Vinterens beste feriedestinasjoner med barn

Både jule-, vinter- og påskeferien er perfekt for å ta med barna på fjellet enten man liker langrenn, alpint, snowboard eller aking. Se våre beste vinterdestinasjoner!

Fornøyd barn med snømann

Skeikampen

Skeikampen er en snøsikker destinasjon, hvor skisesongen ofte begynner i november og kan vare helt til 17. mai.

På Skeikampen finnes mange barnevennlige langrennsløyper, og Skeikampen Alpinsenter passer perfekt for både barnefamilier, parkkjørere og de som liker å kjøre offpiste. Alpinanlegget har 21 nedfarter og 11 heiser. Det er veldig barnevennlig, og det er et stort fokus på park. Barneområdet, som ligger nederst i anlegget, har to rullebånd og er gratis. Skiskolen har også egne opplegg med go-cart-kjelker og egne snowrace-events.

Se våre skipakker på Thon Hotel Skeikampen

Narvik

Narvik ligger perfekt plassert i Nord-Norges arktiske landskap, med et bredt tilbud av vinteraktiviteter. En av de mest populære attraksjonene er Narvikfjellet, som er kjent for den spektakulære utsikten over Ofotfjorden og byen. Hotel Narvik ligger rett over gaten fra skiheisen til Narvikfjellet. Med den bringes du opp til 1006 moh i løpet av få minutter.

I Narvikfjellet er det mulig å stå på ski eller snowboard fra over 1000 meter over havet, og nærmest helt ned til havnivå. Anlegget passer både for nybegynnere og erfarne, så vel som for store og små. 

Med korte avstander til Lofoten, Vesterålen, Troms og Nord-Sverige, er det enkelt å finne veien hit for en kort weekendtur eller en lengre opplevelsesferie.

Ål i Hallingdal

Hallingdal er en av Europas beste langrennsregioner, og populære vinteraktiviteter er langrenn, aking, kiting, alpint, skøyter og hundekjøring.

Ål i Hallingdal er en ideell plass for familieaktiviteter året rundt, sier Linda Dalene Bjerke ved Ål Turistinformasjon. Her kan du gå på ski i 430 kilometer med preparerte langrennsløyper med panoramautsikt til spektakulære fjellområder, samtidig som du også har skiløyper i skogen og sentrumsnært. Ål har to av Norges lengste akebakker i Skarslia Ski- og Akesenter. Her får adrenalinet virkelig kjørt seg for både store og små.

I tillegg kan du boltre deg på alpint i to skisentre, Skarslia Ski- og Akesenter og Ål Skisenter. Hver helg i løpet av vinteren kan du bli med på Kitekurs på Bergsjøstølen. I tillegg er hundekjøring også en populær aktivitet. For de aller minste er Hallingdal Feriepark attraktivt med egen skøytebane og innendørs lekeland, avslutter Linda Dalene Bjerke.

Søk etter ledige rom i Hallingdal

Flå

I Flå er det kort vei til både langrennsløyper og alpinbakke.

– Høgevarde Fjellpark er et nytt skisenter og her har de en veldig koselig varmestue som er en moderne lavvo med glassvegger. Her er det en barnebakke og en familiebakke for ungdom og voksne. Her er det også 50 kilometer med flotte langrennsløyper, sier hotellsjef Anna B. Kollhus ved Thon Hotel Bjørneparken.

Turufjell skisenter har to heiser med syv nedfarter, og flere blir det. Her finner du alt fra barnebakker til bakker for deg som ønsker fart og spenning. Turufjell byr også på 65 kilometer med langrennsløyper.

I Flå sentrum er det også en fire kilometer lang lysløype, og det tar ca. en time å kjøre til større skianlegg som Norefjell Skisenter og Nesbyen Alpinsenter.

Finn hotell i Flå

Tromsø

I Tromsø er det mange ting å finne på for barnefamilier, og egne nordlysturer som er tilpasset familier på kveldstid. Men det er også skimuligheter og flere skøytebaner å velge mellom.

