Ting å gjøre i Sandvika

Sjø, strandliv, skulpturkunst og shopping – Sandvika byr på storslagne opplevelser med stor S!

Høst og blå himmel på Kolsåstoppen i Sandvika

Sandvika, som ligger omtrent 15 kilometer sørvest for Oslo sentrum, er både hovedstad og eneste by i Bærum. Og den lille byen ved storbyen byr på omtrent alt en by skal by på: Flotte kulturtilbud, gode mat- og drikkeopplevelser og shoppingmuligheter på et av Norges største kjøpesentre. Her finner du også flotte strender, turmuligheter og nærhet til marka.

Thon Hotel Oslofjord ligger sentralt i Sandvika og er et av landets største konferansehotell. Det er kort vei til kollektivtransport, og hotellet byr blant annet på store og komfortable rom, bar og restaurant og fine møteromsfasiliteter.

Med kort vei til hovedstaden, kun en kort togtur eller rundt et kvarter med bil, kan du selvsagt kombinere oppholdet med en Oslo-tur. Men det finnes nok av ting å utforske i Sandvika og nærområdet til å bare bli her og.

Her er tips til ting å gjøre om du sjekker inn i Sandvika:

Aktiviteter

Sightseeing til sjøs

Med Oslofjorden omtrent som nærmeste nabo er en tur til sjøs nesten obligatorisk. Og en av de fineste måten å oppdage Sandvikas skjærgård på, er å hoppe i en kajakk! En fin tur går blant annet fra Kadettangen, forbi Nesøya og rundt Borøya og Kalvøya. Husk å stoppe innom en av øyene for en badepause! DNT Bærum Turlag har utleie av kajakker i Bjørnsvika, rundt 300 meter fra hotellet, og arrangerer også kurs og fellesturer. Du kan også leie kajakk hos Bærum Maritime Senter ved Solvik Marina på Høvik.

Skulpturkunstsafari

Om du har lyst på litt kulturelt påfyll i form av skulpturkunst, har du kommet til rett sted! I Sandvika og omegn finnes nemlig flere flotte skulpturparker – en på Høvikodden, en på Bærums Verk og en på Fornebu – med kunst fra både anerkjente norske og internasjonale kunstnere.

Men kanskje aller kulest: Utenfor Sjøholmen, omtrent to kilometer fra hotellet, har tolv skulpturer blitt senket under vann i en slags undervannspark! Det beste er å gå ut ved det gamle badehuset og svømme ut til skulpturparken, hvor du kan se dem enten ved å snorkle, dykke, fra en kano med glassbunn eller liggende på magen på badeplattformen.

Tips! Sjekk også ut kul gatekunst rundt omkring, som det Monet-inspirerte veggmaleriet i undergangen ved Elias Smiths vei laget av det lokale kunstnerkollektivet DUER.

Tur til Engervannet

Om saltvann ikke er helt tingen for deg, trenger du heller ikke gå langt for å finne en annen vannperle. Rett ved sentrum ligger nemlig det idylliske Engervannet, omkranset av en flott turvei. Dette er også et av Bærums viktigste fuglevann, så sjansen er stor for å se flere arter i løpet av turen. Vannet renner forøvrig også ut i Sandvikselva, der det er gode muligheter for å teste fiskelykken sommerstid. Om du ikke vil kaste ut snøret i Oslofjorden da, vel og merke.

Skimoro for store og små

Om du besøker Sandvika på vinterstid og har lyst til å suse ned bakkene på nedoverski, har du flere muligheter i nærheten av hotellet. Bærums største alpinanlegg Kolsås Skisenter ligger 15 minutter unna med bil, og byr på fire heiser og nedfarter for hele familien, i tillegg til kafé på koselige Kolsåsstua. Rundt fem minutter unna finner du også Kirkerudbakken med sine syv nedfarter, mens Lommedalen Skisenter, som passer spesielt godt for små skikjørere, ligger rundt et kvarter unna hotellet.

Topptur til Kolsåstoppen

Til tross for at Kolsåstoppen ikke ruver mer enn 379 m.o.h. på sitt høyeste, er panoramautsikten du får fra toppen spektakulær! Et av Bærums mest kjente landemerker byr nemlig på utsikt over både Oslo, Bærum og Oslofjorden. Kolsåstoppen, som faktisk er en utbrent vulkan, er også svært populær blant klatrere. En fin start på turen går fra Stein Gård, og tar rundt fire timer tur/retur. Husk kamera!

Tips! Du har også kort vei til resten av Vestmarka, som byr på gode turmuligheter sommer som vinter. Et fint utgangspunkt er Kattås utfartsparkering eller Vestmarksetra utfartsparkering.

