Die schmalen Fjorde Westnorwegens mit dem Auto erleben

Die fantastische Landschaft in Westnorwegen umfasst alles von einsamen Inseln und echter Wildnis bis hin zu einigen der größten Städte Norwegens. Hier ist unser Vorschlag für Orte und Sehenswürdigkeiten, die Sie in in Ihrem diesjährigen Urlaub in Westnorwegen besuchen sollten.

Blick über Gebirge und Fjord in Jølster

Ruteforslag: Sunnfjord - Måløy - Fosnavåg - Ålesund - Molde - Kristiansund

Har du planlagt Vestlandstur i nærmeste fremtid kan du for eksempel besøke Nigardsbreen - Norges mest tilgjengelige isbre. Du kan også ta turen til Geirangerfjorden - landets mest kjente fjord. Kanskje planlegger du en guidet kajakktur gjennom jugendbyen Ålesund, eller ønsker deg luft under vingene i Loen Skylift, med utsikt over storslagne Nordfjord?

Opplev Atlanterhavsveien - en nasjonal turistvei på sitt beste,  eller Hardanger - nasjonalromantikkens vugge med epleblomstring, nasjonalparker og vakre fossefall. Er du interessert i vikingtiden er et besøk til Avaldsnes et must, mens om du er glad i de gode bildene bør du teste motet på kanten av Preikestolen. På Vestlandet kan du få alt.

Har du tenkt deg til Preikestolen? Hva med å prøve ribsafari på Lysefjorden først.

Som et av verdens mest attraktive reisemål er det en ren luksus at destinasjonen nå i stor grad er reservert hjemmepublikummet. Utvalget aktiviteter og severdigheter i denne landsdelen er uten sidestykke, og uansett hva du ønsker å oppleve, så tror vi du finner det du leter etter på Vestlandet. Ruteforslaget under omfatter omtrent 140 mil spekket med nye oppdagelser dersom du vil starte og avslutte turen i Oslo.

Førde og Jølster i Sunnfjord

Sunnfjord kommune er et resultat av at kommunene Førde, Jølster, Gaular og Naustdal ble slått sammen i 2020. Området ligger sentralt på Vestlandet midt mellom Bergen og Ålesund, og er kjent for sine unike og ukjente fjordarmer, samt et noe mykere landskap enn naboregionene.

De kraftfulle og varierte vanndragene med et rikt antall fosser setter et spesielt preg på landskapsformene og bosettingen i området. Her er avstanden kort mellom de store opplevelsene i urørt natur og kultur- og bytilbud, og regionen egner seg godt for alt fra dagsturer til breen i øst til fjorden og øyene i vest. 

Sunnfjord kommune er rik på fiske, rafting, golf, ski-, bre- og turløyper, samt kunst- og kulturtradisjoner. Under har vi trukket frem noen av våre favorittaktiviteter rundt Førde og Jølster:

Jostedalsbreen

Jostedalsbreen er en norsk nasjonalpark og isbre i Vestland, opprettet i 1991 for å verne et stort, variert og verdifullt breområde. Området skal muliggjøre naturopplevelser gjennom tradisjonelt friluftsliv som er lite avhengig av teknisk tilrettelegging, og grenser blant annet også opp til Nigardsbreen naturreservat.

Breen som stuper fra fjellet og strekker sine isblå armer fra urtiden ned mot dalen er et magisk landskap - stille og fryktinngytende på samme tid. Jostedalsbreen er den største isbreen på det Europeiske fastlander, og i Jølster kan du se den fra både E39 i Kjøsnesfjorden og Stardalen. Fra gammelt av gikk folk nødig på breen, men i løpet av 1800-tallet økte trafikken både i form av driftig av kveg, menn på frierferd eller bryllupsbesøk i nabobygdene. I 1890 vedtok Den Norske Turistforening å ansette guider med patent på visse ruter over breen.

Å gå i taulag på isbreen er en helt unik opplevelse for både store og små. Dersom du ønsker deg en tur på breen anbefaler vi å kontakte hotellet som kan sette deg i kontakt med en lokalkjent guide. En guidet tur på Haugabreen, en lett tilgjengelig brearm i nasjonalparken, tar omtrent seks timer og har 10-års aldersgrense.

Kystbyen Måløy

Måløy er en sjarmerende kystby med Nordsjøen som nærmeste nabo. Vårt hotell, Hotel Måløy, har en sentral beliggenhet i hovedgata, med gangavstand til både butikker, kjøpesenter, båt- og bussterminal.

