Kombiner ditt neste kickoff med vakker natur i Lofoten

Lofotens berømte fjelltopper skyter i været utenfor og bølgene skvulper oppover restaurantvinduene til Thon Hotels i Svolvær. Naturen er den beste grunnen for å arrangere kickoff i Lofoten, mener hotellsjefen, men ikke den eneste.

Omkranset av fjorder og fjell, et steinkast unna rorbuer og fiskehjeller, ligger Thon Hotel Lofoten og Thon Hotel Svolvær. I over ti år har hotellenes ansatte tatt imot små og store bedrifter på uforglemmelige eventyr. 

– Dere kan dra fra Oslo om morgenen og spise lunsj på kaikanten i Svolvær om formiddagen, sier Ken-Rudi Johansen, han er hotellsjef for hotellene og vil avlive myten om at det er vanskelig å komme seg til Lofoten. 

Johansen forteller at den vanligste reiseruten er fly til Evenes. På Evenes lander mer enn ti direktefly fra Oslo hver eneste dag. Herfra tar man flybuss videre til Svolvær.

– En tur mange betegner som «verdens vakreste bussreise», sier han.

Et utvidet kickoff-tilbud

Siden Thon Hotel Lofoten åpnet dørene i 2009 har bedrifter fra fjernt og nært arrangert kickoff på hotellet. For to år siden ble kickoff-tilbudet utvidet da Thon Hotel Svolvær åpnet noen få meter unna.

– Våre hotell i Lofoten ligger nærmest vegg-i-vegg, og er bygget for å utfylle hverandre, forklarer Johansen, – foruten eget bakeri, konditori, gartneri og drivhus på taket har vi bygget et fiskebruk på kaikanten hvor gjestene etter fisketuren kan være med å forberede egen fangst til kveldens festmåltid.

Det er dessuten en fordel at man kan gå tørrskodd mellom hotellene, det er nemlig ingen garanti for at sola skinner over det nordnorske havgapet. Johansen synes det skiftende været er det mest sjarmerende med Lofoten.

– Du får den ville naturen midt i fleisen. Hvis det stormer vil du se bølgeskvulpet på restaurantvinduene når du spiser frokost.

Naturopplevelser i all slags vær

Et kickoff i Svolvær foregår gjerne fra torsdag til søndag. På fredag er det ofte et faglig opplegg, mens lørdag består av utendørsaktiviteter. 

– Vi samarbeider med aktivitetsleverandøren XXLofoten som leverer aktiviteter av svært høy kvalitet, sier Johansen og nevner båtturer, fisketurer, kajakkpadling og fiskeværsvandringer blant aktivitetene, alt med kort avstand fra hotellet. 

Johansen legger til at XXLofoten er fleksible og har leveringsgaranti, så selv om det stormer gjennomfører de aktivitetene.

Kanskje går turen et annet sted enn først planlagt, kanskje blir den utsatt til et senere tidspunkt, men tur blir det. Og natur, forsikrer Johansen, som tross alt er det aller viktigste når man er i Lofoten, ifølge ham.

– Å oppleve rå natur på nært hold sammen er viktig.

– Jeg har sett smilene til folk på fisketur når de drar en torsk over rekka, jeg har sett folk knytte bånd her, sier han.

Bare lykke

På lørdagskvelden under et kickoff arrangeres det gjerne en opplevelsesbankett. Det er hotellene selv som står for innholdet, men siden litt av poenget er å overraske vil ikke Johansen røpe stort av det.

– Det jeg kan si er at folk har latt seg bergta og overraske. Flere har gitt tilbakemelding om at det er det beste de har sett.

Samholdet og fellesskapet man opplever i slike omgivelser langt fra arbeidsplassen, er noe helt eget. Å oppleve Lofotens natur sammen er en unik mulighet til å styrke samholdet i en bedrift.

– Det virker som at gjestene våre synes det er ekstra stas å få reise hit, arrangører melder gjerne om «all time high»-påmelding når de inviterer ansatte eller samarbeidspartnere på tur til øyriket, sier Johansen.

– Vi ser bare lykkelige folk. Jeg pleier av og til å være med på utsjekk bare for å se alle de smilende ansiktene, avslutter hotellsjefen.

3 grunner til å arrangere kickoff på Thon Hotels i Lofoten:

  1. De ansatte har lang erfaring med kickoff og vil sørge for at alt går knirkefritt.
  2. Med eget gartneri på taket og samarbeid med over tjue lokale leverandører, er hotellrestaurantene blant de beste og mest bærekraftige i Lofoten.
  3. Hotellene samarbeider med aktivitetsleverandøren XXLofoten som sørger for at dere får oppleve den storslåtte naturen uansett vær.

Relevant innhold

Code d’accord

Veuillez mettre le nom de l’entreprise et le code afin de vous identifier.

Veuillez saisir la raison sociale.
Veuillez saisir le numéro de contrat.