Bilferie på det glade Sørland

Fra asfaltjungel og høye bygninger i Oslo er det kun en kort kjøretur til Norges svar på Sør-Europa. Under lister vi opp noen av Norges mest populære sommerbyer - som absolutt er verdt et besøk i sommer.

Tønsberg brygge som speiler seg i blått vann

Ruteforslag: OsloHortenTønsbergSkien – ArendalKristiansand

Fra bystrender og uteservering i Oslo, er det kun en drøy times kjøretur til to av Norges mest populære sommerbyer, Horten og Tønsberg. Har du mer tid anbefaler vi også at du besøker noen av Telemarks perler i Skien, samt familiebyene Arendal og Kristiansand.

Kyst- og sykkelstier i Horten

Horten gir fine turmuligheter både til fots og med sykkel. Det er flatt og mange stier å velge mellom, blant annet Kyststien, Møringa på Karljohansvern og Hortensmarka med Borrevannet.

Horten by ligger sentralt plassert midt i Vestfold og Telemark, bare en drøy times kjøring fra Oslo. Stedet er kjent for sin kystlinje, skog, kulturminner og historie - her er det korte avstander mellom naturopplevelser og byliv!

Er du på utkikk etter overnatting i Horten?

Bo på Thon Hotel Horten, helt nede ved kaia og lett tilgjengelig via ferge fra Moss, kollektivtrafikk eller egen bil. Hotellet har restaurant, bar, lounge og møterom.

Småbyliv, brygga og bademuligheter i Tønsberg

Tønsberg er en koselig liten by som det lett å gå rundt i til fots. Her finner du restauranter langs bryggekanten, flotte strender, svaberg, samt både natur- og kulturopplevelser. Slottsfjell har historiske ruiner og derfra er det flott utsikt over byen. Ringshaugstranda ligger litt utenfor sentrum og har flott sandstrand. Det går også en gratis ferge fra Husvik til Husøy og du kan ta med sykkel om bord. Du kan også ta båt ut til Bolærne-øyene.

Verdens Ende ligger ytterst på Tjøme og er verdt et besøk. Sydspissen gir fantastisk havutsikt og gode bademuligheter. Det gamle vippefyret, som er laget av gamle rullesteiner, er et ikonisk landemerke og yndet sted å posere for mobilkameraer.

I Færder nasjonalpark ligger Tjøme skatepark og på gressplenen her er fine områder for å kaste frisbee eller prøve slack-line.

Thon Hotel Tønsberg Brygge ligger sentralt ved Brygga i Tønsberg. Det er kort vei fra hotellet til shopping, badeliv og Slottsfjellet. Hotellet er totalrenovert i 2017 og fremstår i dag som et moderne og innbydende hotell.

Trehus i Åsgårdstrand

Åsgårdstrand er idyllisk med små tremalte hus og prydhager. Man skjønner hvorfor så mange kjente malere har bodd her. Edvard Munch hadde sommerhus her og «Pikene på broen» er malt med motiv fra havna. Badeparken og sandstranden her er kjempefin.

Hvalfangstmuseet i Sandefjord

Sandefjord er en større kystby med butikker, spisesteder og Hvalfangstmuseet. Det er mange kyststier å velge mellom og flotte friområder på Østerøya. Sandefjords nye bybad sto ferdig juni 2020, og du finner også skatepark, treningsanlegg og sandvolleyballbane i nærheten.

Telemarkskanalen i Skien

Skien byr på noe av det flotteste Telemark har og by på, og vårt hotell ligger i gangavstand fra Telemarkskanalen, Telemark Museum, Henrik Ibsens Museum, Brekkeparken samt uteliv og shopping i Skien.

Om Telemarkskanalen - den unike vannveien fra sjø til fjell

Telemarkskanalen ble risset inn i fjellet for godt over 100 år siden og da kanalen sto ferdig i 1892 ble den ute i Europa betegnet som et ”åttende underverk”.

500 mann hadde da jobbet i 5 år med å sprenge seg vei gjennom fjellet. Med hele 18 slusekammere var veien banet fra Skien og inn til urnorske Dalen, en seilas på 105 km og med en høydeforskjell på 72 meter. Kanalen ble kalt ”Hurtigruten” mellom Østlandet og Vestlandet og var også den viktigste ferdselsåren mellom øvre og nedre Telemark for folk, buskap, varer og tømmer.

I dag er det turister fra fjern og nær som kommer for å oppleve denne unike vannveien som framstår omtrent lik som for over hundre år siden. De steinsmurte sluseveggene, de enorme sluseportene og åpne- og lukkemekanismen – alt helt autentisk.

Bilfri øy utenfor Arendal

En av Norges flotteste sørlandsbyer leverer både skjærgård og byliv. I høysesong yrer det av liv i havnebassenget Pollen, ofte kalt Arendals «Nyhavn», med restauranter og koselig kaféer på rad og rekke. 

En kort fergetur fra en av sentrumsbryggene ligger den idylliske og bilfrie øya Merdø. Små, koselige sommerhus og flotte, langgrunne strender gjør dette til en perle som må oppleves. Et besøk til Merdø utgjør en flott dagstur, og fergene går flere ganger om dagen i høysesongen. Det finnes også en liten kro på øya.

På utsiden av øya er det rullesteinsstrand, og herfra kan du se blant annet fyrtårnene Lille og Store Torungen - to av Arendals mest kjente landemerker. Andre fine badeplasser i nærområdet er Hovestrendene, Spornes, Havsøya, EB-stranda på Tangen og Stølsviga på Hisøy.

For de turglade så går Raet nasjonalpark fra Valøyene i Grimstad langs Arendals kyststripe og helt til Lyngør i Tvedestrand - en fottur som absolutt bør testes!

Har du behov for overnatting?

Thon Hotel Arendal er et nyoppusset og moderne hotell, med komfortable rom og konferansefasiliteter av ypperste klasse. Med hotellets sentrale beliggenhet ved bryggekanten i Arendal, har du kort vei til shopping og attraksjoner.

På tur i Kristiansand

Det finnes mye å finne på i Kristiansand - i tillegg til den kjente Dyreparken. Langs strandpromenaden finner du Bystranda - en langgrunn og familievennlig sandstrand. Litt utenfor sentrum ligger også blant annet Hamresanden og Dvergsnestangen.

Odderøya er en tidligere marinebase og Quart-festivalen ble tidligere arrangert her. Her finner du koselige turstier, små kaféer og flere spennende gallerier. Det er fine bademuligheter og friluftsområder på øya som ligger en kort spasertur fra sentrum.

Populære øyer er også Dvergsøya, Herøya og Bragdøya. På Bragdøya kan man nyte dagen i hengekøye eller en robåt som finnes til utlån. Stampe er fint for de som foretrekker å bade i ferskvann. Av sightseeing er Fiskebrygga, Møvik fort og Christiansholm festning verdt å dra innom.

Vi har tre hoteller i Kristiansand sentrum. Hotel Kristiansand ligger sentralt plassert i byens gågate, Markens, mens Hotel Parken og Hotel Norge ligger rett ved Wergelandsparken, Domkirken og Torvet.

God tur fra oss i Thon Hotels!

Book your next stay

Experience one of our many hotels in Norway, Brussels or Rotterdam.

Agreement code

Please enter company name and company code to log in.

Please enter company name.
Please enter agreement code.