Fra Bristol til Bocuse d’Or

– Som kokk blir du aldri ferdig utlært, sier soussjef Alexander Gureev. Han har tatt en pause fra kjøkkenet på Hotel Bristol for å representere Estland i den gjeve kokkekonkurransen.

Finalen i det uoffisielle verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, nærmer seg. Estlands kandidat, Alexander Gureev, er til vanlig soussjef på Hotel Bristol, og er svært fornøyd med å være en av 24 kandidater som skal konkurrere i den franske byen Lyon.

– Jeg er veldig stolt av å representere Estland, men også arbeidsplassen min, Hotel Bristol, som har støttet meg mye, sier han.

Familiært på kjøkkenet

Etter å ha fullført den prestisjetunge kokkeskolen Le Cordon Bleu i London, kom Alexander til Norge. Her jobbet han på restauranter som Festningen, Asia Aker Brygge og Maaemo før han ble ansatt på Bristol. 

– Kjøkkenet på Bristol er et godt sted å være. Vi kjenner hverandre veldig godt og er blitt en slags familie, forteller han.

Flere av kollegene har kjent hverandre i mange år. Kjøkkensjef på Bristol og coach for Alexander, Niklas Johnsen, skal også være med til Lyon, og det samme skal lærlingen John Hornslien.

I hardtrening

For tiden ligger de tre kollegene i hardtrening på et spesialdesignet kjøkken på Thon Hotels Oslofjord i Sandvika.

– Vi får fem og en halv time på oss i finalen. I forrige uke gjorde vi fremgang ved at vi endelig klarte å tilberede rettene på tiden, smiler Alexander.

Han forteller at på de fire månedene de har forberedt seg til Bocuse d’Or har han lært like mye som på to år.

– Vi har eksperimentert mye, og jeg har lært masse under forberedelsene til Bocuse d’Or. Som kokk er du aldri ferdig utlært, og deltakelsen i Bocuse d’Or er en gylden anledning til å bli bedre. 

Ydmyk kokk

Kjøkkensjef på Hotel Bristol, Jan Frode Berntsen, er tydelig stolt av soussjefen sin. 

– Alexander har jobbet hardt, forteller han.

– Han er en viktig brikke på kjøkkenet her på Bristol, så han har ikke kunnet være borte for lenge. Derfor har han frem til nå har han jobbet fulltid samtidig som han øver til konkurransen. Det står det respekt av! 

Berntsen beskriver Alexander som en rolig og kontrollert kokk.

– Og så er han flink til å få med seg teamet til å yte best mulig. Samtidig er han ydmyk, som er en viktig egenskap på Bristol, der vi er mange, avslutter han.

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.