Slik får du en smak av verden til frokost

Du trenger ikke dra langt for en frokost med internasjonalt snitt. På Thon-hotellene rundt om i landet kan du oppleve smaker fra hele verden – mens du reiser innenlands.

Bildekarusell
Bord med en tallerken med frokost, kaffe og juice

Noe av det beste med å reise er å prøve nye smaker og la seg inspirere av de lokales spisevaner. Men du trenger ikke reise så langt – du kan også få en smak av verden her hjemme!

For uansett om du befinner deg på Odda eller i Lofoten, på Skeikampen eller i Kristiansand, finner du et Thon-hotell med et bugnende frokostutvalg – med innslag av mat fra alle verdenshjørner.

Bli inspirert av frokostvanene til disse landene neste gang du spiser på et Thon-hotell:

1. England

Sammen med kontinental og amerikansk frokost er britenes frokostvaner – eller «English breakfast» om du vil – vanlig å få servert på hoteller rundt om i verden – og selvfølgelig også hos Thon.

Den består gjerne av speilegg, bacon, tomatbønner, pølse eller pudding og grillet tomat og sopp i tillegg til ristet brød og syltetøy. Men kanskje viktigst av alt: Te!

Få drikker så mye te som britene, og ifølge E24 og instituttet ICM drikker de så mye som 166 millioner kopper te – hver dag!

Neste gang du besøker et Thon-hotell bør du altså ikke bare nyte maten på frokostbuffeten, men også sjekke ut utvalget av tesorter – om du vil drømme deg bort til England.

2. Frankrike

Mens vi nordmenn sverger til grovbrød og skikkelig frokost, har franskmenn en litt «søtere» start på dagen. Her heter nemlig frokost petit déjeuner, som betyr liten lunsj, og den består ofte av en croissant, pain au chocolate eller brioche som nytes sammen med en kopp cappuccino. For franskmennene er det lunsj – eller dejeuner – som gjelder, gjerne med flere retter og dessert til. Og da er det jo ikke så gunstig å fylle magen med så mye til frokost.
Hvis du ikke planlegger en stor lunsj slik som franskmennene, anbefaler vi at du heller smaker på litt mer av det du finner på frokostbufféen. Og så kan du heller avslutte måltidet med fransk vri – for det er lov å spise dessert til frokosten også når man bor på hotell.

PS. Visste du at blant annet Thon Hotel Svolvær har sitt eget bakeri? Her lages rykende fersk bakst daglig, blant annet deilige, franske croissanter. Her kan du altså drømme deg bort til Frankrike mens du dypper croissanten i en kopp cappuccino – og samtidig ha utsikt til Lofotens storslåtte natur. Bedre blir det vel ikke!

3. Tyrkia

I Tyrkia spiser de gjerne meze – flere småretter likt tapas – til frokost. Her er det vanlig med egg i ulike former, både speilegg, omelett og kokt egg, men kanskje aller vanligst i retten menemen, der egg tilberedes i en panne sammen med tomat, paprika og krydder, og litt oregano på toppen, som en slags luksus-eggerøre.

Ellers er agurk, tomat og paprika et must , det samme er flere typer ost, syltetøy og oliven. Til smårettene serveres ferskt brød, gjerne en lys baguette, og godt smør. Og til slutt: Den største stjerna på tyrkiske frokostbord – honning.

For tyrkerne står også det sosiale høyt under frokosten, så her gjelder det å samle storfamilien på drop-in frokost på et hotell i nærheten eller få deg noen nye venner i frokostsalen. Og aller helst bør du drikke te til, om du vil gjøre som tyrkerne selv.

4. USA

I tillegg til frokostblanding og egg og bacon er det én ting til som er en selvfølge på en ekte, amerikansk frokost – nemlig pannekaker!

Amerikanske pannekaker kjennetegnes ved at de er fluffy, tykke og smakfulle – og at de smaker godt sammen med det meste. Du kan gå for den tradisjonelle varianten toppet med smør og sirup, eller du kan prøve noe annet godt du finner på frokostbufféen.

For eksempel er sprøstekt bacon og sukker en klassisk, men god kombinasjon. Eller du kan gå for en friskere variant med fersk frukt og bær.

Du finner også et godt utvalg av gode syltetøy på Thons hoteller som gjør seg utmerket som topping på pannekaker. Hos Thon Hotel Rosenkrantz Bergen blant annet, serveres hjemmelaget syltetøy av bær i sesong.

Garantert en god og søt start på dagen!

Les mer om 3 pannekaketoppinger du bør prøve

5. Hellas

For mange grekere består en klassisk frokost ofte av en kopp svart kaffe og en kjeks på farten, men slår de til med en skikkelig frokost er den faktisk ikke så ulik vår.

På et typisk gresk frokostbord finner du nemlig ferskt brød, yoghurt, honning, omelett, oliven, oster og fersk frukt, for å nevne noe, med kaffe, te eller appelsinjuice som drikke til.

Og i likhet med grekerne er vi i Thon opptatt av gode oster, meieriprodukter og kortreiste råvarer. Du finner dermed en rekke lokale produkter rundt om på våre hoteller, blant annet får du oster fra Kjerringøy Ysteri hvis du besøker Thon Hotel Nordlys i Bodø og ost fra Ostemaker Øverli i Pasvik hvis du sjekker inn hos Thon Hotel Kirkenes.

Thon Hotels har som mål at minst 70 prosent av produktene du finner på våre frokostbord skal være kortreiste innen 2030. Dermed kan du nyte smaker med inspirasjon fra hele verden – uten at råvarene har blitt fraktet all verden.

Les mer om Thon-kokkens frokostfavoritter: Cecilie Kirkebø

Code d’accord

Veuillez mettre le nom de l’entreprise et le code afin de vous identifier.

Veuillez saisir la raison sociale.
Veuillez saisir le numéro de contrat.