8 tips til hvordan du gruser en grå dag

Det skal ikke så mye til for å gjøre en hvilken som helst hverdag til en du kommer til å minnes.

Gullkonfetti som daler ned fra en vindeltrapp

Rutiner er fint. Dagene flyr av gårde, og jobb, plikter og faste gjøremål sørger for at du kommer deg gjennom uka – og til tider kan det nesten føles som om helgene avløser hverandre.

Men av og til trenger hverdagen et løft og du en pause fra middagsplanlegging, klesvask og rutiner. Og det er når det behovet melder seg at du skal ta fram denne lista!

Her får du 8 tips til hvordan du kan gi deg selv en boost og løfte dagen til nye høyder!

1. Fyll opp energilageret med en miniferie nær hjemmet

Å bo på hotell trenger ikke bare å være forbeholdt ferier og jobbreiser. Det er ingenting i veien for å unne seg en natt utenfor hjemmets fire vegger på en helt vanlig ukedag – og du trenger ikke en gang å reise noe sted.

Finn et hotell i hjembyen din og sjekk inn etter endt arbeidsdag for å fylle på energilageret. Ta deg et bad, legg beina høyt og nyt en deilig middag i restauranten, før du benker deg til med smågodt og favorittserien din i den myke hotellsenga.

Etter en lang og god nattesøvn kan du våkne til duften av kaffe og croissanter. Når du tusler til jobb igjen er vi sikre på at du kommer til å være overrasket over hvor mye det faktisk er mulig å lade batteriene i løpet av bare et snaut døgn.

2. Start dagen med en venn

En effektiv kur mot kjipe dager er å klemme inn et møte med en god venn. Det er rett og slett få ting som slår det å tilbringe tid med noen som gir deg energi og som får deg til å føle deg bra!

Stå opp en time tidligere enn vanlig en dag, og møt en venn til frokost før jobb. Finn en koselig kafé, inviter vedkommende hjem til deg, eller legg frokosten til et hotell. Mange hoteller tilbyr nemlig drop-in-frokost – og de åpner tidlig. 

Slik får du mest mulig ut av hotellfrokosten

3. Gjør dagen til en symfoni

Alt blir bedre med musikk. Selv turen med den overfylte bussen til jobb kan bli kul hvis du har en skikkelig powerlåt på øret. Så sett av ti minutter til å lage en spilleliste som kun inneholder favorittsangene dine.

Nye hits, eldre låter og «guilty pleasures» – her er det bare å kjøre på med alt som får det til å rykke i dansefoten og smilebåndet. Trykk på play på det tidspunktet du trenger det som mest – enten det er for å dra deg opp av senga om morgenen, danse i dusjen, gjøre turen til eller fra jobb litt lystigere, eller å ha det gøy mens du vasker huset.

Visste du at...

Vi har Bose-høyttalere på alle hotellrom? Her er det bare å koble telefonen opp via Bluetooth, og spille musikk fra sengen. Et tips er å bruke strømmetjenester som Spotify, hvor du finner ferdigkomponerte lister til ulike sinnsstemninger og personlige anbefalinger. Med andre ord kan du påvirke rommets atmosfære akkurat slik du ønsker!

4. Ta knekken på kjedelige møter med variasjon

Mandagens første møte er en kaffekrevende affære, og det er ikke uten grunn at ukas første dag ofte omtales som blå. Her skal det imidlertid ikke så mye til for å snu på flisa!

Foreslå for kollegaene dine at dere skal ta møtet i nye omgivelser en helt tilfeldig mandag. Dra på en kaffebar, ta praten på en spasertur, eller ta møtet over en frokost av den luksuriøse sorten på et hotell i nærheten av kontoret.

Ferskt brød, egg og bacon, ekstra god kaffe og kaldpresset juice tar garantert knekken på enhver blåmandag! Vil dere slå på stortromma, kan du også foreslå at dere leier et møterom på et hotell hvor dere kan bli sittende å jobbe hele dagen – kun avbrutt av en bugnende buffé til lunsj. Må du overbevise sjefen, er det en kjent sak at det å endre på rutinene øker kreativiteten.

Nyt en prisvinnende frokost til tidlige møter

5. Bring romantikken tilbake

Det å avslutte kvelden i sofaen med en serie på skjermen er gjerne høydepunktet i hverdagen for mange par. Ikke et vondt ord om gode serier – men kanskje det kunne vært forfriskende med en forandring en dag?

Legg vekk fjernkontroll, laptop og mobil, og sjekk inn på et hotell i nærheten for en natt. Her er dere fri for distraksjoner som klesvask og plikter, og kan konsentrere dere om hverandre. Litt god gammeldags kvalitetstid kan dere leve lenge på.

Se våre romantiske hotellpakker

6. Oppsøk sjøutsikt

Å hvile øynene på havet og horisonten skaper indre harmoni, og de som er så heldige å bo ved vannet har trolig et roligere sinn enn oss andre. Heldigvis trenger du ikke å punge ut i dyre dommer for å kunne nyte synet av havet for en stakket stund.

Mange hoteller har beliggenheter som selv de rikeste bare kan drømme om. Sjekk inn på et kystnært hotell for en natt eller to og be om et rom med utsikt. Skru av mobilen, ta fram den boka du aldri får lest og la bølgeskvulp og sjøbris dysse deg i søvn. Sjansen er stor for at opplevelsen ikke bare gjør denne dagen bedre, men også gjør deg rustet til å møte de kommende hverdagene med lavere skuldre.

7. Få opp pulsen

Har du en gusten dag er det å trene antageligvis det siste du har lyst til. Men paradoksalt nok er det nettopp da du bør gjøre det. Å være i fysisk aktivitet er noe av det beste du kan gjøre for kropp og sinn, ettersom det både gir deg energi og sørger for at hjernen skiller ut lykkestoffer som gjør deg «høy på livet».

Dra på treningssenteret, finn en yoga- eller styrkeøkt på YouTube og ta i et tak hjemme i stua, eller legg ut på en kveldstur. Synes du tradisjonell trening er kjedelig, kan du melde deg på et dansekurs eller arrangere en utendørsaktivitet sammen med vennegjengen.

Se våre hoteller med treningsrom tilgjengelig

8. Unn deg litt luksus

Vær din egen beste venn og unn deg selv litt ekstra luksus de dagene livet lugger. Bytt ut det vanlige kneippbrødet fra nærbutikken med et saftig brød fra et bakeri.

Gå innom en kaffebar og plukk med deg favorittkaffen din på vei til jobb. Kjøp en ekstra god sjokolade eller bakevarer selv om det ikke er lørdag, eller kjøp med deg friske blomster på vei hjem fra jobb. Som oftest skal det heldigvis ikke så mye til for å gjøre dagen flere hakk bedre!

Bestill eksklusiv søndagsluksus hos Hotel Bristol i Oslo

BESTILL DITT NESTE OPPHOLD

Frokost er alltid inkludert på alle våre norske hoteller!

Se alle våre hoteller

Flere artikler

Agreement code

Please enter company name and company code to log in.

Please enter company name.
Please enter agreement code.