Vant drømmehelg: Disse opplevelsene frister Oslo med

Med alt fra nye spisesteder, store shoppingmuligheter og adrenalinkick blir Oslo den perfekte by for fine opplevelser.

Datter med bubble waffle fra olso street food

Vant drømmehelg med Thon Hotels

– Kjempekjekt! Vi gleder oss masse, responderte Ellen på nyheten om at de vant et opphold i hovedstaden.

Det var Ellen Ytterland og datteren Angelica (13) som ble de heldige vinnerne av et opphold i Oslo med byens beste opplevelser.

Mor og datter lever vanligvis et rolig liv på Valderøya utenfor Ålesund og forventningene var derfor store for en helg i regi av Thon Hotels, som de vant via en konkurranse på Facebook.

Oslo er en hovedstad i stor vekst, hvor blant annet spennende, nye steder dukker opp på hvert hjørne. Nå ønsker Thon Hotels å vise de utallige mulighetene i hovedstaden, og vise at Oslo etter hvert minner mer og mer om de berømte hovedstedene i våre naboland.

Mor og datter har vært i Oslo sammen tidligere, og har besøkt de klassiske severdighetene, som Frognerparken, Aker Brygge og Karl Johan.

– Vi har vært mest på de kjente kjede-restaurantene, så det blir veldig spennende å prøve noe nytt, forteller Ellen mens Angelica nikker enig med.

Start dagen på best mulig vis

Å våkne uthvilt i behagelige senger til en utsikt over byen er oppskriften for en god start på dagen. Enda bedre er det å nyte en fantastisk og hjemmelaget frokost!

Mor og datter sjekket inn på Thon Hotel Cecil, hvor den stolte kjøkkensjefen Fredrik Aarnes, møtte dem med et stort smil, ferske brød og crispy bacon.

– Velkommen! I hjørnet her borte har vi også spennende vegetaralternativ, allergivennlig mat og mye annet godt, forteller han.

I tillegg byr frokosten på fristelser som åtte hjemmelagde syltetøy, hjemmelaget kjøttpålegg, lokalprodusert honning, ferskpresset appelsinjuice og mye mer.

Les mer om Oslos beste frokost hos Thon Hotels

Gåavstand til alt

– Her bor du midt i Oslos mest ærverdige og tradisjonelle hotellstrøk, sier Ole Fiske Eidslott, direktør på Thon Hotel Cecil.

Du kan gå til Grünerløkka på 20 minutter, eller benytte deg av de mange restaurantene langs Aker Brygge.

– I tillegg blir du ivaretatt av en gjeng som virkelig utstråler arbeidsglede og trives med å skape gode øyeblikk og en fin opplevelse for gjestene.

Smak deg gjennom byen

– Vi elsker å prøve nye ting, og er skikkelig matglade, sier Ellen.

Da ble det perfekt at første matstopp for mor og datter var nye Oslo Street Food, som ligger på gamle Torggata Bad, rett ved Sentrum Scene. Fra Stortinget er det kun noen få minutter før man kjenner lukten av den deilige maten.

– Wow, det lukter godt, kom det fra Angelica mens store øyne rettet seg mot tidenes dessert, Monky's Bubble Waffle.

Desserten er allerede superpopulær i byer som Hong Kong og New York, men nå har den også blitt tilgjengelig midt i Oslo. I tillegg finner du mat fra alle verdenshjørner, og serveringen er kjapp. Det er rett og slett drømmestedet for deg som er glad i mat.

– Dette hadde vi vel aldri funnet på egen hånd, Angelica? Dette var en kul opplevelse, sier Ellen.

Prøv noe nytt

For de som ønsker matopplevelser utenom det vanlige er man nødt til å prøve nye steder. I Oslo kryr det av spennende restauranter, som venter på å få besøk av glade turister.

Eidslott, direktør hos Thon Hotel Cecil, anbefalte en middag på C'est la Bab på Solli Plass, en kort gåtur fra hotellet. Der serverer de luksuriøse kebaber med masse digg innhold, som entrecôte, grillet tunfisk, falafel eller kylling.

– Dette er noe av det beste jeg har smakt! Ellen Ytterland om kebabrestauranten C'est le Bab

I tillegg fikk familien Ytterland testet det populære stedet ved Youngstorget, Gunnars Generasjonsbar. Her spilles musikk mens bordene er omringet av unge, sultne besøkende som gleder seg over avokadotoast, belgiske vafler og Eggs Benedict.

Det er et lite stykke New York-stemning i Oslo, og noe helt annet enn de kjente matkjedene. Både resepsjonister og andre ansatte hos Thon Hotels merker den økende etterspørselen om å oppleve de skjulte perlene.

– Vi ser at byen har utviklet seg veldig, og vi legger også merke til at gjestene i Oslo har mye mer å velge i enn før, forteller Eidslott.

Få adrenalin og utsikt i sammen slengen

Mange turister oppsøker Holmenkollen når de besøker Norges hovedstad, men hvorfor ta en treig heis ned igjen, når du kan ta zip-line?

Det var et par tøffe jenter fra Ytterland-familien som stod på toppen av Oslo, kledd med sele og hjelm.

– Jeg er ikke nervøs jeg, sier Angelica, mens mor står mer skjelven på sidelinjen.

Kollensvevet gir deg nemlig muligheten til å få samme opplevelse som skihopperne, og man får en fantastisk følelse av å fly. Høydeforskjellen fra topp til bunn er 107,5 meter, mens selve linjen er 361 meter lang.

– Det var kjempegøy! Jeg synes ikke det var så skummelt. Det var akkurat sånn jeg hadde håpet, sa en svært fornøyd 13-åring.

Man hørte derimot godt når mor Ellen var på vei nedover fra hoppet.

– Jeg skjelver sånn! Det var litt deilig også, men mest skummelt. Knallbra opplevelse - dette må alle prøve!

Opplev Oslo gatelangs

En del av Oslo-opplevelsen innebærer å ta på seg gode sko, og vandre fra område til område. Takket være de sentrumsnære attraksjonene, behøver man nemlig ikke å planlegge mye reising frem og tilbake, som man ofte må i større byer.

Fra Thon Hotel Cecil er det meste i kort avstand, og det tar ikke lange stunden til Slottsparken. Etter en lang dag med yrende byliv kan det være godt å ha Slottsparken rett utenfor døren, hvor man kan sette seg på en benk og se på folk som går forbi. Kjøp med en kurv jordbær og nyt sommer-Oslo.

For 13 år gamle Angelica ble det heldigvis også tid til shopping. Med sitt store utvalg av butikker er Hegdehaugsveien perfekt, og fordelen er at det ikke er like mange turister her.

– Vi har shoppet en del i Karl Johan tidligere, men her er det ikke like folksomt. Det liker vi, sier mor og datter.

Les også: Den perfekte Oslo-helgen for venninner

Relateret indhold

Aftalepris

Dette giver dig adgang til aftalepriser, der er tilgængelige.

Indtast venligst firmanavn.
Indtast venligst aftalenummer.