Kystriksveien og Helgeland med bilferge

Trenger du inspirasjon til bilferie i Norge? På denne ruten får du se Kystriksveien, en av verdens 101 vakreste reiseruter. I tillegg inkluderer ruten en tur til Vegaøyene utenfor Helgelandskysten, som er kåret til en av 20 uoppdagede øyperler av den britiske avisen Observer.

Utsikt mot Torghatten sett fra havet

Oslo - Levanger - Brønnøysund - Sandnessjøen - Glomfjord - Bodø - Mosjøen - Trondheim - Oslo

Kystriksveien starter i Steinkjer i Trøndelag og snor seg opp langs Namdalskysten og Helgelandskysten, før den etter 650 kilometer ender i Bodø. På veien passerer du høye fjell, fiskevær og kritthvite strender. Helgeland i Nordland gir deg muligheten til å vandre i høyreiste fjell som De syv søstre, Torghatten og besøke et flertall øyer og hvite sandstrender. Mange mener dette er Norges beste område for havpadling.

Våre tips til severdigheter og stopp langs ruten

Oslo - Levanger

Denne strekningen kan være aktuell enten du bor på Østlandet, lander på Oslo Lufthavn eller vil ta ruten andre veien. Vi anbefaler å kjøre via Østerdalen, med overnatting på Hotel Backlund i Levanger. «Den grønne snarvei» byr på severdigheter som den gigantiske elgskulpturen i sølv, uberørte og grønne naturopplevelser samt smakfull, lokal mat.

Levanger - Brønnøysund

Besøk Torghatten, Himmelblå-øya Ylvingen og øykommunen Vega - den tidligste påviste bosetningen i Nord-Norge. Omtrent 6500 øyer, holmer og skjær venter på å bli utforsket nettopp her, på Vega som i 2004 fikk verdensarvstatus for å ha opprettholdt en bærekraftig levemåte med fisking og gårdsdrift i et værhardt område nær polarsirkelen basert på den unike tradisjonen med ærfugldrift.

Klatre Via Ferrata opp til Ravnfloget - vi garanterer en luftig og spennende opplevelse. For de litt mer forsiktige er Vegatrappa et godt alternativ, og med sine 1400 trappetrinn er det absolutt ikke en tur å kimse av. Som belønning anbefaler vi at dere  smaker på lokal mat fra skjærgården og resten av Helgeland, som for eksempel nystekt torsketunge og Vegagomme, før dere tar fergeturen tilbake til Brønnøysund.

Overnatt på et av våre to hoteller eller leilighetskomplekset i Brønnøysund i 2 netter - enten i sentrum, på øya Torget eller ved flyplassen.

Brønnøysund - Sandnessjøen

Vandring i fjellkjeden «De Syv Søstre» ved Sandnessjøen er et av de mest populære turmålene på Helgelandskysten, og et absolutt must om du kjører forbi. Vi garanterer en fantastisk utsikt og godt merkede løyper. Om du skal gå søstrene for første gang anbefales ofte Skjæringen, en middels krevende fottur som passer godt for barnefamilier. Turen tar 4-5 timer begge veier.

Dønnamannen er et fjell på øya Dønna, lett tilgjengelig fra Sandnessjøen med ferje. Turen er klassifisert som utfordrende - og det er ikke anbefalt med høydeskrekk. Beregn ca. 5-6 timer på denne turen, og vi garanterer luftige opplevelser og fantastiske utkikkspunkter. Dersom tidsplanen tillater det bør dere også inkludere en RIB-safari i øyriket, og oppleve storhavets krefter, nedlagte små fiskevær og ikke minst de majestetiske havørnene.

Sandnessjøen - Svartisen

Brevandring og rappellering på Svartisen, Norges nest største isbre, er en utrolig opplevelse både for liten og stor. I sesongen er det brevandring hver eneste dag, med ulik lengde og vanskelighetsgrad.

Psst!

Det kan smake ekstra godt med et hotellopphold etter en natt eller to i telt. Allemannsretten gjør at du kan sette opp telt eller sove under stjernene hvor som helst i utmark, så lenge du er minst 150 meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte. 

Glomfjord - Bodø 

Rett utenfor Bodø finner du verdensattraksjonen Saltstraumen - verdens sterkeste tidevannsstrøm. Hvis du er i Bodø anbefaler vi å oppleve et av verdens underverker på nært hold, enten som tilskuer på land eller med lokalkjent båtguide.

Du kan også utforske naturskjønne Bodø med RIB eller besøke Salten Golfklubb, Nord-Norges største golfklubb, i flotte omgivelser. Dersom du er nysgjerrig på hvor det er best å se midnattssola mellom 4. juni og 8. juli, fenomenet som forfører oss alle og hvor du kan vandre barbeint over kritthvit sand og varmt svaberg hele natten, så anbefaler lokalbefolkningen at du kjører langs nordkysten fra Bodø og besøker en av de hvite sandstrendene som ligger som perler på en snor.

Thon Hotel Nordlys ligger rett ved småbåthavnen og moloen i Bodø. Hotellet har en flott utsikt, med utsyn til både Lofotveggen og Hurtigruta, som seiler rett forbi hotellet.

Bodø - Mosjøen - Trondheim

På tur ned igjen kan du besøke øyfjellet i Mosjøen og Helgelandstrappa. Trappen regnes å være Norges lengste steintrapp på hele 3.000 trinn, og ble åpnet av Dronning Sonja i 2019. På en lang tur kan det være godt å komme tilbake igjen til byen også, og nettopp det gjør du når dere kjører mot Trondheim på vei hjemover. Trondheim er en fantastisk by, og her er det mye mer å besøke enn bare Nidarosdomen. Begge våre to hoteller ligger i sentrum av byen, inkludert renoverte Thon Hotel Nidaros.

Her er våre favorittsteder i Trondheim som er vel verdt et besøk.

Trondheim - Oslo

Nedover mot Østlandet anbefaler vi den sceniske ruten over Dovre, Moskusens rike, og Gudbrandsdalen. Dalen ligger i et område med syv nasjonalparker, og er kjent for sin overflod av lokalprodusert mat, gammel arkitektur og gode ski- og vandrerforhold. På veien over Dovrefjell kan dere også ta bena fatt og besøke Snøhetta, tronende 2286 meter over havet. Du finner mange flotte naturopplevelser med utgangspunkt i Hotel Otta - en kort kjøretur fra Dovrefjellet. Kontakt hotellet for mer informasjon.

Har du spørsmål om turen?

Kontakt et av våre hoteller langs reiseruten:

Finn flere reiseruter

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.