jazzfestival som vitner om at Molde er jazzens by. Midt i sentrum, midt på Torget, sommer som vinter, står bronsestatuen Jazzgutten med saksofonen sin og minner de passerende om festivalen og jazzens betydning for byen.

Mat og drikke

Ta drinken utendørs

Er du i Molde om sommeren er det uteserveringene på brygga som gjelder. Fra bryggekanten kan du nyte den fantastiske utsikten mens du nipper til noe godt i glasset. Bestill en cocktail på uteserveringen til Syd før du tar en matbit på Køl Terrasse eller omvendt.

Lunt og lokalt

Ønsker du en hyggelig kveld med god service i lune omgivelser, er Glød Vinbar stedet du bør sjekke ut. Vinbaren ligger bare noen minutter fra Thon Hotel Moldefjord, et steinkast opp fra fergekaia. Her kan du nyte deilige oster og spekemat fra Italien, rett ved Moldes fantastiske sjøfront.

Matbit på toppen

Har du lagt turen til utsiktspunktet Varden kan det passe fint med en matbit på toppen. Her finner du sommeråpne Vardestua som tilbyr en enkel servering med spektakulær utsikt til.

Øl-entusiasme i sentrum

Ønsker du å velge og vrake i ølsorter er baren Tapp og kork midt i blinken for deg. Med sentral plassering i Molde sentrum er det bare å trappe opp og be om bartenderens anbefaling eller selv orientere deg i kjente og ukjente ølsorter.

Helaften mellom hustakene

Er du i Molde om sommeren og sola skinner, kan du ta glassheisen opp til takterrassen til restauranten Glass, og ta en drink mellom hustakene. Med minigolf- og bocciabane er taket rigget for en helaften. 

Gruppeaktiviteter

Opplev naturen utenfor

Har du og reisefølget lyst til å oppleve Moldes naturskjønne omgivelser uten å dra på langtur, er veien kort til et storslått skue. Den lett tilgjengelige panoramautsikten man får fra Vardens 407 meter over havet, har gjort toppen til et av Moldes mest populære utsiktspunkt. Hit kan dere gå, jogge, sykle, trille eller kjøre opp, og få god oversikt over byen, fjorden og fjellene med ett og samme utsyn. Hvis dere vil ta beina fatt, anbefaler vi å begynne helt nede ved fjorden og gå gjennom byens «grønne korridor» der dere vil passere byens flotte parkanlegg på veien.

Naturopplevelser med skreddersøm

Hvis dere vil på et skikkelig eventyr, er det flere turarrangører som står klare for å ta dere med. Om dere vil prøve mountainbike, dra på kajakktur eller gå en fjelltur med en som kjenner fjellene rundt Molde, skreddersyr Did Adventure gruppeturer basert på hvem dere er og hva slags type aktivitet dere ønsker, men kontakt dem i god tid.

Løs mysterier sammen

Er det én ting som samler gjengen og utfordrer dere til å tenke utenfor boksen, må det være escape room-spill. På We Escape Molde vil gjengen din få gåter og mysterier som bare kloke hoder og samarbeid kan nøste opp i.

Fartsfylt i Malmedalen

Rett utenfor byen, i Malmedalen, finner dere familiedrevne Malmedalen gokartutleie. Gokart egner seg godt for en gjeng som vil røskes litt i. Ta med gjengen på en adrenalinfylt konkurranse med høy fart og krappe svinger, kun fem centimeter over bakken.

Spillkveld på taket

Er det sommer og sol mens du og reisefølget er i Molde, bør dere ta glassheisen opp til  Glass Taket, en takterrasse som holder åpent på fine solskinnsdager. Her kan dere nyte god utsikt med noe godt i glasset mens dere spiller boccia eller et slag minigolf.

Oplevelser i Molde

Mer inspirasjon

Aftalekode

Dette giver dig adgang til aftalepriser, der er tilgængelige.

Indtast venligst firmanavn.
Indtast venligst aftalenummer.