Fyr-safari

På Vågsøy er det flere fyr som er verd et besøk. Med en rundtur mellom de ulike fyrene får du sett mye av nærområdet på veien og flott natur langs kysten. Vi er behjelpelige med å sette opp ruter etter dine ønsker.

Kråkenes fyr ligger på det vestligste punktet på Vågsøya. Fyrbygningen blir i dag brukt som kafe og vertshus, og her får du dramatisk og særegen natur mot Stadthavet!

Et annet fyr som er verdt et besøk til fots er Hendanes fyr, ved Torskangerpoll og Skongsneset fyr på nordsiden av Vågsøy.

Refviksanden

En liten perle der den ligger kritthvit mellom fjellene nord på Vågsøya. Den er gang på gang kåret til å være en av Norges flotteste badestrender, og er så absolutt verdt et besøk uansett badetemperatur.

Kannesteinen

Om mulig Norges mest kjente stein! Den ligger i Oppedal, ca. 25 min. fra Måløy sentrum. På grunn av den helt spesielle formasjonen er den et yndet turmål.

Turen ut dit kan også kombineres med et besøk på Vågsberget, som er et gammelt handelsted fra 1700-tallet. Dette er et nydelig område hvor du kan få et inntrykk av hvordan det så ut på kysten for mange, mange år siden.

Selje kloster

Selja var et av de tre første bispesetrene i Norge, og et religiøst senter i middelalderen. I dag ligger ruinene som er noen av Norges best bevarte klosterruiner, lett tilgjengelig for besøkende.

Vestkapp

Nyt den fantastiske utsikten fra Vestkapp-platået. I vest er det hav så langt øye kan se, og i sør kan du se over til Vågsøya og Kråkenes Fyr.

Opplev Fosnavåg – fremst i havgapet

Velkommen til sjøsprut i sentrum. I Fosnavåg yrer det av spesialbutikker, fiskebåter og kafé- og folkeliv, og hovedgaten er sjøveien til havna. Thon Hotel Fosnavåg er et nytt og moderne konferansehotell på kaia, med egen restaurant med ca. 220 sitteplasser og flott utsikt mot havet.

Ålesund og Sunnmøre

Dette er et område med mye flott natur å tilby, og et rikt tilbud av aktiviteter for hele familien - et perfekt sted til å utforske noen av Norges mest kjente natur- og kulturattraksjoner.

Ålesunds vakre jugendstilarkitektur er viden kjent. Et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger preger bybildet, og er som tatt rett ut av fantasiens verden. En vrimmel av fjorder, fiskevær, øyperler og majestetiske fjell på Sunnmøre venter på å begeistre deg.

Atlanterhavsparken

Atlanterhavsparken er et av Nordens største saltvannsakvarier og en av de ledende turist-attraksjonene på Nordvestlandet. Akvariet ble offisielt åpnet 15. juni 1998 av det norske kongeparet under Ålesund bys 150-års jubileum.

Trandal og Christian Gaard

Ligger ca. 50 min tur fra hotellet inkl. båtturen. Vi går med båt inn den ville og vakre Hjørundfjorden i Ørsta Kommune. Trandal er et lite sted med 6 innbyggere og ingen veiforbindelse, kun med båt eller ferge. På Trandal finner du den svært spesielle pub- og restauranten Christian Gaard med det fantastiske vertskapet Lenita og Daniel Storeide. Trandal og Christian Gaard er en opplevelse der vi kan garantere at du vil bli fornøyd!

Bjørke

Bjørke i Hjørundfjord er et heller ukjent turistmål men er nok en av Norges vakreste og godt skjulte perler. Bjørke har en flott beliggenhet innerst i Hjørundfjorden. Stedet har blant annet en nydelig liten kirke og en gammel Tingstue. Stedets historie er svært dramatisk og er preget av mennesker som lever i ett med naturen på godt og vondt.

Alnes

Vakre Alnes Fyr ligger i fiskeværet Alnes på Godøy. Fyret fra 1876 er fredet, og er et minnesmerke i norsk fyrhistorisk kystkultur. Her kan du se en spennende historisk utstilling, og ta en titt på lokale suvenirer og kunsthåndverk. Ta turen opp de bratte trappene til toppen av fyret og la deg imponere av den unike utsikten ut over storhavet og kystlandskapet. Avslutt besøket i den originale fyrboligen hvor du kan nyte en av de berømte hjemmelagde kakene til fyrets husmor.