– I Tromsø by anbefaler vi å dra til Polaria som er et akvarium med seler, fisk og kongekrabbe. Nordnorsk vitensenter er også veldig interessant. Her kan man se filmer om Nordlyset. På Charlottenlund er det en veldig fin 10 kilometer lang skiløype midt på Tromsøya. Her er det også skøytebane og i Tromsdalen er det kunstisbane. Man kan også lett reise til Tromsø Alpinpark med bybussen, sier Zillah ved Tromsø Turistinformasjon.

Finn hotell i Tromsø 

Kautokeino

For familier som vil oppleve noe annerledes, så er Kautokeino en opplevelse i seg selv. – Vi er på "top of the world" her i Kautokeino. Man trenger ikke dra på organisert nordlystur her. Man kan bare gå litt ut av bygda og vekk fra lysforurensingen. Da kan man se nordlyset dersom det er skyfri himmel og aktivitet, sier Maia som jobber på kommunehuset i Kautokeino. Turister liker isfiske, å dra på snøscootersafari og å kjøre slede med reinsdyr.

– Å kjøre snøscooter er populært. Man kan kjøre snøscooter på egenhånd på oppmerkede løyper eller man kan dra på safari gjennom Hættas opplevelser. Det kjøres også opp løyper så man kan gå på langrenn. Det er helt hvitt og stille når du går langrenn her. Man hører kun sine egne hjerteslag og lyden fra dine egne staver. I Kautokeino så tilbyr vi også kjøring med rein og isfiske. Man kan kjøre scooter til et vann, isfiske der, tenne bål og være ute og i aktivitet, forteller Maia.

Finn hotell i Kautokeino

Otta

Med Otta som utgangspunkt er det mange fine skiturer i storslått natur å velge mellom med Rondane Nasjonalpark som nærmeste nabo.

– Man har tilgang på mange nasjonalparker med variert natur. Jeg vil absolutt anbefale å gå på skitur fra Lemonsjøen eller Rondane. Mange dansker reiser til Rondane fordi det er et flatere og snillere terreng, og på folkemunne blir det kalt "Danskenes nasjonalpark". Det finnes også skitrekk ved Mykjisæther og Lemonsjøen. Lemonsjøen er det største, men ved begge skitrekkene går det fine langrennsløyper ved siden av. Det er et stort løypenett i Rondane og på Skisporet.no kan man se hvor ferske løypene er, forteller Otta Turistkontor.

Andre aktiviteter som er populært i området er Fron Badeland, eller "Fronsbadet" som det kalles. Her finnes blant annet svømmebasseng, stupebasseng, klatrevegg, sauna, isdusj og boblebasseng. Det er også muligheter for å kjøre beltebil fra Høvringen, kjøre hundeslede, ake og på Dombås finnes det en populær skistadion som er åpen for alle.

Finn hotell i Otta

Norheimsund

Norheimsund ligger idyllisk til ved Hardangerfjorden og er kjent for Steinsdalsfossen. Her finnes også fine vinteraktiviteter. Ved Kvamskogen ligger Furedalen Alpin som har tre heiser og et eget skitrekk for barn. Det finnes også langrennsløyper med 60 km preparerte skiløyper i vintersesongen.

– Den mest populære løypa går fra Furedalen og vidare til Mødal, og er maskinpreparert til foten av Såta. Ei anna mykje brukt løype til Mødal går frå Løkjentunet. Løypa frå Ungdomsheimen, Aktiven, og inn Steinskvanndalen er også populær, skriver Furedalen.no.

Aktiven Skiheis er også et populært skitrekk med lette nedfartsløyper som passer for familier og varmestue. Ovenfor trekket er det også et flott turterreng med langrennløyper mot Steinskvandalen.

Finn hotell i Norheimsund

Relevant innhold

Avtalspris

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.