Gode golfmuligheter

Om du er en golfer – eller drømmer om å bli en – finner du flere muligheter for å slå og putte ball i Bærum. Både Haga Golf, Bærum Golfklubb, Lommedalen Golfklubb og Ballerud Golf ligger 10-15 minutters kjøring fra Thon Hotel Oslofjord. Perfekt om du trenger en pause fra konferansen – eller bare har lyst til å nyte hotellferien litt ekstra.

Moro med arkadespill

På Folkebadet Arkade kan du hoppe inn i en levende verden av nostalgi og retro spillmoro. Dette er nemlig en av Norges største arkadehaller, med alt fra klassikere som Sega Rally til flipperspill. Du kan også utfordre venner og familie til et slag petanque på innendørs bane, omringet av levende planter og sommerlig atmosfære året rundt.

Museer og severdigheter

Koselige Bærums Verk

Idylliske trehus, spennende industrihistorie og over 40 butikker, gallerier og spisesteder er det som venter deg på Handelsstedet Bærums Verk, omtrent et kvarters kjøring fra hotellet. Områdets historie strekker seg hele 400 år tilbake i tid, med bygging av de første smeltehyttene i 1610 da jernverket ble etablert i Bærum. Siden har det skjedd mye på området, og i dag fremstår Bærums Verk som et livlig handelssted, med alt fra kunstgallerier og håndverksbutikker til moderne designbutikker og spisesteder – i svært idylliske omgivelser. Bærums Verk har åpent året rundt, og det arrangeres også flere aktiviteter, blant annet gratis historisk vandring.

Kulturelt påfyll

Ute på Høvikodden, omtrent fem minutters kjøring eller en fin spasertur langs kyststien fra hotellet, finner du Henie Onstad Kunstsenter. På senteret, som omtales som en ledende arena for nasjonal og internasjonal kunst, finnes mer enn 8000 verk – og er nærmest et must å besøke. Et av de mest kjente verkene er fargerike «Hymn of Life« av den japanske kunstneren Yayoi Kusama. Det finnes også moro for barna, som blant annet kan være kreative i kunstverkstedet Labben, leke detektiv eller løse oppgaver i skulpturparken.

Historisk togtur

Tut, tuuut! På museumsjernbanen Lommedalsbanen kan du oppleve tradisjonsrik jernbanekultur ved å ta toget langs den rundt én kilometer lange banen bygget opp av materiell fra gamle gruve- og anleggsbaner. Turen tar rundt 11 minutter, og det er fire stasjoner underveis. På enkelte dager kjøres toget av Norges minste damplokomotiv fra 1904, og du kan også lære mer om gamle veterantog, skinnebil og diesellokomotiver, samt se ulike temautstillinger.

Krigshistorie på Grinimuseet

Grini var Norges største fangeleir under 2. verdenskrig, og hadde rundt 19.000 fanger registrert her i perioden frem til 1945. I dag finnes det et museum i en autentisk fangebrakke her, med en utstilling som tar utgangspunkt i fangenes egne fortellinger, og som gjennom blant annet film, bilder og gjenstander forteller om hendelsene på Grini under krigen. Et dystert, men viktig innblikk i krigshistorien. Grinimuseet ligger omtrent 20 minutters kjøring fra Thon Hotel Oslofjord.

Kultur på hjul

Bilinteressert? På Fornebu Bilmuseum finner du et rullende utvalg av biler fra forskjellige tider – fra gamle racingbiler og amerikanske doninger til stilige sportsbiler og en knallrød Ferrari. Museet huser også en samling av motorsykler, en modelljernbane og flere modellfly. Med andre ord: Perfekt for alle som er glad i motor og fart. Museet ligger på Gamle Fornebu Kultursenter, sammen med blant annet Det Norske Vespa Scooter Museum, Hangar X og Det Norske Barber-, frisør- og parykkmuseum.

Shop 'til You Drop

Om shoppinglysten skulle trenge seg på er det verdt å nevne at et av Norges største kjøpesentre ligger noen få minutters gange fra hotellet. Sandvika Storsenter byr på nesten 200 butikker, i tillegg til en rekke spisesteder – så her er det fullt mulig å la lommeboka gå varm.

Sjø- og strandliv

Kadettangen

Du trenger ikke spasere mer enn en knapp kilometer fra hotellet før du ankommer herlige Kadettangen. Dette er både badenymfenes og de aktivitetsglades paradis, her finner du nemlig alt fra sandstrand med stupetårn og badebinge til sandvolleyballbane, kiosk og lekeplass med sjørøverskip.