Ørsta

Ivar Aasen kom fra Ørsta og det er bygd et fantastisk byggverk her med Einar Fehn som arkitekt. Nynorsk Kultursentrum holder til der og har flotte aktiviteter for store og små.

Fortsatt eventyrlysten? Flere tips til aktiviteter finner du her.

På utkikk etter overnatting?

Vi har et hotell i Ålesund. Hotel Baronen ligger 10 km fra Ålesund sentrum, like ved handelsområdet Moa og industriområdet Breivika. 

Molde – jazzete vibber og vakre utsikter

Molde ligger midt mellom Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsvegen, og er med andre ord det perfekte utgangspunktet for årets Vestlandsferie. Det er derfor ikke rart at de fleste bilturistene som tar turen over Atlanterhavsveien ønsker enten hotellovernatting i enten Molde eller i Kristiansund. 

På det nyoppussede Thon Hotel Moldefjord, som ligger plassert midt i Molde sentrum, kan du nyte en prisbelønt frokost, nydelig utsikt og eksepsjonelt gode senger. Hotellet ligger ved Storkaia, med daglige anløp av Hurtigruta, og en fantastisk utsikt over Moldepanoramaets snøkledde fjelltopper.

Trollstigen og Atlanterhavsveien

Fra Molde kan du kjøre en dagsetappe inn til Trollstigen, og kommer du fra Ålesund så kjører du i tillegg gjennom den koselige jordbærbygda Valldal. Pass på å få med deg Gudbrandsjuvet som du passerer et stykke ned fra Trollstigen-platået. På vei ned dalen er det et must å  stoppe for en av jordbærselgerne som står tett langs veien i høysesong. Her kan du smake på nyplukkede bær, eller du kan spise et mer fullverdig måltid på Jordbærstova - hvor mange av råvarene som benyttes kommer fra nettopp lokale bønder.

Du kan kjøre turistveien helt til Geiranger og se den mest postkort-avbildede fjorden i Norge. Her finner du også flere hårnålssvinger og magiske utkikksposter, men vær oppmerksom på at det er litt trangt om plassen i Geiranger i turistsesongen.

En helt annerledes kjøretur finner du ute på kysten mellom Molde og Kristiansund. Der bølger Atlanterhavsveien seg fra holme til holme og byr på sjøsprøyt og vidstrakt hav.

Flere naturopplevelser i Molde

Molde Adventure Center tilbyr selv-guidede sykkelturer i Molde og CITY WALK til Aker Stadion og Romsdalsmuseet. De har utleie av elektrisk mountainbike (EBIKE) og vanlige mountainbike. Få kart og anbefalinger og opplev Molde på en helt unik måte!

Kontakt hotellet direkte for mer informasjon.

På utkikk etter gode priser i Molde?

Har du planer om en tur til Molde og skal bo alene bør du sjekke ut vårt supertilbud på enkeltrom. Er dere flere kan dere sjekke ut Moldefjord-pakken, med lunsj/ middag, overnatting og fri adgang til Moldebadet inkludert.

Vil du variere bosituasjonen litt?

Overnatt i hengekøyepark i Midsund - med en fantastisk utsikt over både solnedgang og -oppgang, 527 moh.

Kristiansund – kultur- og klippfiskbyen i Nordvest

Kristiansund er en vakker by som ligger ytterst mot havet. Byen ligger på fire øyer, plassert idyllisk til hvor de store fjordene i Nordmøre munner ut. Det frodige naturlandskapet og det rike kulturlivet setter en fin ramme for opplevelser uansett årstid.

Vil du utvide turen?

Dersom dere har noen ekstra dager til å utvide norgeseventyret så anbefaler vi at dere legger inn noen omveier underveis i ruten. Dersom dere starter turen i Oslo kan dere legge turen direkte over til Haugesund, slik at dere kan besøke Bergen, Norheimsund og Førde på vei opp mot Jølster. Etter Kristiansund kan dere svinge innom Surnadalen, før dere beveger dere ned igjen mot Oslo via Otta, Skeikampen, Hallingdal og Flå. God tur!

AN UNFORGETTABLE HOLIDAY

Our vast country offers everything from breathtaking scenery, midnight sun and beautiful fjords, to festivals, vibrant city life and unforgettable culinary experiences. Stay at one of our many hotels in Norway and enjoy your holiday.

Vertragscode

Um sich anzumelden geben Sie bitte den Firmennamen und den Firmencode ein.

Bitte geben Sie den Namen des Unternehmens ein.
Bitte geben Sie Ihre Vertragsnummer ein.