Thon-kokkens frokostfavoritter: Caroline Mo Vik

Sukkerkavring, potetkake med egg og søte minner fra Gran Canaria. Bli inspirert av konditorens beste tips til helgefrokosten!

Caroline Mo Vik (37) jobber som konditor på Thon Hotel Sandven ved Hardangerfjorden, der hun blant annet lager desserter, kaker og annet søtt til hotellets Afternoon Tea. 

– Jeg har alltid vært glad i å bake og elsker jobben min som konditor fordi jeg får være kreativ med både ulike smaker og gode råvarer. 

Caroline har jobbet som konditor i over 18 år, og skal i år blant annet delta på NM i konditorkunst. I 2022 ble hun også plukket ut til Baker- og Konditorlandslaget. 

– Å være en del av landslaget og få møte andre som er like faglig interessert som meg, er veldig kjekt! Jeg gleder meg til både treninger og flere spennende konkurranser sammen med laget i år.

Hva spiser du helst til frokost? 

– I hverdagen spiser jeg gjerne enkle skiver med ost og skinke sammen med litt frukt og et glass melk, mens i helgene blir det gjerne litt mer luksus. Da går det gjerne i bacon med eggerøre og juice eller smoothie. Men etter at jeg begynte å jobbe på hotell, er jeg så heldig at det av og til blir litt helgefrokost i hverdagen også. 

Hvilken ingrediens klarer du deg ikke uten på frokostbordet?
Brød eller rundstykker. Jeg er veldig glad i et halvfint brød fra Hardanger bakeri, et lokalt bakeri vi av og til får levert brød fra.

Hvilken frokostingrediens mener du er undervurdert?

– Sukkerkavring med yoghurt og bær! Jeg fikk det ofte hos besteforeldrene mine da jeg var liten, og jeg spiser det innimellom fortsatt. Gjerne sammen med vaniljeyoghurt og bær fra Hardanger etter hva som er i sesong. 

Hvor ville du helst reist for frokostens skyld?
– Jeg ville reist til Nord-Frankrike, enten Normandie eller Paris, og stukket innom små, lokale bakerier. De har en helt annen kultur for fersk bakst, og sist sommer da jeg var i Paris kunne jeg kjøpe ferske brød hver dag fra bakeren som fortsatt var lunkent. Det å stå i kø med lokale tidlig om morgenen er en fin opplevelse i seg selv. 

Hvilken utradisjonell frokostkombinasjon bør alle prøve?

– Potetkake med egg! Og med potetkake mener jeg tradisjonsbakst fra Hardanger, som kan minne litt om store lomper. I tillegg til kokt egg er det godt å fylle dem med røkelaks eller spekeskinke, hvis man vil ha det litt salt. Det er veldig godt! 

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten på kjøkkenet?
– Palettkniv, som er en slags lang og flat, men ikke skarp kniv. Det er en konditors beste venn, og vi bruker den både til å flate ut, smøre, eller skrape av ting – for å nevne noe. 

Hva burde alle smake til frokost når de besøker ditt hotell?

– De ulike ostene, hjemmelaget syltetøy og husets små, søte fristelser, som kan være alt fra gulrotkake, karamellsnitter, små terter med ulikt fyll eller brownies. Sistnevnte smaker utmerket til kaffen som en søt avslutning på frokosten. Det er lov når du bor på hotell!

Hvem drømmer du om å spise frokost med? 

– Det kunne vært morsomt å spise frokost med Eyvind Hellstrøm, og se hva han liker og anbefaler å spise til frokost. Jeg har fulgt med på TV-programmene der han reiser rundt i verden, og det virker som at han har god peiling.

Har du en frokost du aldri glemmer? 

– Frokost på Gran Canaria med mormor og morfar, der jeg fikk servert Fanta Lemon og ferske rundstykker med gräddost ute på terrassen. 

Hva anbefaler du til dem som vil ha noe søtt til frokost?
– Pannekaker! Det unner jeg meg innimellom til frokost på søndager – og alltid når jeg bor på hotell.

Agreement code

Please enter company name and company code to log in.

Please enter company name.
Please enter contract code.