Kalvøya

Spaserer du ut på tuppen av Kadettangen, noen hundre meter fra badestranden, kommer du til gangbroen som tar deg over til idylliske Kalvøya. Her finner du flere flotte turstier, i tillegg til kyststien som går rundt hele øya, og flere badeplasser, gressletter, volleyballbane og grillplasser. Perfekt for en herlig utflukt!

Idyllisk fjordcruise

Om det frister med en tur til sjøs kan du hoppe om bord MS Rigmor, som er Norges eldste rutegående treferge, eller MS Rigfar, som tidligere seilte som Flekkerøyfergen. Begge seiler både som ruteferge og på minicruise, samt at de kan leies for private turer. På fergeturene stopper båtene innom flere av Oslofjordens idylliske øyer, som Brønnøya, Borøya og Langåra. Perfekt om du vil kombinere båtturen med enten bading eller fisketur! Har du mest lyst til å cruise i Oslofjordens idylliske skjærgård velger du minicruiset, som er en guidet tur uten stopp. Fergene har avgang fra Rigmorkaia på Kadettangen, omtrent ti minutters gåtur fra hotellet.

Utforsk kyststien

Langs Oslofjorden strekker det seg en lang og idyllisk kyststi, og sjekker du inn hos Thon Hotel Oslofjord finner du flere fine turmuligheter omtrent rett utenfor hotelldøra. En kort, men fin tur strekker seg fra Sandvika til Bjørnsvika, og går blant annet gjennom idylliske Kjørboparken. Følger du stien østover kan du for eksempel vandre til Høvikodden badeplass, og gå innom Hennie Onstad Kunstsenter på veien.

Mat og drikke

Sandvika Folkebad

Omtalt som Sandvikas hotteste «destinasjon» – og med hele 1200 kvadratmeter boltreplass – er Sandvika Folkebad et godt alternativ for de fleste anledninger. Her finnes både restaurant, flere barer, ulike spill, kaffebar og konsertscene, i tillegg til en solfylt uteservering. I restauranten serveres mat basert på lokale råvarer, flere av dem hentet fra egen hage. Ligger rundt 10 minutters spasertur fra hotellet.

Værtshuset Bærums Verk

Et knapt kvarter med bil tar deg til idylliske Bærums Verk og et av Norges eldste spisesteder på historisk grunn. Hos Værtshuset serveres mat inspirert av norske herregårdstradisjoner fra 1800-tallet, servert i et rødmalt tømmerhus med historisk sus i veggene. Maten er laget på huset av gode råvarer, og på menyen står blant annet reinsdyrfilet og grillet ishavsrøye. Restauranten er også kjent for å servere rause porsjoner, så her er det bare å komme sulten.

Fellini Birreria e Cucina

Gjør deg klar for en italiensk helaften! Det er nemlig italienske delikatesser og Sandvikas kanskje mest kjente – og solfylte – uteservering som venter deg hos Fellini Birreria e Cucina. På menyen står autentisk italiensk mat, i hovedsak småretter som bruschetta, pizzaklassikere og desserter som tiramisu og gelato. Dette er også et ypperlig lunsjsted på hverdager, eller stedet å gå hvis du bare er litt sulten, du kan nemlig bestille en halv pizza og kaffe til en god pris. Restauranten ligger rett ved ODEON Kino, drøye fem minutter å gå fra Thon Hotel Oslofjord.

Fokus Restaurant

På andre siden av Sandvikselven, drøye ti minutters gåtur fra hotellet, ligger den lille restauranten Fokus Restaurant i et av Sandvikas eldste trehus. Her serveres en 4- og 5-retters hjemmelaget meny som stadig endres, og som du kan velge å få opplest ved bordet eller la deg overraske underveis i måltidet. Til drikke kan du velge mellom vin- eller alkoholfri pakke. Restauranten har også en hyggelig uteservering, men plassene er få så du bør booke bord på forhånd – både ute og inne.

Restaurant Caspar

Restaurant Caspar er oppkalt etter fabrikkeier og Sandvikas store velgjører på 1800-tallet, Caspar Donato Brambani. Han hadde italienske aner, så på restaurantens meny finner du så klart både pizza, pasta og panna cotta, men også alt fra grillet indrefilet, ovnsbakt lyr og burger til skalldyrtoast, moules frites og fiskesuppe. Om du blir kaffetørst finner du også Sandvikas eldste spesialbutikk i samme lokale, nemlig Sverre Rønnings kaffe- og teforretning. Om sommeren bør du også ta turen til bakgården, en slags oase der det arrangeres både konserter og andre kulturarrangementer.

