Overnatting og ting å gjøre i Hammerfest

Skal du besøke Hammerfest? Her er tips til hotell, overnatting, opplevelser og spisesteder i en av verdens nordligste byer.

Hammerfest ligger på Kvaløya i Finnmark. Omgitt av kystlandskap. Herfra er det kort vei til naturopplevelser, samtidig som urbane byløver vil trives.

Hammerfest lufthavn ligger bare noen minutters kjøretur unna byen, og har direkteruter til ni flyplasser i Finnmark, og to i Troms. Reisen til Oslo lufthavn tar rundt tre timer med mellomlandinger.

Her er nyttig informasjon for deg som skal besøke Hammerfest: 

Ting å gjøre i Hammerfest

Nordlyssafari og midnattssol

Hammerfest er som skapt for deg som er opptatt av det vakre nordlyset, som flimrer over vinterhimmelen. Mørketida i Hammerfest varer fra 22. november til 20. januar, og egner seg spesielt for nordlyssafari. Byen har flere fine utkikksplasser. Fra byfjellet Salen får du full utsikt over byen og ut mot øyene Håjå og Sørøya. Fra Fugleneset har du utsikt over bukta til Hammerfest sentrum. Andre fine plasser å se nordlyset på er Forsølfjellet eller Storfjellet.

Besøker du Hammerfest om sommeren derimot, venter et annet spennende lysfenomen. I sommerhalvåret er Hammerfest et yndet sted for å oppleve midnattssola, som lyser opp hele døgnet fra 16. mai til 29. juli.

Struves meridianbue

På Fuglenes, like utenfor Hammerfest, står et monument over Struves meridianbue. Monumentet fra 1854 er til ære for den tyske astronomen Friedrich Georg Wilhelm Struve, som ledet et prosjekt for å finne jordas nøyaktige form og størrelse på 1800-tallet. Prosjektet gikk ut på å måle vinkler i totalt 265 målepunkt i terrenget fra Svartehavet til Hammerfest. I tillegg ble det foretatt astronomiske observasjoner på 13 steder langs denne linjen. En av disse målingene ble gjort i Hammerfest. Arbeidet varte fra 1816 til 1855, og fikk navnet Struves meridianbue. Den er den lengste sammenhengende gradmålingsrekken som er målt med klassiske metoder, og 34 av de opprinnelige målepunktene befinner seg på UNESCOS verdensarvliste. 

Arktisk kultursenter

Byens kulturhus ligger like ved Thon Hotel Hammerfest, og huser både konsert- og kinosaler, galleri, kulturskole og kommunens kulturadministrasjon. Bygget omtales som kommunens og regionens kulturelle hjerte og møteplass. Ønsker du kulturelt påfyll i form av musikk, teater, utstillinger, revy eller dans er det altså hit du bør ta turen. 

Hundekjøring i Hammerfest 

Med arktisk villmark på alle kanter, er Hammerfest perfekt for hundekjøring. Her finnes det mange valgmuligheter, avhengig av hvem du reiser sammen med og hva du ønsker å oppleve. Er du nybegynner, kan en smak av hundekjøring på to, tre eller seks timer være akkurat passe. For natur- og hundeelskere er det mulig å legge ut på et lengre eventyr, med hundekjøring og overnatting utendørs over flere dager. Turen kan også tilpasses slik at familiens minste kan bli med og sitte på med hundespannet. En uforglemmelig opplevelse for hele familien.

Hammerfest kino og bowling 

Trenger du en pause fra dårlig vær, eller bare har lyst til å slappe av, kan du alltid nyte en aktuell kinofilm i Hammerfest. Byens kino er en del av Arktisk kultursenter, og her vises filmer i de to salene Frityren og Ole Olsen.

Hammerfest har også bowlinghall, til glede for liten og stor. I tillegg til de seks bowlingbanene er det shuffleboard og dart, servering av pizza, slush og andre godsaker. 

