Få ekte julestemning i Brussel

Er du på utkikk etter et juleavbrekk i Europa i år? Her er 5 grunner til hvorfor Brussel bør være ditt førstevalg.

1. Julemarkedet

Fra november januar blir hele sentrum gjort om til et tradisjonelt og imponerende julemarked, Winter Wonders, med mer enn 200 boder. Kombiner juleshoppingen med litt moro på en av de mange karusellene eller ta på deg skøytene og sus ut på skøytebanen. Få med deg lysparaden som skjer hver lørdag, konsertene ved Grand Place eller korene ved Saint Catherine Square.

2. Sjarmerende attraksjoner

Uansett når på året du kommer, er det alltid verdt å besøke det vakreste torget i verden: Grand Place i Brussel. Den lille statuen Manneken pis har blitt et symbol for byen og noe alle turister må få med seg. Glem heller ikke den feminine og firbente versjonen; Jeanneke Pis og Zinneke Pis.

Vi anbefaler også at du får med deg panoramautsikten av byen fra toppen av Atomium, utstillingene på innsiden av stålmonumentet og opplever Europas mest kjente monumenter ved en gåtur i Mini-Europa. Beundre de 48 statuene i Petit Sablon, gå en tur i hvilken som helst av de vakre parkene i Brussel som Parc du Cinquantenaire og ta et bilde ved en av de mest fotogene plassene i byene; Mont des Arts.

3. Art Nouveau og den 9. kunstart

Takket være kunstnere som Horta, Hankar og Cauchie, er Brussel en av de beste byene for å oppleve Art Nouveau og Art Deco. Du kan finne denne kunststilen i arkitekturen på flere bygninger samt på Fin-de-Siècle-muséet og ved Brussels Biennale.

Tegneserier spiller også en viktig rolle i byen. Det er flere steder dedikert til den 9. kunstart og spesielt til to av de mest kjente belgiske karakterene: Tintin og Smurfene. Tegneserier er også temaet for gatekunst over hele byen. Det er 50 originale veggmalerier i byen som kan oppleves gjennom Comic Strip Route.

4. En herlig kulinarisk opplevelse

I tillegg til de velkjente belgiske spesialitetene som sjokolade, vafler, pommes frites og muslinger, har Brussel mange tradisjonelle juleretter du kan nyte gjennom hele høytiden. Varm deg med gløgg eller en tradisjonell flamsk gin, gjør som de lokale og spis sjømat eller fylt kalkun, og avslutt ditt måltid med et stykke Christmas Log, en tradisjonell sjokoladekake formet som en vedkubbe.

5. Sentral beliggenhet i Europa

Gitt beliggenheten i hjertet av Belgia og Europa, kan et opphold i Brussel være en fantastisk mulighet til å ta en dagstur ut av byen og oppleve andre julemarkeder.

Kun en times togreise unna kan du oppleve den velkjente Winter Festival i Ghent, besøk det eldste julemarkedet i Belgia i Liège, feir sesongen på julemarkedet i Leuven eller opplev det billedskjønne julemarkedet ved kysten av Ostende.

Andre julemarkeder i Europas største byer som Paris, London eller Amsterdam ligger også bare en tog- eller busstur unna.

Relatert innhold

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.