Ting å gjøre på Skeikampen

Fra actionfylte skibakker og spennende sykkelstier til spreke fjellturer og flotte fiskevann – Skeikampen er et ekte fjelleventyr året rundt.

Barn leker i Skeikampen i sommerhalvåret

Frisk luft og mulighet for mosjon har lokket turister til Skeikampen siden slutten av 1800-tallet, da Norges første turisthotell på høyfjellet befant seg nettopp her. Fortsatt er turer i fjellet enten til fots eller på ski det som lokker mange til Skeikampen, og det varierte terrenget er utmerket for rekreasjonsturer uansett hvilken form du er i og når på året du er på besøk. Under har vi samlet noen av våre absolutte favorittaktiviteter på Skeikampen – som passer for både store og små fjellfarere.

Fjellturer for hele familien

Topptur til Skeikampen

Turen til toppen av Skeikampen er en populær og lett tilgjengelig fjelltur, som passer for både store og små fjellfarere. Veien opp er ganske bratt, men likevel relativt lett å gå, og vel oppe venter fantastisk utsikt over fjellheimen og Peer Gynt Vegen, Jotunheimen og Dovrefjell. På toppen ligger også Steinhytta, som er åpen så dere kan gå inn om det blåser og er surt.

Seterrunden

En fin, barnevennlig tur på rundt fire kilometer, som går på grusveg i variert terreng og naturskjønne omgivelser. Turen starter ved Velkomstsenteret og tar deg vestover langs Peer Gynt Vegen i stigende terreng. Sving høyre mot Fjellkirka og følg Myresetervegen gjennom alpinanlegget over til Torsdalsvegen. Hold høyre på Torsdalsvegen og gå rett fram gjennom grinda ved Skei Seter. Sving høyre når du kommer ned til driving range og følg denne tilbake til start. Ruta er fin begge veier, men det letteste er å gå runden med sola beskrevet over. 

Aktiviteter med ski på beina

Alpint for store og små

Skeikampen Alpinanlegg har 21 nedfarter og 11 heiser. Enten du står på alpint eller snowboard – akkurat har begynt eller vil utfordre deg selv – så finner du en løype som passer for deg. Anlegget har et eget alpinområde for barn, hvor dere helt gratis, i trygge omgivelser, kan lære gledene ved skikjøring. I bakken finner du også en spennende park med mange ulike elementer og hopp. Ønsker du hjelp fra en instruktør finnes det skiskole for barn og privatundervisning for alle. Det tilbys utleie av utstyrspakker innen alpint, snowboard, telemark og langrenn.

Langrennsløyper i vakre omgivelser

Velkommen til skiføre fra oktober til mai. Løypenettet ligger på skillet mellom høyfjellet og skogen, noe som gir stor grad av variasjon i terrenget. Alle skiløyper er preparert og merket, og det finnes mange alternativer til både korte og lange skiturer. Under finner du noen av våre favorittløyper.

Panoramaløypa: 8 eller 11 km

Opplev Skeikampens vakreste finværsløype! Her har du oversikt over hele fjellområdet med Rondane, Jotunheimen og Langsua Nasjonalpark som bakteppe. Ta heisen til toppen og gå en lett tur i høyfjellet og kom hjem med smilende unger. 

Peer Gynt-løypa: 13,9 km

Skeikampens hovedløype som åpner først og stenger sist. Løypa starter fra Skeikampen og går til Fagerhøi langs Peer Gynt vegen – perfekt som mål for en kaffekopp og noe å bite i. Turen gir god utsikt mot både Rondane og Jotunheimen med alpint landskap.

Gammelsetra – Bjørgarunden: 29 km

Turen rundt gammelseterrunden og bjørga er en variert og god løype i skogsterreng og en favoritt blant de som trener mye. Løypa er meget kupert uten de lengste bakkene og lite følsom for ruskevær.

Se forslag på fine skiturer på Skeikampen.

Lær langrennsteknikk med instruktør 

Selv om det sies at vi nordmenn er født med ski på beina, er det ikke nødvendigvis alle av oss som er så flinke til å gå på dem. Uansett om ambisjonene dine er å gå Birken eller å bli med vennegjengen eller familien på søndagstur med Kvikk Lunsj og kakao i sekken er det aldri for sent å begynne! Har du lyst til å lære deg langrennsteknikk, hvor det er trygt å stå på ski og finne skigleden kan du bli med på langrennskurs med Powder & Dirt. 3-timers kurset gir deg en introduksjon til langrenn og passer for alle nybegynnere. 

