Østlandets grønne skoger og høye fjell

Østlandet er landsdelen som utgjør den sørøstre delen av det sørlige Norge. Området er kjent for å være spesielt frodig og grønt, og minner ofte om typiske norske eventyrlandskap. I tillegg til Norges største innsjø huser landsdelen også Norges høyeste fjell og lengste elv.

Elg fra Glittersjå Fjellgård i Otta

Ruteforslag: Flå - Ål - Otta - Skeikampen

Dersom du ønsker å starte og avslutte i Oslo vil turen - med noen avstikkere - være på snaut 80 mil.

Dette bør du få med deg langs ruten

Flå i Hallingdal

Fra Oslo tar det i underkant av to timer med bil til Flå sentrum i Hallingdal. Her ligger Thon Hotel Bjørneparken i naturskjønne omgivelser, og i direkte tilknytning til Bjørneparken, Bjørneparken Kjøpesenter og flere andre severdigheter og aktiviteter. Hotellet har 86 lyse og moderne rom hvorav 30 av de er studioleiligheter i nærheten av Bjørneparken og Jakt- og fiskesenter.

Bjørneparken ligger kun en kort spasertur fra til hotellet. I parken er det stor variasjon av norske rovdyr og ville dyr, samt kjente husdyr fra bondegården. I tillegg har de Norges største krokodilleutstilling. Hver time er det aktiviteter rundt dyrene, som fôring og stell, som gjør at du kan komme tett innpå dyrene.

Ål i Hallingdal

Deretter er det en times kjøring videre til  Ål i Hallingdal, langs riksvei 7 - midt mellom Gol og Geilo. Destinasjonen gir et godt utgangspunkt for mangfoldige friluftsopplevelser i naturskjønne Hallingdal. Thon Hotel Hallingdal ligger i Ål sentrum - med kort vei til kulturhus, museum, skianlegg og togstasjon. 

Få tips til aktive dager i hjertet av den norske fjellheimen hos VisitNorway, eller opplev Norges mest populære sykkelrute, Rallarvegen, som strekker seg fra fjellene i Hallingdal til de verdensberømte fjordene i vest.

Otta – spektakulære naturopplevelser

På vei tilbake mot Østlandet kan du velge den sceniske ruten over Dovre, Moskusens rike, og Gudbrandsdalen. Dalen ligger i et område med syv nasjonalparker, og er kjent for sitt store utvalg lokalprodusert mat, gammel arkitektur og gode ski- og vandrerforhold. På veien over Dovrefjell kan dere også ta bena fatt og besøke Snøhetta, tronende 2286 meter over havet.

Med spektakulær natur og Rondane Nasjonalpark som nærmeste nabo, er det mye å oppleve når du bor på Hotel Otta på veien tilbake til Oslo.

Fjellturer i Rondane

Med 10 topper over 2000 meter er Rondane en klassiker for både korte og lengre fotturer. Mysusæter er et godt utgangspunkt, kun 20 kilometer fra Otta sentrum. Her er det mulig å leie sykkel (på Spranget) og er godt utgangspunkt for flere flotte naturopplevelser, med blant annet turen til Peer Gynt-hytta og stien langs Ula-fossene.

Besseggen i Jotunheimen

Den tradisjonelle fotturen ligger litt over en time fra Otta og er en av Norges aller største fjellklassikere, og noen vil mene at det er en obligatorisk tur for alle nordmenn. Turen over Besseggen tar normalt 7-9 timer.

Glittersjå Fjellgård

Denne vakre gården ligger nydelig til i Murudalen, øverst i Heidal og på grensa til Jotunheimen. Her kan du bli kjent med flere dyreraser. Her bor det elger, det er en egen hareskog og flere typer norske husdyrraser.

Rafting i Sjoa

Det er ikke uten grunn for at Sjoa blir omtalt som Norges beste elv for rafting. Raftere og elvepadlere reiser verden rundt for å begi seg ut på strykene i Sjoa. Her får du rafting i alle vanskelighetsnivå og flere andre vannbaserte aktiviteter som juving og brupendling.

Moskussafari på Dovrefjell

Har du sett urdyret noen gang? På Dovrefjell finnes en stamme med ca. 250 dyr, og hver dag om sommeren kan du bli med på safari med lommekjente moskusguider. De garanterer deg et trygt møte med moskusen. Ta også turen innom den verdenskjente utsiktspaviljongen «Viewpoint Snøhetta».

Skeikampen - ekte fjelleventyr

Det var den friske luften og mulighet for mosjon som lokket gjester opp til høyfjellsdestinasjonen på slutten av 1800-tallet. På den tiden lå Norges første turisthotell på høyfjellet plassert nettopp på Skeikampen.

Det varierte terrenget på destinasjonen er godt egnet for rekreasjonsturer uansett hvilken form du er i, og i artikkelen under har vi samlet noen av favorittaktivitetene til både besøkende og lokale på sommerhalvåret.

Mer inspirasjon

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.