5 hotellfrokoster du må prøve hos Thon Hotels

På Thon Hotels står en god start på dagen høyt. Her er fem av våre hoteller det er verdt å besøke for frokosten alene.

Bildekarusell

Det sies at frokost er dagens viktigste måltid, og det tar vi i Thon Hotels på alvor. Derfor får du alltid en bugnende frokostbuffet inkludert i romprisen når du bor hos oss, slik at du kan starte dagen på best mulig måte. 

Du trenger imidlertid ikke å være overnattingsgjest for å spise frokost – du er også hjertelig velkommen på walk-in!

1. Thon Hotel Nordlys

Bodø

Lun og koselig atmosfære – og unikt samspill med kokkene.

Sentralt i «Nordlands hovedstad», med utsikt til Lofotveggen og Hurtigruta som seiler forbi, finner du Thon Hotel Nordlys. 

Hit kommer gjester blant annet for å utforske den vakre kysten, dra på havørnsafari og padle kajakk eller oppleve Saltstraumen, men også for å spise en smaksrik og god frokost. 

– Hos oss står både gode råvarer og det å skape en lun og hyggelig atmosfære i fokus. Her skal du ikke få følelsen av å sitte i en typisk spisesal, forteller hotelldirektør Jan-Ove Edvardsen. 

Med et åpent kjøkken hvor kokkene lager maten ute i frokostsalen skapes også et helt unikt samspill mellom kokkene og gjestene, ifølge hotelldirektøren. 

– Du kan være trygg på å bli møtt av blide og trivelige folk, og at vi strekker oss så langt vi kan for hver gjest. Kokkene sørger for å hele tiden tilby en presentabel buffet, og svarer gjerne på spørsmål om maten. 

Som hos alle Thons hoteller har også Nordlys en forkjærlighet for lokale produkter. På frokostbordet finner du blant annet en rekke lokale oster fra Kjerringøy gårdsysteri og røkelaks fra Lofoten. 

– Røkelaksen er knallgod, og ostene er fantastiske. De er nok gjestenes favoritt også, for det er alltid de det går mest av, forteller Jan-Ove. 

Selv holder hotelldirektøren buffetens bircher – eller kjøleskapsgrøt – som sin favoritt. Laget med epler, havre og druer, toppet med frisk frukt og kokos. 

– Den grøten er en innertier. Vi får mye skryt for den, og det går store mengder. Men hemmeligheten bak smaken, den holder vi hemmelig, sier Jan-Ove lurt.

Fra den lune frokostsalen kan du også nyte flott utsikt. Herfra ser du nemlig rett ut til småbåthavnen og havnepromenaden. 

– Havneområdet i Bodø har et helt fantastisk miljø, og er en opplevelse i seg selv, sier hotelldirektøren og legger til: 

– Som Halvdan Sivertsen så fint har sagt det: 

Du må ha vært her for å forstå. 

3 favoritter på Thon Hotel Nordlys sin frokostbuffé:

 1. «Okonomiyaki» – knallgod japansk kålpannekake
 2. 2. Bircher – kjøleskapsgrøt med eple, havre og drue, toppet med frisk frukt og kokos
 3. Fargerike, ferske makroner (og resten av den store bakst- og søtsakavdelingen)

Pris: 285 kr for walk-in. For boende gjester er frokost inkludert i romprisen. 

Ting å gjøre i Bodø

2. Thon Hotel Ålesund

Ålesund

Hjemmelagde kaker – og en av Ålesunds flotteste utsikter.

Thon Hotel Ålesund ligger vakkert til ved innseilingen til Ålesund Havn, med utsikt til både havnebassenget, moloen, Molja fyr og havet. Herfra er det kort vei til flust av spennende aktiviteter i jugendbyen, men da kan det jo være fint med litt frokost i magen først! 

Og det med flott utsikt til: Fra frokostsalen kan du se fiskebåtene reise ut og inn, skarven som leter etter fisk og folk som hopper i vannet ved den flytende badstuen Svai. 

– Det er et yrende liv utenfor, men samtidig veldig fredfullt, med nærhet til sjøen, bølger og natur, sier hotelldirektør Silje Viken Skarlund, og legger til: 

– Utsikten er i seg selv verdt å komme for, og den er like fin i strålende sol som når stormen herjer og vannet pisker oppetter veggene. 

