Thon-kokkens frokostfavoritter: Stine Kari Marthinsen

En utskjelt frokostfavoritt og hemmeligheten bak sprø knekkebrød: La deg inspirere av kokkens beste tips til helgefrokosten!

Frokosttallerken med knekkebrød, grønnsaker og fisk

Stine Kari Marthinsen (43) jobber som kokk på Thon Partner Hotel Victoria på Hamar. Hun har alltid vært glad i å lage mat, og bestemte seg allerede på ungdomsskolen for at det var kokk hun skulle bli. 

Nå, etter 23 år i kokkebransjen, er hun ikke i tvil om hvorfor hun fortsatt liker yrket så godt: 

– Det beste er at du aldri blir utlært. Arbeidsdagen er svært variert, og det er alltid noe nytt og spennende å lære!

Hva spiser du helst til frokost? 

– Hjemmelagde knekkebrød! Pålegget varierer jeg, men som regel blir det ost, skinke og tomat. Jeg bruker alltid mye frø i røra når jeg baker, og det er spesielt godt å ha oppi tørkede tranebær. Du må også ha god tid når du skal steke dem. Jeg snur dem opp ned etter halve tiden, så jeg får stekt dem på begge sider. Da blir de ekstra sprø. 

Hvilken ingrediens klarer du deg ikke uten på frokostbordet?

– Det må være tomat, og aller helst cherrytomater. Jeg er ganske sær på hvordan jeg liker dem, og de må være harde og gode.

Når og hvor spiser du som regel frokost? 

– Den spiser jeg alltid på jobb. Vi begynner såpass tidlig om morgenen, halv seks hver dag, så jeg rekker rett og slett ikke å spise hjemme. 

Hvilken frokostingrediens mener du er undervurdert?

– Makrell i tomat! Den har fått et litt dårlig rykte, men det er jo så godt. Jeg pleier å spise det sammen med egg eller med agurk på. Sunt er det og!

Hvor ville du helst reist for frokostens skyld?

– Jeg har reist ganske mye, men for min del er det ikke noe som slår norsk frokost. Vi har jo så mange gode råvarer her hjemme! Jeg ville derfor helst reist en tur på hytta, der jeg har tid til en god, lang og hyggelig frokost.

Hvilken utradisjonell frokostkombinasjon bør alle prøve?

– Jeg er veldig glad i gulost med sylteagurk. Det tror jeg ikke er så vanlig, men det er veldig godt. Jeg smakte det for første gang på en hyttetur, da matskapet begynte å bli tomt og vi ikke hadde så mye annet. Det er forøvrig en fin måte å få prøvd nye ting på.  

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten på kjøkkenet?

– En god kniv er vel alle kokkers beste venn? Kokkekniv er min favoritt, men jeg bruker jo litt ulike kniver ettersom hva jeg skal bruke den til. Det viktigste er at den er skarp! 

Hva burde alle smake til frokost når de besøker ditt hotell?

– De hjemmelagde salatene. Vi lager både eggesalat, rødbetsalat og rekesalat her på huset. Og så knekkebrødene da, så klart. 

Hvem drømmer du om å spise frokost med? 

– Jeg er ikke så opptatt av kjendiser, så det jeg drømmer om er å spise frokost  sammen med barna mine på en hverdag. Det er det mange år siden sist vi hadde tid til.

Har du en frokost du aldri glemmer? 

– Alle de gode påskefrokostene vi har hatt opp gjennom årene på hytta. Da er vi gjerne 10-12 stykker som spiser frokost sammen, og bordet er dekket med egg og bacon og alt du kan tenke deg av pålegg. Det er veldig koselig!

Avtalspris

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.