Her kan du lufte hunden din når du bor på hotell i Oslo sentrum

På supersentrale Thon Hotel Slottsparken er alt tilrettelagt for firbente venner. Selv om du befinner deg midt i sentrum, er det flere fine turmuligheter i umiddelbar nærhet. Her er fire av dem!

To hunder ligger i seng på hotell

Det er en kjent sak for alle hundeeiere at det krever litt planlegging å skulle reise bort. Skal du tilbringe en natt eller to i en annen by, er det mest nærliggende kanskje å tenke at du må fikse pass – men det aller hyggeligste er jo om Fido kan være med.

Det finnes faktisk hotell som tillater firbente gjester – deriblant Thon Hotel Slottsparken – et attraktivt hotell med gangavstand til alt Oslo har å by på.

– Å ha med hund på reise er ofte enklere enn folk tror, forteller Thomas Homme, som er bookingkonsulent hos Thon Hotel Slottsparken.

Soverommet i leilighet hos Thon Hotel Slottsparken
TILLATER KJÆLEDYR: Thon Hotel Slottsparken har flere rom som egner seg for dyrebesøk.

– Det er mange som ikke er så glad i å dra fra dyrene sine, og som ikke ønsker å sette dem igjen på kennel. Og da er det veldig greit å kunne ta dem med seg til et hotell som er tilrettelagt for det.

På Thon Hotel Slottsparken er det flere av de 247 hotellrommene utvalgte hunderom som er egner seg for dyrebesøk. Disse rommene fungerer for så vidt like godt for katter, så pusen din er også velkommen.

Et Oslo-hotell tilrettelagt for firbente venner

Thomas Homme anbefaler besøkende hundeeiere å ta med eget utstyr hjemmefra når de tar med Fido på reise.

– Ta gjerne med et teppe eller hundeseng som hunden er kjent med og kjenner igjen lukten av. Det er fint for dyrene å ha noe som føles som hjemme.

Homme kan fortelle at det er mange hotellgjester som benytter seg av tilbudet om å ta med seg hunden eller katten sin. Thon Hotel Slottsparken er nemlig et av få hoteller som tilbyr dette i Oslo sentrum.

Hund i sofaen på hotellrommet

– Vi har bare positive erfaringer med hunder på hotellet og prøver å fortelle flest mulig om tilbudet vår. Det er noe alle med kjæledyr som planlegger en tur til hovedstaden burde vite om, mener Homme.

– Det er veldig enkelt å ta med hunden eller katten sin til oss. Vi har blant annet egen parkering, som er perfekt for deg som kommer kjørende i bil.

En annen positiv ting med det hundevennlige hotellet er at det både ligger sentralt i byen og i nærheten av fine naturområder, slik at du enkelt kan ta med hunden din på luftetur.

Fire av våre favorittruter

Her får du tips til fire fine turer – enten du bare vil ta en liten runde i nærområde eller legge ut på en lengre gåtur.

Slottsplassen i Oslo på høsten
Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

Slottsparken

Parallelt med hoteller ligger Slottsparken – en av Oslos første, store parker. Her kan dere vandre blant grønne gressbakker, blomstrende enger, fargerike staudefelt og velvoksne trær, mens dere hviler øynene på gardistene og det praktfulle bygget.

Tusenvis av mennesker er innom parken hver dag, og hunder er like velkomne som mennesker. Sørg bare for at du har hunden i bånd hele året, og at den ikke graver i kongens blomsterbed.

Skulpturer og vann i Vigelandsparken
Foto: VisitOSLO/Tord Baklund

Frognerparken

Fra Slottsparken er veien kort til Frognerparken, Norges mest besøkte severdighet. Gåturen mellom parkene tar ca. 20 minutter – enten du går via Uranienborgveien og Professor Dahls gate, eller via Gyldenløves gate. I parken kan du også oppleve Vigelandsanlegget, den berømte skulpturparken med over 200 av Gustav Vigelands skulpturer.

Skulle det underveis i turen friste med en kopp kaffe, fersk bakst eller en deilig lunsj, er Anne på Landet midt i Frognerparken verdt et besøk. Her er all mat laget fra bunnen av og med hjertet.

Sommerkveld ved bryggen på Huk på Bygdøy
Foto: VisitOSLO/Tord Baklund

Fra sentrum til Bygdøy

Året rundt, og spesielt i sommerhalvåret, er turen fra Oslo sentrum til Bygdøy – og rundt Bygdøy – veldig fin. Turen fra Thon Hotels Slottsparken til Bygdøy er ca. 4 km lang og tar deg vel 50 minutter. Du kan velge å gå via Bygdøy Allé og Dronning Blancas vei, eller via Drammensveien – her går du også et stykke langs Frognerkilen. Du kan også gå en litt lengre rute via Aker Brygge og Tjuvholmen for nydelig havutsikt.

Når du har kommet ut til Bygdøy går du av hovedveien, og kan bevege deg videre til Paradisbukta via grusveier og stier om du har lyst på en lengre tur. Ønsker du å ta bussen tilbake til sentrum, går buss 30 til og fra Bygdøy året rundt. Den stopper både ved Nationaltheatret og på Jernbanetorget.

En dam ved Akershus Festning
Foto: VisitOSLO/NLE Film

Kontraskjæret og Akershus Festning

I området rundt Akershus Festning er det også gode muligheter for å lufte både hode og hund. På forterrenget til festningen ligger Kontraskjæret, et stort parkområde på 17 mål, som er et populært sted blant både innbyggere og turister.

Ønsker du å kombinere lufteturen med et bedre måltid, kan du dra innom Café Skansen. Restauranten er sentralt plassert på Christiania Torg i Kvadraturen med god utsikt over Rådhusplassen og Kontraskjæret. Den velkjente gule bygningen fra 1800-tallet har fokus på husmannskost og gode råvarer, og har en svært populær uteservering om sommeren.

Norgesferie med din beste venn

Planlegger du norgesferie i år, og ønsker at Fido skal være med? Heldigvis er kjæledyr tillatt på de fleste av våre hoteller i vårt langstrakte land.

Se en oversikt over kjæledyrvennlige hoteller og priser her.

Ähnliche Inhalte

Vertragscode

Um sich anzumelden geben Sie bitte den Firmennamen und den Firmencode ein.

Bitte geben Sie den Namen des Unternehmens ein.
Bitte geben Sie Ihre Vertragsnummer ein.