Og med et nyrenovert hotell mener hotelldirektøren at det er minst like fint innvendig som utvendig. 

Frokostbuffeten er intet unntak, og her finner du blant annet noen lokale spesialiteter, som røkt laks fra Norsk Sjømat Stranda og både Strandaskinke og Strandamør. Hver dag baker også kokkene hjemmelaget brownies og flere andre kaker. 

– Det er tydelig at de ansatte er stolte av maten de serverer, og at de legger ekstra sjel i det de lager, forteller Silje. 

– Det resulterer i mye godt på buffeten. Selv er jeg veldig glad i eggerøren med bacon! 

3 favoritter på Thon Hotel Ålesund sin frokostbuffé:

 1. Hjemmelaget Skagenrøre
 2. Røkt laks fra Norsk Sjømat Stranda
 3. Lun leverpostei med rødbeter 

Pris: 245 kr for walk-in. For boende gjester er frokost inkludert i romprisen.

Dette bør du se og gjøre i Ålesund

3. Thon Hotel Lofoten/ Thon Hotel Svolvær

Lofoten 

Lokale spesialiteter – og havet rett utenfor. 

Midt i hjertet av Svolvær – Lofotens hovedstad – finner du hotellene Thon Hotel Lofoten og Thon Hotel Svolvær. Begge er utmerkede utgangspunkt for flotte opplevelser i en av Nord-Norges vakreste perler, enten du vil gå fjellturer, teste ut Lofotfiske, kjøre RIB eller utforske byen. 

Men det er også verdt å ta turen hit for å spise: 

– Her får du nyrøkt, hel torskerogn til egget, og ikke sånn most kaviar du får på tube. Det er jo en grunn i seg selv, sier hotelldirektør Erik Taraldsen. 

Den velkjente delikatessen lages av skrei fra Lofoten, røykes lokalt og pakkes i tønner, før den leveres ut til hele verden – og til Thons frokostbord. 

Et frokostbord som forøvrig flere ganger har blitt kåret til fylkesvinner i Twinings Best Breakfast-konkurransen. Ved sist kåring gikk Thon Hotel Lofoten helt til topps i finalen og kan smykke seg med tittelen Norges beste frokost 2023. 

Frokostbuffeten bugner også av flere andre lokale favoritter: Oster og meieriprodukter fra Lofoten gårdsysteri, Aalan Gård og Den sorte gryte, røkelaks fra Anitas Sjømat på Sakrisøy og fenalår fra Lofotlam – for å nevne noe. 

– Vi har også urter, mikrogrønt og salat som kommer fra vårt eget drivhus på taket av Thon Hotel Svolvær, forteller Erik. 

– Mer kortreist blir det ikke! 

Frokostutvalget er nærmest likt på begge Thon sine hoteller i Svolvær, og begge kan også skilte med en frokostsal med både hav- og fjellutsikt. 

– Begge restaurantene har store glassvinduer ut mot havet. De fleste gjester kommer jo hit for alt som skjer utenfor vinduet, så da ønsket vi å trekke en del av naturen inn også, sier Erik, og legger til: 

– Lofoten har jo tross alt blitt kåret til verdens beste øyrike i flere store reiselivskåringer, blant annet av National Geographic og Condé Nast. Og spør du meg er det både naturen, atmosfæren, maten og folka som gjør Lofoten helt unikt. 

– Og med utsikten fra frokostsalen og lokale spesialiteter i buffeten, får du virkelig følelsen av å være i Lofoten. 

3 favoritter på Thon Hotel Lofoten/Thon Hotel Svolvær sin frokostbuffé:

 1. Nyrøkt, hel torskerogn fra Lofot-skrei, røyket lokalt i Lofoten
 2. Osten Capra fra Aalan Gård i Lofoten, som har vunnet NM-gull og bronse under World Cheese Awards i 2017
 3. Fenalår fra Lofotlam, et beskyttet merkenavn som kun kan benyttes av godkjente gårder i Lofoten

Pris: 295 kr for walk-in. For boende gjester er frokost inkludert i romprisen. 

Ting å gjøre i Lofoten

4. Thon Hotel Kirkenes

Kirkenes 

Bugnende utvalg – med en smak av Finnmark. 