Imponer med nye ski– og brettskills

Enten du ønsker å bli bedre i alpint, snowboard, telemark eller langrenn, eller kanskje ønsker å lære deg å hoppe på ski eller bli raskere i kulekjøringsbakken har Skeikampen Snowsport Academy et kurs for deg. Sammen med sertifiserte instruktører kan du bli med på både privatundervisning og gruppekurs der du får muligheten til å ta ferdighetene dine i bakken til et nytt nivå – uavhengig av om du er nybegynner eller erfaren. Også Powder & Dirt arrangerer ulike kurs, der du blant annet kan bli bedre på å kjøre off piste. 

Trygt til topps

Har du alltid drømt om å bestige en fjelltopp med ski,  men mangler erfaring, eller bare har lyst til å vandre i spektakulært vinterlandskap på trygt vis, kan du bli med Powder & Dirt på guidet topptur. Skal man ferdes i fjellet om vinteren kreves nemlig både kunnskap og godt utstyr – og på guidet tur får du begge deler. Gjør deg klar for et magisk vintereventyr, kjenn vinden i håret og bli belønnet med en spektakulær skitur ned fra fjellet etter å ha stampet deg hele veien opp. 

Adrenalinkick på ski 

Syns du vanlig ski blir litt for kjedelig? Da er kanskje kiting noe for deg! På Skeikampen har vi fantastiske vindforhold og flotte høyfjellsområder som passer ypperlig for snøkiting. Sammen med Kiteskolen arrangerer vi kurs som passer for både nybegynnere og erfarne i alle aldre. Garantert en morsom og litt annerledes aktivitet som passer for både familien, vennegjengen og kollegaer på tur. 

Bli sikker i fjellet 

Enten du planlegger din første topptur, eller har masse erfaring i fjellet, er det alltids lurt å lære om snø- og skredterreng eller friske opp kunnskapen om sikker ferdsel. På skredkurs med Powder & Dirt lærer du deg praktisk og teoretisk kunnskap om snøskred, hvordan du vurderer farer og hva du skal gjøre om du eller andre må reddes. Kurset retter seg mot deg som skal gå topptur med randoneeski eller telemarkski, og du må ha eget toppturutstyr. Skal du ferdes i fjellet der det er skredfare er denne kunnskapen livsviktig – og kan få deg til å ta riktige valg som kan redde liv.

Moro til lands

Sykkelparadiset Skeikampen

Skeikampen er en drømmedestinasjon for sykkelentusiaster – både for nybegynnere og mer erfarne syklister. Enten du er interessert i stisykling, sykling på trivelige seterveier, sykkelturer med fjellutsikt eller barnevennlig tursykling har Skeikampen en sykkelsti som passer for deg. Sykkelrutene byr på varierte terreng, og enten du er helt fersk, eller erfaren, har du et bredt utvalg ruter å velge i.

Hos vårt hotell Thon Hotel Skeikampen kan du leie sykler fra Transition, Spawn og Scott. Vi holder åpent hver dag fra 10:00 til 17:00. Kontakt oss på e-post eller telefon 61 22 08 72 for mer informasjon. 

Full fres på to hjul 

Lyst til å prøve dere på stisykling? Skeikampen er kjent som et av Norges beste steder for stisykling i høyfjellet, med sine smale sauetråkk og flotte høyfjellsstier som passer både deg som er nybegynner og deg som har litt mer erfaring. Vår samarbeidspartner Powder & Dirt tilbyr flere ulike kurs i stisykling med både vanlig sykkel og EL-sykkel. På kursene lærer du deg god teknikk og får testet deg på flytstier – med mål om at du blir enda tøffere og tryggere ned bakkene. 

Trenger dere å leie sykkel? Skeikampen Ski & Bike har alt du trenger av sykler og utstyr. Vi anbefaler imidlertid å være tidlig ute. Bestill sykkel og sykkelutstyr her.

Golf i høyden 

Skei Golf er Nordens høyest beliggende 18-hulls golfbane, hele 854 meter over havet. Banens eminente greenkeeper, Knut Erik Hagen, sørger for optimale forhold gjennom hele sesongen i nært samarbeid med styret og daglig leder. Baneåpning er som hovedregel første helg i juni, og stengning for vinteren er rundt 10. oktober. Skei Golfklubb er kjent for sitt uhøytidelige og gode miljø. Gjestespillere og nye medlemmer er hjertelig velkomne!

Full fart ned bakken

Skibakkene på Skeikampen passer ikke nødvendigvis bare for skikjørere! Aking er perfekt for deg som søker annen adrenalinfylt moro, og sammen med Skeikampen Opplevelser kan du suse ned skibakken etter stengetid med en spesialbygd kjelke for å oppnå høyest mulig fart. Opp bakken tar man Aidon-heisen – før det er klart for nok en actionfylt tur ned igjen. 

