Unn deg en staycation i Bergen

Bergen er perfekt for en «staycation» – begrepet som brukes når noen velger å feriere i nærheten av der de bor – og gjerne på et hotell.

Kvinne som sitter i Thon Hotels-slåbrokk på takterrasse i strålende sol

En staycation gir deg ikke bare hvilepuls og en god natts søvn i en hotellseng, det gir deg også tid til alt du ikke rekker i hverdagen. Sett av noen dager og spis middag på restauranten du alltid har hatt lyst til å besøke, gå innom den nye kunstutstillingen eller utforsk byens mange gater og butikker.

Staycation i hansastaden Bergen

Hvem elsker vel Bergen mer enn bergenserne selv? Unn deg noen fridager i egen by på et av våre fire hoteller i Bergen: Thon Hotel Orion, Thon Hotel Bristol Bergen, Thon Hotel Rosenkrantz Bergen eller Thon Hotel Bergen Airport.

Trenger du inspirasjon? Under finner du tolv deilige staycation-tips for Bergen by:

1. «Det obligatoriske»

Du vet: Fisketorget, Fløibanen, Ulriksbanen, Torgalmenningen, Bryggen ­– selv om du har vært der før så kanskje du opplever det på en annen måte nå?

2. Gå på en kunstvandring

KODE kunstmuseer og komponisthjem er syv ulike museer samlet under en bergensparaply: Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Harald Sæverud Museum Siljustøl, Ole Bull Museum Lysøen og de gamle institusjonene Bergen Kunstmuseum (med bygningene Lysverket, Stenersen og Rasmus Meyers Samlinger) og Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum.

KODE kan tilby Norges nest største kunstsamling hvor du blant annet finner store samlinger av Nikolai Astrup, Edvard Munch, J.C. Dahl og norsk sølv. I tillegg kan du se en bred samling av norsk og internasjonal samtidskunst, og blant annet Norges største samling av kinesisk kunst. Det finnes også et eget kunstmuseum for barn.

3. Utforsk Bergens musikkultur

Bendik, Zupermaria, KA2, John Olav Nilsen, Razika, Datarock, Myra, Kamelen, Fjorden Baby, Hjerteslag, Sondre Lerche, Röyksopp, Casiokids, Lars Vaular, Kurt Nilsen. I tillegg har du klassikere som Rune Larsen, Sissel Kyrkjebø, Jan Eggum, Ole Bull og Edvard Grieg. Bergen er definitivt en musikkby. Se om det er noen lokale helter som skal spille på Ticketmaster sine sider.

4. Gå på byvandring

Ta på de beste gåskoene dine og gå på byvandring. Bergen er en vakker by! Gå gatelangs i sentrum, gå på trehusspotting i bydelen Nordnes, som er kjent for sine flotte, gamle trehus. Eller du kan ta turen til Fjellveien, som går fra Munkebotn nord for sentrum til Bellevue sør-øst for sentrum, men du kan ikke regne med å få gå alene for her er det mange som ferdes. En annen tur du kan ta er Løvstien, den ligger sør for Bergen sentrum og går fra Melkeplassen til Langegården.   

5. Lån en paraply

Mest sannsynlig regner det ute, men vi har paraplyer i resepsjonen. Forsyn deg.

6. Dra på fjordtur

Det finnes flere muligheter til å dra på utflukt til fjordene. Du kan blant annet dra på en rundreise som starter med tog fra Bergen til Myrdal, derifra tar du Flåmsbanen til Flåm, RIB-båt til Gudvangen, buss til Voss og tog tilbake til Bergen. Det finnes mange forskjellige turer, lange og kort. Du finner en oversikt på Visit Bergen sine sider.

7. Ta et bad

Bergen har tre badeland! Ta turen til AdO arena, Nordnes Sjøbad eller Vannkanten for en deilig dukkert.

8. Dra på kamp

Dra på stadion og rop deg hes! «Heia Brann, heia Brann!»

9. Biltur til nærliggende perler

Bergen er et fantastisk utgangspunkt for bilturer. Du kan enten kjøre nordover til øylandsbyen Fedje, eller du kan reise østover mot Hardangerfjorden som har uendelig med muligheter og steder du kan besøke. Om du vil ta turen sørover kan du besøke Os og for eksempel sjekke ut unike Lysekloster.

10. Spis bergensk fiskesuppe

Bergen er en matby og har blant annet blitt valgt ut som en av UNESCOs «creative city of gastronomy». Dette er en liste med 49 byer som er plukket ut på grunn av sin unike matkultur, og at byen satser på bærekraftig og lokal mat. Bergensk fiskesuppe er kanskje hjertet i bergensk matkultur, og anbefales på det sterkeste. Du får bergensk fiskesuppe på en rekke restauranter i byen.

11. Besøk Bergenshus festning

Bergenhus festning har en lang og spennende historie. Festningsområdet er i stor grad åpent for publikum. Ta turen for å få et innblikk i Bergens militære historie.

12. Spis en lang og god frokost

Frokost er det viktigste måltidet om dagen, sier myten. Vi i Thon Hotels ønsker å tilby en førsteklasses hotellfrokost. Sett av god tid og nyt. Det serveres friske smoothies, nytraktet kaffe, hjemmebakt brød, pannekaker, luftige croissanter og et hav av frukt – for å nevne noe.

Våre hoteller i Bergen

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.