– Vi får ofte tilbakemelding fra gjester på frokosten vår, og de setter spesielt pris på det store utvalget, det hyggelige og imøtekommende personalet og den nydelige utsikten over Bøkfjorden, forteller Lisa Thodesen. 

Hun er hotelldirektør på Thon Hotel Kirkenes, byens største kurs- og konferansehotell, plassert ved kaia i sentrum av Kirkenes, helt ute på tuppen av Nord-Norge. 

I 2019 var Thon Hotel Kirkenes fylkesvinner i konkurransen Twinings Best Breakfast, og hotellet fikk også utmerkelse for fremragende frokost i samme konkurranse i 2022. Hit bør du altså komme sulten! 

– Frokosten er et av våre største fokusområder, og vi strekker oss langt for å skape flotte frokostopplevelser, sier Lisa. 

På det bugnende frokostbordet finner du blant annet flere hjemmelagde godbiter, som roastbiff av hjort, kjøttboller av elg, tørket elgpølse og smoothies og energishots. 

Hotellet har også et bredt utvalg av økologisk frokost, müsli og frukt, samt allergenfrie produkter. 

– Både pekanpaien og kladdkaken er veldig populære blant våre gjester som ønsker et allergivennlig tilbud. Og chiagrøten, den får vi alltid gode tilbakemeldinger på, forteller Lisa. 

I tillegg har hotellet flere lokale produkter på buffeten, som gjeddekaker fra Pasvik, jordbær fra Neiden og syltet Finnmarksrøye fra Jakobsnes. 

– Og mine favoritter: Røkt laks fra Betula Røykeri i Vestre Jakobselv og ost fra Øverli Gård i Pasvik. Det er så utrolig godt, forteller Lisa, og legger til: 

–Det er viktig for oss å vise frem alt det gode lokalområdet vårt har å by på – og at gjestene våre får en god matopplevelse. 

 –Her får du rett og slett en smak av Finnmark på flere måter. 

3 favoritter på Thon Hotel Kirkenes sin frokostbuffé:

 1. Gjeddekaker fra Pasvik
 2. Syltet Finnmarksrøye fra Jakobsnes 
 3. Hjemmelaget elgpølse og kjøttboller av elg 

Pris: 245 kr for walk-in. For boende gjester er frokost inkludert i romprisen. 

Ting å gjøre i Kirkenes

5. Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Bergen 

Hjemmelaget og godt – i historiske omgivelser. 

Rett ved historiske Bryggen, i hjertet av Bergen sentrum, finner du Thon Hotel Rosenkrantz Bergen. Herfra kan du enkelt utforske Vestlandets hovedstad – og det med en god frokost i magen. 

–  Vi ønsker å tilby det lille ekstra, og finpusser daglig på detaljer, utvalg og presentasjon for å gjøre frokosten til selve høydepunktet under oppholdet, forteller hotelldirektør Katharina Hanson. 

– Det er viktig for oss å tilby gjestene genuin mat og service. Vi varierer råvarer etter hva som er i sesong, og lager også mye her på huset, som syltetøy, røkelaks og roastbiff. 

I hotellets frokostsal har det blitt lagt vekt på å skape en estetisk flott og hyggelig, hjemmekoselig atmosfære, med alt fra fargerike vegger til urter som veggpryd. Og i loungen kan du nyte både en kopp kaffe fra Nespressomaskinen og utsikt til historiske Bryggen. 

På frokostbuffeten finner du også noen lokale godbiter, nemlig både Fanaost, camembert, Jørnsberg nøkkelost og pære- og chiligele fra Ostegården. 

– I tillegg byr kokkene våre på «dagens fristelse», som kan være alt fra linfrøchips med blåmuggostkrem til kakao med vanlig krem sier Katharina, og legger til:

– Hos oss finnes en frokost for alle! Både for dem som er kostholdsbevisst og dem som vil kose seg litt ekstra. 

3 favoritter på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen sin frokostbuffé:

 1. Oster fra Ostegården, fra Breivik gård i Fana utenfor Bergen. 
 2. Hjemmelaget roastbiff produsert på huset. 
 3. «Kokkens fristelse» som varierer daglig, alt fra linfrøchips med blåmuggostkrem til kakao med krem. 

Pris: 245 kr for walk-in. For boende gjester er frokost inkludert i romprisen.

Ting å gjøre i Bergen 

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.