Moro til vanns

Padlelykke 

En padletur er en perfekt aktivitet for hele familien eller vennegjengen, og på Skeikampen er det mange vann som egner seg godt som en idyllisk og fin måte å utforske områdets natur på. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til spennende og nye naturområder, og det uten å måtte gå langt eller bære tungt. På Thon Austlid Fjellstue kan du leie kano hele sommeren.

For badenymfene

Det finnes mange idylliske badeplasser med muligheter for grilling og lek på Skeikampen. Mange av dem ligger også langs tur- og sykkelrutene og kan dermed fint kombineres med en aktiv dag til fots eller på sykkelsetet. Ved Paradis bader du i en kulp i elva, og det kan bli god temperatur på vannet. Området har benker og grillplasser tilgjengelig, og er veldig barnevennlig. Veslesætervatnet er et større vann i området, også med sitteplasser og bålplasser utplassert. Odden nedenfor Austlid Fjellstue er en perle, og vannet blir ofte ekstra varmt i denne delen. Rausjøen er et regulert vann, med to kjente badesteder tilknyttet vannet. Gruva kombinerer fin sand og høye steiner for stuping og hopping, og har i tillegg  morgensol, gapahuk og bålplass. Demningen tilbyr fine, barnevennlige badeplasser med både sitte- og bålplasser, og området er ganske langgrunt.

Prøv fiskelykken

Skeikampen byr på variert fjellfiske med mange gode fiskevann og elver på fjellet. Det er ikke uvanlig å fiske opp gjedder over 10 kg, eller ørret og røye over to kilo. Fiskevannene er ligger idyllisk og lett tilgjengelig til ved Peer Gynt Vegen og Veslesetervegen. Her finner du ro og fine, barnevennlige teltplasser for et ekte fiskeeventyr.

Se også: Her finner du tips til både barnevennlige og spektakulære fiskevann

Familieaktiviteter

Hunderfossen Eventyrpark

Familieparken Hunderfossen er kjent som Hele Norges Eventyrpark, og er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Her er mer enn 60 attraksjoner og severdigheter og aktiviteter for hele familien, blant annet kan dere ta en titt på spektakulære Il Tempo Extra Gigante. Opplevelsesparken ligger kun 35 minutter med bil fra Skeikampen, ved E6 og Dovrebanen like nord for Lillehammer sentrum.

Jettegrytene i Helvete

Jettegrytene i Helvete er noe av det villeste du kan oppleve i norsk natur. Her kan du se hvordan naturkreftene har arbeidet og formet selve grunnfjellet. Jettegrytene ble dannet på slutten av siste istid ved at vann og stein fra issmeltingen roterte i fjellet og lagde store jettegryter, flere over 40 meter dype og 20-30 meter brede. I Helvete naturpark ligger også Dalbakken Fjellgard, der barn og voksne kan hilse på mange ulike husdyr, og området er ellers kjent for sin rike flora. 

Rideturer i fjellet

Dalseter har drevet ridning i fjellet i Espedalen siden 1950 i større og mindre grad. Opprinnelig hadde hotellet stall med egne hester og egen rideinstruktør. Nå tilbys det ridning på sommeren fra slutten av juni til midten av august – da Åsli Ridesenter er der med sine hester.

Lilleputthammer Familiepark

Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 og 8 år. I «den lille byen med det store hjertet» kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

Kjelke- og bobkjøring i Lillehammer

Har du lyst til å prøve deg på en ekte olympisk aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane verdt et besøk. På vinteren kan du velge mellom bobraft, taxibob og skeleton, og på sommeren kan du oppleve en fartsfylt tur med hjulbob. Bob- og akebanen ligger ved Hunderfossen, 15 km nord for Lillehammer sentrum.

Gruppeaktiviteter

Full fres på to hjul 

Lyst til å prøve dere på stisykling? Skeikampen er kjent som et av Norges beste steder for stisykling i høyfjellet, og med sine smale sauetråkk og flotte høyfjellsstier er Skeikampen en drømmedestinasjon for sykkelentusiaster – enten du er nybegynner eller mer erfaren. Vår samarbeidspartner Powder & Dirt tilbyr flere ulike kurs i stisykling med både vanlig sykkel og EL-sykkel. På kursene lærer du deg god teknikk og får testet deg på flytstier – med mål om at du blir enda tøffere og tryggere ned bakkene. 

Trenger dere å leie sykkel? Skeikampen Ski & Bike har alt du trenger av sykler og utstyr. Vi anbefaler imidlertid å være tidlig ute. Bestill sykkel og sykkelutstyr her.

