3 pannekaketoppinger du bør prøve

Søtt, salt eller sunt? Her er konditor Caroline Mo Vik sine beste tips til deg som vil piffe opp pannekakene.

Det er lite som slår nystekte pannekaker. Ikke bare dufter de godt, de smaker også helt himmelsk. Og kanskje best av alt: De kan nytes til både frokost, lunsj, middag og dessert. En som elsker pannekaker – i alle mulige varianter – er Caroline Mo Vik. Hun er konditor på Thon Hotel Sandven i Norheimsund, og utøver på det norske Baker- og Konditorlandslaget.

– Pannekaker er den perfekte søndagsfrokosten, eller som en søt, liten avslutning på måltidet når man skal kose seg litt ekstra, sier konditoren.

Hun har også et godt tips for perfekt stekte pannekaker:

– Trikset er å steke de på middels varme. Det krever også litt teknikk, så jo flere du lager, jo bedre blir du. Men den første blir alltid litt stygg, selv for proffene. 

I Norge er tilbehør som sukker, blåbærsyltetøy og bacon tradisjonelt tilbehør, men det er også fullt mulig å variere toppingen litt om du ønsker. Enten du går for klassiske, norske pannekaker, tykke, fluffy som amerikanerne, franske crêpes eller russiske pannekaker kalt blinis – her er 3 pannekaketoppinger du bør prøve:

1. Vaniljekesam og plommesyltetøy

– Vaniljekesam er perfekt om du ønsker en litt syrlig og frisk topping, og går veldig godt sammen med syltetøy. 

Selv har konditoren plommesyltetøy som favoritt, helst laget av lokale plommer fra Hardanger. Men du kan selvfølgelig variere syltetøy og bær etter smak og sesong som du ønsker.

2. Mascarponekrem og solbærkompott

Om du ønsker en litt mer luksuriøs pannekake med italiensk vri, er dette toppingen for deg. For å lage kremen blander du sammen mascarpone, som er en mild og kremet italiensk ost, kremfløte, sukker, litt limesaft og vaniljestang eller vaniljesukker. Topp pannekaken med en klatt krem og solbærkompott.

– En god, fyldig krem og friske bær er alltid en slager. Dette er nok en av mine favorittkombinasjoner, sier konditoren.

3. Karamellganache med hakkede nøtter

– Dette er den perfekte topping for dem som er glad i det søte.  I tillegg gir nøttene litt salt og crunch som står godt sammen med den søte karamellen. Bruk gjerne peanøtter, tipser Cecilie. 

Selv bruker hun karamellsjokolade fra den franske sjokoladeprodusenten Valrhona til ganachen.

– Først smelter jeg sjokoladen og varmer opp fløte, før jeg blander det sammen med litt smør. Alltid litt smør.

Hakk opp litt nøtter og vips har du en knallgod, søt topping. Den egner seg kanskje best til dessert-pannekakene – eller en skikkelig, god helgefrokost?

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.