Opplev Oslo: Alt i ett

Om du vil oppleve by, skog, fjord og kultur på en og samme dag, er Norges hovedstad, Oslo, byen du bør besøke.

Norge er kjent for sine vakre fjordbyer, og hovedstaden Oslo er intet unntak. Helt innerst i Oslofjorden finner du byen som blir mer innholdsrik og folksom for hvert år som går. Den tidligere industribyen har utviklet seg i raskt tempo, og blitt en kulturby med et yrende folkeliv, mange museer og en slående vakker opera. 

Korte avstander

Selv om Oslo er i sterk vekst, er det fortsatt gå- og sykkelavstand til de fleste severdighetene i byen. Du kan også alltids hoppe på en av byens mange busser, trikker eller t-baner for å komme deg dit du skal. 

Oslos hovedåre, Akerselva, deler byen mellom øst og vest. Fra sentrum kan du følge elva helt opp til Frysja, der du finner Teknisk museum og en populær ferskvannskulp der du kan kjøle deg ned på varme dager. Langs elva står dessuten flere gamle fabrikker som nå huser hyggelige kafeer, restauranter og barer.

Langs fjorden

Gjennom de siste tiårene har Oslo blitt åpnet mer mot fjorden der nyere arkitektur har kommet til. Nå kan du gå langs vannkanten fra det moderne museet Astrup Fearnley på byens vestkant, følge den travle bryggekanten på Aker brygge forbi det flunkende nye Nasjonalmuseet, helt til du kommer til operaen og Munchmuseet på den andre siden av byen.

På veien kan du ta en pust i bakken og en dukkert ved bryggekantens hippeste badstubar, Salt, eller gå innom Akershus festning der man har kunnet skue utover fjorden siden 1200-tallet.  

Varierte bydeler

Oslo består av 15 bydeler som alle har sitt eget uttrykk og tilbyr noe for enhver smak. På østkanten i bydelen Grünerløkka finner du små markedsboder, unike butikker og tett-i-tett med barer og restauranter, mens du på ærverdige Frogner kan gå langs brede alleer, velstående europeiske bygninger, og besøke eksklusive design- og delikatessebutikker. 

Mellom bydelene finner du frodige parker der byens innbyggere flokker seg sammen på solskinnsdager, hvis de ikke har funnet veien til en av de populære badestrendene rett utenfor sentrum.

La deg inspirere av Osloboerne

Osloboere vet å bruke byen for det den er verdt. Om sommeren finner du dem i hopetall på strendene på Bygdøy, eller ved den urbane bystranden Sørenga. Hvis de ønsker et avbrekk fra det myldrende livet, tar de gjerne en ferge fra Aker brygge, og tilbringer en solskinnsdag på en av øyene i fjorden. 

De er glade i byen, men også i naturen. Osloboerne går mer enn gjerne på tur, gjerne i helgen da «søndagstur» er et eget begrep. Utenfor sentrum finner du kilometer på kilometer med turstier og flere av dem fører frem til et utsiktspunkt der du kan få et flott utsyn over byen.

Overnatting

Thon Hotels har 15 hoteller i Oslo, og vi er sikre på at du finner et hotell som passer for deg blant dem.

Ønsker du høy standard i tradisjonsrike omgivelser, bør du velge Thon Hotel Bristol. Hotellet er over 100 år gammelt, og har alltid vært kjent som et av de beste hotellene i byen.

Vil du ha et mer urbant hotell med den samme sentrale beliggenheten, kan du sjekke ut Thon Hotel Rosenkrantz og Thon Hotel Terminus.

Er du ute etter umiddelbar nærhet til kulturopplevelser, kan du ta inn på Thon Hotel Opera eller Thon Hotel Cecil.

Vil du bo i nærheten av slottet og Oslos vestkant, kan du vurdere Thon Hotel Slottsparken og Thon Hotel Europa

Er sentralitet og tilgjengelighet det viktigste, er det kanskje Thon Hotel Spectrum som er riktig for deg, mer sentralt får du det ikke.

Er du ute etter et rimelig, urbant og sentralt hotell, kan du sjekke ut Thon Hotel Astoria eller Thon Hotel Munch.

Vil du på shopping er de fleste hotellene aktuelle for deg, men Thon Hotel Gyldenløve ligger midt i byens lengste handlegate, Bogstadveien. 

Vil du bo ved Aker Brygge, bør du sjekke inn på Thon Hotel Vika Atrium.

Vil du bo litt utenfor sentrum, men med kort vei til transport, kan du sjekke ut Thon Hotel Storo, Thon Hotel Linne eller Thon Hotel Ullevål Stadion.

Code d’accord

Veuillez mettre le nom de l’entreprise et le code afin de vous identifier.

Veuillez saisir la raison sociale.
Veuillez saisir le numéro de contrat.