Lær langrennsteknikk med instruktør 

Selv om det sies at vi nordmenn er født med ski på beina, er det ikke nødvendigvis alle av oss som er så flinke til å gå på dem. Uansett om ambisjonene deres er å gå Birken eller å bli med vennegjengen eller familien på søndagstur med Kvikk Lunsj og kakao i sekken er det aldri for sent å begynne! Har dere lyst til å lære dere langrennsteknikk, hvor det er trygt å stå på ski og finne skigleden kan dere bli med på langrennskurs med Powder & Dirt. 3-timers kurset gir dere en introduksjon til langrenn og passer for alle nybegynnere. 

Imponer med nye ski– og brettskills

Enten du ønsker å bli bedre i alpint, snowboard, telemark eller langrenn, eller kanskje ønsker å lære deg å hoppe på ski eller bli raskere i kulekjøringsbakken har Skeikampen Snowsport Academy et kurs for deg. Sammen med sertifiserte instruktører kan du bli med på både privatundervisning og gruppekurs der du får muligheten til å ta ferdighetene dine i bakken til et nytt nivå – uavhengig av om du er nybegynner eller erfaren. Også Powder & Dirt arrangerer ulike kurs, der du blant annet kan bli bedre på å kjøre off piste. 

Trygt til topps

Har du alltid drømt om å bestige en fjelltopp med ski,  men mangler erfaring, eller bare har lyst til å vandre i spektakulært vinterlandskap på trygt vis, kan du bli med Powder & Dirt på guidet topptur. Skal man ferdes i fjellet om vinteren kreves nemlig både kunnskap og godt utstyr – og på guidet tur får du begge deler. Gjør deg klar for et magisk vintereventyr, kjenn vinden i håret og bli belønnet med en spektakulær skitur ned fra fjellet etter å ha stampet deg hele veien opp. 

Adrenalinkick på ski 

Syns du vanlig ski blir litt for kjedelig? Da er kanskje kiting noe for deg! På Skeikampen har vi fantastiske vindforhold og flotte høyfjellsområder som passer ypperlig for snøkiting. Sammen med Kiteskolen arrangerer vi kurs som passer for både nybegynnere og erfarne i alle aldre. Garantert en morsom og litt annerledes aktivitet som passer for både familien, vennegjengen og kollegaer på tur. 

Bli sikker i fjellet 

Enten du planlegger din første topptur, eller har masse erfaring i fjellet, er det alltids lurt å lære om snø- og skredterreng eller friske opp kunnskapen om sikker ferdsel. På skredkurs med Powder & Dirt lærer du deg praktisk og teoretisk kunnskap om snøskred, hvordan du vurderer farer og hva du skal gjøre om du eller andre må reddes. Kurset retter seg mot deg som skal gå topptur med randoneeski eller telemarkski, og du må ha eget toppturutstyr. Skal du ferdes i fjellet der det er skredfare er denne kunnskapen livsviktig – og kan få deg til å ta riktige valg som kan redde liv. 

Full fart ned bakken

Skibakkene på Skeikampen passer ikke nødvendigvis bare for skikjørere! Aking er perfekt for deg som søker annen adrenalinfylt moro, og sammen med Skeikampen Opplevelser kan du suse ned skibakken etter stengetid med en spesialbygd kjelke for å oppnå høyest mulig fart. Opp bakken tar man Aidon-heisen – før det er klart for nok en actionfylt tur ned igjen.

For mer informasjon ta kontakt med Skeikampen Opplevelser på 954 23 408 eller

Padlelykke 

En padletur er en perfekt aktivitet for hele familien eller vennegjengen, og på Skeikampen er det mange vann som egner seg godt som en idyllisk og fin måte å utforske områdets natur på. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til spennende og nye naturområder, og det uten å måtte gå langt eller bære tungt. På Thon Austlid Fjellstue kan du leie kano hele sommeren.

Golf i høyden 

Skei Golf er Nordens høyest beliggende 18-hulls golfbane, hele 854 meter over havet. Banens eminente greenkeeper, Knut Erik Hagen, sørger for optimale forhold gjennom hele sesongen i nært samarbeid med styret og daglig leder. Baneåpning er som hovedregel første helg i juni, og stengning for vinteren er rundt 10. oktober. Skei Golfklubb er kjent for sitt uhøytidelige og gode miljø. Gjestespillere og nye medlemmer er hjertelig velkomne!

VIL DU HA HJELP MED Å PLANLEGGE EN UFORGLEMMELIG TUR?

Når du bor på Thon Hotel Skeikampen kan du kombinere oppholdet med en rekke uforglemmelige aktiviteter. Vi hjelper deg gjerne dersom du har spørsmål eller ønsker å arrangere turer. 

Relatert innhold

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.