Hammerfest golfklubb 

Denne golfklubben omtaler seg selv som verdens nordligste, og billigste, golfklubb. Golfbanen ligger innerst i Repparfjorden, inntil Repparfjordelva. Her kan du realisere drømmen om å spille golf hele døgnet, når midnattssola skinner over fjorden.

Isbjørnhallen og Nordlysbadet

For badeentusiaster er det flere flotte strender å benytte seg av ved byen, mens Isbjørnhallen svømmebasseng, som har tre svømmebasseng og badstue, er stedet om du vil bade innendørs.

Er du derimot ute etter en hel dag med vannmoro, kan du dra til Alta, drøyt to timers kjøretur sør for Hammerfest. Der ligger Nordlysbadet med alt fra plaskebasseng for de minste, rutsjebane, boblebad, utendørsstamp, aktivitetsbasseng med klatrevegg, strømningskanal og iskulp for de som liker en kald badeopplevelse.

Museum i Hammerfest

Isbjørnklubben

I Hamnegata 3 ligger Isbjørnklubben, som er en gratis utstilling om Hammerfest, fra utviklingen fra fiske til olje og dyrene som bor i området. Her kan du også sikre deg et medlemskap i den eksklusive Isbjørnklubben. Klubben ble stiftet i 1963, for å gi besøkende et minne om turen til en av verdens nordligste byer. Medlemskapet er kun for de som besøker Hammerfest, og som medlem får du både sertifikat, isbjørnnål og medlemskort. Gøy for både liten og stor!

Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms

I dette museet får du et lite innblikk i hvordan Hammerfest og området for øvrig ble preget av andre verdenskrig. Finnmark og Nord-Troms ble brent til bunnen av den tyske okkupasjonsmakten, og befolkningen ble tvangsevakuert. I utstillingen får du også et innblikk i den tidlige historien til Hammerfest, helt fra steinalderen frem til vår tid.

Shopping i Hammerfest

Hammerfest har et bredt utvalg butikker, og mange av dem er plassert i Nissensenteret, som er byens kjøpesenter. Her finner du både kjede- og nisjebutikker innen sko, klær, fritid, apotek, helsekost og diverse annet.

Spisesteder og restauranter i Hammerfest

Fiske har til alle tider vært viktig i Hammerfest, og et godt fiskemåltid er aldri langt unna. Prøv sushien fra anerkjente Niri sushi, som har rykte på seg for å være en av de beste sushi-restaurantene i Norge. Sakaya Asian Cooking byr også på asiatiske retter, mens de kjøttglade kan kose seg med en burger på SOT bar & burger. Skal du ha en lang og digg lunsj bør du ta en tur innom lunsjbuffeten på Soma, og for en kaffe anbefales et besøk på No. 19, som skal ha byens beste sådan. En kaffe med noe attåt kan også nytes på Kafé Nordvest, som er en hyggelig kafé med småmat drevet av innvandrerkvinner.

Overnatting i Hammerfest

Thon Hotel Hammerfest

Omtrent midt i sentrum ligger Thon Hotel Hammerfest, med kort vei til alt byen har å by på. Fra hotellet har du utsikt over havna og sentrum. Lad opp med den deilige frokostbuffeten eller slapp av med en gratis kopp kaffe i resepsjonen, før du fortsetter utforskningen av Hammerfest. Herfra er det bare tre kilometer til Hammerfest lufthavn.

Visste du dette om Hammerfest?

  • Hammerfest er en av verdens nordligste byer.
  • Byen er kjent for sin arktiske byatmosfære, flotte fotturer og omfattende krigshistorie, som går helt tilbake til Napoleonskrigen på starten av 1800-tallet.
  • Byen ble grunnlagt i 1789 av Kong Christian VII av Danmark-Norge.
  • Folk fra  Hammerfest kalles hammerfestinger.
  • Hammerfest har mørketid fra november til januar, da nordlyset utspiller seg i all sin prakt over byen.
  • Fra mai til juli er det midnattssol og lyst døgnet rundt.

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.