Overnatting og ting å gjøre i Lørenskog

Skal du besøke Lørenskog? Her er tips til hotell, overnatting, opplevelser og spisesteder tett på Norges eneste innendørs skianlegg.

Oversiktsbilde av SNØ - Norges første innendørs skianlegg

Rett utenfor Oslo, litt inneklemt mellom hovedstaden og Lillestrøm ligger Lørenskog kommune. Hit kommer du enkelt med tog på rundt 20 minutter fra Oslo, og selv om nærheten til hovedstaden er et fint innsalg, har i seg selv Lørenskog mye å tilby besøkende.

Uansett tid på året, kan kommunen skilte med gode muligheter for deg som er glad i skog og mark. Store deler av Lørenskog ligger i Østmarka, og det gir flotte muligheter for alt fra fotturer, ski og sykling til bading og padling. 

Lørenskog er også en ypperlig destinasjon, sommer som vinter, for dem som liker fart og spenning. Lørenskog huser nemlig landets første – og eneste – innendørs skianlegg!

Her er nyttig informasjon for deg som skal besøke Lørenskog:

Ting å gjøre i Lørenskog

SNØ Lørenskog – innendørs skianlegg 

SNØ er unikt på mange måter – hvor mange steder kan egentlig skilte med perfekte snøforhold året rundt? Norges eneste innendørs skianlegg har noe å tilby for alle og enhver, også de som er ute etter spenning uten ski på beina. 

Men la oss først stake til hovedattraksjonen – dette er tross alt et skianlegg. SNØ har en 500 meter lang alpinbakke med nedfarter som passer for nybegynnere og familier så vel som viderekommende og proffer. Anlegget har også en skipark med rails og big jump, pluss en kilometer lang langrennsløype. 

Og er du ikke født med ski på beina (eller foretrekker å ikke ha føttene i rottefella), kan du teste deg i en av verdens høyeste innendørsvegger for isklatring! 

Det er naturligvis mulig å leie utstyr på stedet, og mellom slagene kan du utforske restaurant- og servicetilbudet som ligger vegg-i-vegg med løypene. 

Ut på tur i Østmarka

At store deler av kommunen ligger i Østmarka gjør Lørenskog til et godt startsted for skogsturer, enten du bare vil tilbringe noen timer i naturen, eller om du har større ambisjoner. 

Du kan for eksempel legge ut på en historisk vandring til en eller flere av gårdene som var viktige for området i gamle dager. En relativt enkel fottur tar deg fra Lørenskog sentrum og til gårdene Skårer, Løken, Benterud, Rolvsrud, Solheim og Kjenn. Noen av gårdene er erstattet av nybygg, mens andre fortsatt har originale bygninger du kan besøke.

Et annet alternativ er å peile seg inn mot et av vannene i nærheten, for eksempel Endtjern, Røyrivann og Mønevann. Ved sistnevnte er det også anlagt badeplass og friluftsområde med griller og toalett – et flott turmål for de badeglade.

Om vinteren er det også flust av skiløyper med ulik lengde for dem som foretrekker å ta skiturene i friluft.

Megafun – lekeland (med vindtunnel!)

På 5000 kvadratmeter fylt til taket med morsomme aktiviteter, må det vel være mulig å finne på noe morsomt å gjøre? Den oppgaven prøver Megafun å løse med kreative og spennende aktiviteter.

Her finner du to store lekeland med sklier og tunneler som passer for selv de aller minste barna. Det største strekker seg over hele fem etasjer! 

Du kan også bryne deg på et stort laserspill og laserlabyrint, eller føle på hvordan det er å hoppe i fallskjerm i den kraftige vindtunnelen.

JumpYard trampolinepark 

Ja, Lørenskog har også en trampolinepark! Hvis det ennå ikke er åpenbart, er kommunen nærmest et mekka for fartsfylte aktiviteter. Rett ved siden av SNØ finner du trampolineparken JumpYard. Her kan barn i alle aldre – og voksne for den saks skyld – velge mellom en rekke ulike adrenalinkick, enten det er på trampoliner, i hinderløyper og ziplines eller i ulike klatrevegger. 

Lørenskog Kino og kulturhuset Lørenskog hus

Et opphold i Lørenskog kan være aktivitetsfylt. Ønsker du å skru ned tempoet litt, kan Lørenskog hus være stedet å gå. I det moderne kulturhuset finner du blant annet bibliotek og Lørenskog kino som viser de siste og mest populære filmene i flere saler. Kulturhuset har også et tettpakket program med alt fra konserter og dans til forestillinger og utstillinger.

Shopping i Lørenskog

Du trenger ikke dra til Oslo for å shoppe når du oppholder deg i Lørenskog. I sentrum finner du Metro senter, og ikke langt unna har du også Triaden storsenter. Her er sjansen stor for at du kan finne noe du har lyst på, enten du er på jakt etter mat, sportsutstyr, leker, bøker, klær eller interiørartikler. 

Populære spisesteder og restauranter i Lørenskog

Midt i all moroa er det lett å glemme at du også må få i deg noe å spise. Heldigvis er det flere gode spisesteder i tilknytning til aktivitetene vi allerede har nevnt.

På Lørenskog hus finner du både Veiviseren kafé og Restaurant Buen. Førstnevnte serverer et bredt utvalg av snacks og småretter i en lun atmosfære, mens Restaurant Buen serverer flere asiatiske og europeiske retter, og er spesielt kjente for sine tradisjonsrike retter fra Szechuan i Sørvest-Kina.

Like ved SNØ ligger Rifugio della Nonna. Ut ifra navnet kan du kanskje gjette deg til hvor de henter sin inspirasjon fra? Vi snakker selvfølgelig Italia, nærmere bestemt det norditalienske kjøkken og Alpene.

Overnatting

Splitter nye Thon Hotel Snø ligger vegg-i-vegg med skianlegget, og er dermed et naturlig krypinn for de som har med seg ski eller snowboard. Her finner du komfortable rom og moderne konferansefasiliteter – kun en kort kjøretur utenfor Oslo.

Visste du dette om Lørenskog?

  • Lørenskog ligger i Viken fylke og betyr «grenseskogen mot leireheimen». Kommunen er rundt 70 km2 stor og har litt over 46 000 innbyggere. 
  • Noen kjente lørenskoginger er skøytelegenden Johann Olav Koss, fotballspillerne Henning Berg og John Carew, kunstner Marianne Aulie, musikerne Marit Larsen og Marion Ravn og NRK-journalist Rima Iraki. Chirag Patel fra Karpe er også født i Lørenskog. 
  • Kommunevåpenet er et rødt vasshjul mot en gullfarget bakgrunn og viser til hvor viktig tømmerdrift og sagbruk har vært for området. Østmorksaga i Losby ble første gang beskrevet i 1560 og er et viktig minne etter trelastvirksomheten rundt Kristiania fra 1500-tallet.
  • Mange av oss er godt kjent med Lørenskog stasjon – uten å vite det. Togstasjonen fungerte nemlig som Sesam stasjon i den velkjente TV-serien med samme navn, som ble sendt på NRK fra 1991-2000. Stasjonsbygget er i senere tid blitt gjort om til å ligne andre stasjoner på Hovedbanen mellom Oslo og Eidsvoll.

Upplevelser i Lørenskog

Relatert innhold

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.