Flere tips! Sjekk også ut Lokal & Lounge og Emma Kafé. Du finner også en rekke med kaféer og restauranter på Sandvika Storsenter.

Gruppeaktiviteter

Sightseeing til sjøs

Med Oslofjorden omtrent som nærmeste nabo er en tur til sjøs nesten obligatorisk. Og en av de fineste måten å oppdage Sandvikas skjærgård på, er å hoppe i en kajakk! En fin tur går fra Kadettangen, forbi Nesøya og rundt Borøya og Kalvøya. Husk å stoppe innom en av øyene for et badepause! DNT Bærum Turlag har utleie av kajakker i Bjørnsvika, rundt 300 meter fra hotellet, og arrangerer også kurs og fellesturer. Dere kan også leie kajakk hos Bærum Maritime Senter ved Solvik Marina på Høvik.

Skulpturkunstsafari

Om dere har lyst på litt kulturelt påfyll i form av skulpturkunst har dere kommet til rett sted! I Sandvika og omegn finnes nemlig flere flotte skulpturparker – en på Høvikodden, en på Bærums Verk og en på Fornebu – med kunst fra både anerkjente norske og internasjonale kunstnere.

Men kanskje aller kulest: Utenfor Sjøholmen, omtrent to kilometer fra hotellet, har tolv skulpturer blitt senket under vann i en slags undervannspark! Det beste er å gå ut ved det gamle badehuset og svømme ut til skulpturparken, og dere kan både se dem ved å snorkle, dykke, fra en kano med glassbunn eller liggende på magen på badeplattformen.

Tips! Sjekk også ut kul gatekunst rundt omkring, som det Monet-inspirerte veggmaleriet i undergangen ved Elias Smiths vei laget av det lokale kunstnerkollektivet DUER.

Tur til Engervannet

Om saltvann ikke er helt tingen, trenger dere heller ikke gå langt for å finne en annen vannperle. Rett ved sentrum ligger nemlig det idylliske Engervannet, omkranset av en flott turvei. Dette er også et av Bærums viktigste fuglevann, så sjansen er stor for å se flere arter i løpet av turen. Vannet renner forøvrig også ut i Sandvikselva, der det er gode muligheter for å teste fiskelykken sommerstid. Om dere ikke vil kaste ut snøret i Oslofjorden da, vel og merke.

Skimoro for store og små

Om dere besøker Sandvika på vinterstid og har lyst til å suse ned bakkene på nedoverski, har dere flere muligheter i nærheten av hotellet. Bærums største alpinanlegg Kolsås Skisenter ligger 15 min unna med bil, og byr på fire heiser og nedfarter for hele familien, i tillegg til kafé på koselige Kolsåsstua. Rundt fem min unna finner du også Kirkerudbakken med sine syv nedfarter, mens Lommedalen Skisenter, som passer spesielt godt for små skikjørere, ligger rundt et kvarter unna hotellet.

Topptur til Kolsåstoppen

Til tross for at Kolsåstoppen ikke ruver mer enn 379 m.o.h. på sitt høyeste, er panoramautsikten du får fra toppen spektakulær! Et av Bærums mest kjente landemerker byr nemlig på utsikt over både Oslo, Bærum og Oslofjorden. Kolsåstoppen, som faktisk er en utbrent vulkan, er også svært populær blant klatrere. En fin start på turen går fra Stein Gård, og tar rundt fire timer tur/retur. Husk kamera!

Tips! Dere har også kort vei til resten av Vestmarka, som byr på gode turmuligheter sommer som vinter. Et fint utgangspunkt er Kattås utfartsparkering eller Vestmarksetra utfartsparkering.

Gode golfmuligheter

Om dere er erfarne golfere – eller drømmer om å bli det – finner dere flere muligheter for å slå og putte ball i Bærum. Både Haga Golf, Bærum Golfklubb, Lommedalen Golfklubb og Ballerud Golf ligger 10-15 minutters kjøring fra Thon Hotel Oslofjord. Perfekt om dere trenger en pause fra konferansen – eller bare har lyst til å nyte hotellferien litt ekstra.

Moro med arkadespill

På Folkebadet Arkade kan dere hoppe inn i en levende verden av nostalgi og retro spillmoro. Dette er nemlig en av Norges største arkadehaller, med alt fra klassikere som Sega Rally til flipperspill. Dere kan også utfordre hverandre til et slag petanque på innendørs bane, omringet av levende planter og sommerlig atmosfære året rundt.

Relatert innhold

Avtalspris

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.