Det beste av Svalbard, garantert!

Arktisk villmark. Arktiske eventyr. Eksotiske Arktis. Skal du oppleve mektige Svalbard må du ut. Bli med oss ytterst i vest – der hav møter himmel, fjell møter tundra og du møter en unik del av Norge.

Kvinne med hjelm i vinterlandskap på Svalbard

Du må ut av byen for å oppleve det Svalbard er best på: Rå, mektig og uendelig vakker villmark. Bli med til verdens nordligste, kommersielle lodge – langt utenfor allfarvei.

– Ser du hytta, spør guiden på vei inn Adolfbukta. Øynene leter intenst, og hjernen forsøker å fange noe som kan ligne et husly for natten. Men verdens nordligste kommersielle hytte er nærmest umulig å se. I stedet fylles synsfeltet av den mektige Nordenskiöld-breen foran oss.

Verdens nordligste

Så dukker den plutselig opp, Nordenskiöld Lodge. Fint plassert i morenene til venstre for breen. Med stolte fjell som bakgrunnsteppe, som en liten perle som nesten går i ett med omgivelsene. Båten setter oss i land og drar videre i ishavet. Og her står vi, omgitt av en total stillhet. Skuldrene senker seg, og alle sansene er åpne mot et helt spesielt arktisk eventyr.

Bo i villmarken

Vet du hvor intens blåfargen er i en tusen år gammel isbre? Har du padlet mellom krystallklare formasjoner fra den samme breen? Har du sittet rundt bålet i midnattssolen, omgitt av mektige fjell og dine nærmeste turvenner?

Nordenskiöld Lodge har én helt spektakulær beliggenhet i Norge. Og i kombinasjon med Isfjord Radio ytterst i havet i vest, er dette en fullstendig opplevelse av Svalbard. Det er et nært møte med nysgjerrig sel, majestetisk hval, gryntende hvalross og hektisk fugleliv. Det er Halvor Bakkes vakre interiør inspirert av den arktiske fargepaletten, og det er velsmakende mat basert på lokale råvarer. 

Eksotiske Arktis

Det er de ekte og nære møtene som gjør noe med oss. Isfjord Radio Adventure Hotel, den gamle radiostasjonen som nennsomt er omgjort til et delikat hotell, i kombinasjon med perlen Nordenskiöld Lodge, er et eksotisk, arktisk eventyr som setter seg dypt i sjelen og minnet.

Dette er opplevelser som vi deler med våre beste venner og nærmeste familie. Det aller beste av Arktis.

Forelsket for evig

– Ikke lenger, her stopper vi. Guiden vår tegner en strek i sanden, en trygg markering mellom oss og tonnevis med hvalross. Store, brune kropper ligger tett. Det gryntes og kjempes om den beste plassen. Noen meter ut i havet dukker et nysgjerrig hode med staute hoggtenner opp, plass til meg tro?

Spektakulær natur

Etter en smakfull frokost i den hyggelige spisesalen ved Isfjord Radio Hotel, har vi gått mellom isblått hav og mektige fjell mot Båtodden. Vi har møtt vakre Svalbard-rein som feter seg opp på den spede floraen, og nesten tråkket i ærfuglens rede. Vi har lyttet til guidens utømmelige kunnskap om det arktiske, og ikke minst har vi holdt et årvåkent blikk på naturen rundt oss. Er den her ute? Kongen av Arktis?

Mat i verdensklasse

Isfjord Radio ligger vakkert plassert ytterst på Kapp Linné. En perle i vest, som opprinnelig ble bygget som radiostasjon i 1933. Nå er de gamle bygningene gjort om til et nydelig hotell, der Halvor Bakke har skapt et delikat interiør og hvor kjøkkensjef Rogier Jansen tryller frem mat i verdensklasse basert på lokale råvarer.

Arktisk spa

Her er vi så tett på de arktiske opplevelsene som det er mulig å komme. I rib over fjorden til fuglefjell og isbre. Over tundra og elver mot majestetiske topper. Rundt bålet på tunet under midnattssolen, og i badstuen Kokeriet med panoramavinduer mot ishavet. Svømmer en hval forbi? Tar du utfordringen og kaster deg i polarbølgene?

Svalbard og Arktis er ekte, nære og store opplevelser. Spesielt hvis du blir med oss ut i villmarken. Midt i stillheten. Midt i villmarken. Under midnattssolen.

Overnatting på Svalbard

Overeenkomstcode

Voor de aanmelding vul alstublieft de bedrijfsnaam en de bedrijfscode in.

Voer de bedrijfsnaam in.
Voer het afspraaknummer in.