Hotellene som gir deg den beste matopplevelsen

Lokal og hjemmelaget mat er hemmeligheten bak en av Norges beste hotellfrokoster. Her er stamgjestenes grunner til hvorfor du bør velge Thon Hotels.

En kokk flipper en pannekake over åpne flammer

– Hotellet er hjemmekoselig, og maten er hjemmelaget. Jeg opplever at det er mer industripreg på andre hoteller. Maten her smaker utrolig bra, utvalget er stort og de danderer maten på en måte som gjør at det også ser veldig fint ut, sier stamgjest Mats Jensen.

Vi møter ham ved frokosten på Thon Hotel Rosenkrantz i Bergen - hotellet som nylig gikk til topps da Tripadvisor kåret de 25 beste hotellene i Norge.

Jensen pendler mellom Kongsberg og Bergen flere ganger i måneden, og forteller at i tillegg til service er maten den viktigste grunnen til at både han og kollegene velger å bo her.

STAMGJEST: Mats Jensen har pendlet månedlig i åtte år, og bor alltid på Thon Hotel Rosenkrantz i Bergen.

Lokal og hjemmelaget mat

Da kundene til reisebyrået Berg-Hansen kåret sine favoritthoteller i Norge i 2018, hadde Thon Hotels hele syv hoteller på topp ti-listen. Helt i toppen troner nyåpnede Thon Hotel Storo, som får mye skryt for frokosten sin.

Berg har tidligere jobbet på Michelin-restauranten Statholdergården, og mener en av suksessfaktorene er å lage mat folk kjenner seg igjen i.

– Vi skal ikke bare servere internasjonale retter som folk ikke har et forhold til. Maten vi lager skal være et håndarbeid. Det skal gjerne være hjemmelaget, økologisk og kortreist, og oppskriftene vi har utviklet skal sørge for at de riktige råvarene blir brukt.

Berg forteller at stort sett alt de serverer hos Thon Hotels er hjemmelaget, og at de bruker mye farger i presentasjonen, fordi folk spiser med øynene først.

Reiser du i jobben? Her er oversikten over Thon-hoteller i Oslo

GOD START: Gode, lokale råvarer og hjemmelaget mat er hemmeligheten bak frokosten hos Thon Hotels, som flere ganger er kåret til landets beste.

Han mener det knapt finnes noe annet land i verden hvor du får en så generell høy standard på frokosten som i Norge.

– Her i landet har vi imidlertid pleid å gå ut for å spise middag, når vi bor på hotell. Det ønsker vi å snu, med restauranter som Brasserie Paleo på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo og Brasserie Bassit, på Thon Hotel Oslo Airport. Dette skal være restauranter du har lyst til å besøke - enten du er gjest på hotellet eller innbygger i byen.

Les også: Oslos beste frokost

Samlet gjestene til tapaskurs

– Hjertelig velkommen til kokkekurs! I dag skal vi lage tapas, og det er ledelsen ved hotellet som har komponert menyen, sier kjøkkensjef hos Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

En gang i blant samler flere av Thon-hotellene noen av de mest trofaste gjestene sine til en sosial kveld, for å gi noe tilbake til dem som reiser mest. Denne gangen er det matlaging som står på agendaen på Bergens-hotellet, og syv stamgjester og tilsvarende mange ansatte skal sammen med kokkene konkurrere om å lage den beste tapasen.

Blant oppskriftene finner vi hotellsjef Kristines chilipoppers, resepsjonistens ceviche med kamskjell og restaurantsjefens andebryst med eple og syltet rødløk. Råvarene er sesongbaserte, og kommer fra lokale produsenter og gårder. Anden er fra Holte gård, og eplene fra Hardanger.

– Jeg tror nøkkelen til å vinne er kjærlighet til maten, sier stamgjest Kristine Ræder, mens hun prøvesmaker ceviche-marinaden.

Ræder jobber i utdanningsinstitusjonen Sonans, og pendler jevnlig mellom Trondheim og Bergen.

– Det er ofte veldig kjedelig å være alene på hotell. Du spiser alene, jobber alene, og sitter mye alene på hotellrommet. Jeg synes kvelder som dette er et veldig bra tiltak, og da invitasjonen kom tenkte jeg, «Åh, endelig slipper jeg å sitte alene med maten min», ler hun.

Skal du på jobbreise? Her er oversikten over Thon-hoteller i Bergen

DELER KUNNSKAP: Kjøkkensjef Linn Kristin Bråstad (t.h.) bistår stamgjest Kristine Ræder (t.v.) og resepsjonist Synne med å lage ceviche.

- Du føler deg hjemme her

Ræder skryter av atmosfæren på hotellet, og omtaler frokosten som fantastisk.

– Den er variert, og veldig mye er hjemmelaget. I tillegg er det mange sunne og gode alternativer, som fersk smoothie, yoghurt og chiagrøt. Det er viktig når du reiser mye.

– Hva er det som skiller dette hotellet fra de andre du har bodd på?

– Du føler deg  litt hjemme her. Folkene tar vare på deg, og du føler deg sett. Det er viktig å se hver gjest, og at det ikke blir et samlebånd av folk som kommer og går. Det kan kanskje sammenlignes litt med elever - alle har ulike behov og mål for oppholdet, legger hun til.

Bestill ditt neste opphold

Frokost er alltid inkludert på alle våre norske hoteller!

Se alle våre hoteller i Norge.

Relatert innhold

Aftalepris

Dette giver dig adgang til aftalepriser, der er tilgængelige.

Indtast venligst firmanavn.
Indtast venligst aftalenummer.