Stressfri skiferie

Smidig, gøy og avslappende: Slik beskriver familien på fire en helg med ski og kvalitetstid på Thon Hotel Snø.

– Da vi kom inn på hotellet etter fem timer i bakken, føltes det virkelig som om vi hadde vært ute. Det var minus 4 grader der, og jeg tror ikke at barna tenkte på at vi sto på ski innendørs en gang, sier Katrine Isaksen (35). 

Sammen med samboeren Michell Langerhorst (36) og barna Wilmer (6) og Vega (3), fikk hun teste en helg på Thon Hotel Snø – hotellet i Lørenskog som har den unike beliggenheten vegg i vegg med Europas største innendørs skiarena. 

Her går du tørrskodd fra hotellobbyen til skiheisen på under ett minutt, og har tilgang til 500 meter alpinbakke i variert terreng, småkupert langrennsløype, et nybegynnerområde, park med rails, hopp og bokser og en isvegg der du kan prøve isklatring. Alt sammen med perfekt føre-garanti!

Rom for luksus

Det er imidlertid ikke bare det forutsigbare føre som gjør Thon Hotel Snø til et fristende alternativ til en helg på fjellet. Det gjør også den smidige reisen hit. 

– Alle med barn vet at det å reise på fjellet en fredag ettermiddag kan være utfordrende. Nå dro vi hjemmefra i Vestby kl. 16:00, slapp helt unna kø og var på plass på hotellet 35 minutter senere, forteller Katrine. 

Det første som slo familien da de kom frem var hvor stort og fresht hotellet var. 

– For en satsing de har gjort! Det at det var så stort og moderne gjorde at det føltes rolig og behagelig der til tross for at resepsjonisten kunne fortelle oss at hotellet var fullt av konferansegjester, sier Michell. 

Vel innlosjert på hotellets romslige Standard Family Room med kjøkkenkrok og sittegruppe, steg trivselen ytterligere. 

– Rommet overgikk forventningene våre! Jeg likte veggdekorasjonen med skitema, utsikten fra det store vinduet og at det var smart-tv med Chromecast der, sier Michell. 

– Vi kunne enkelt scanne en QR-kode og bruke våre egne apper som ble koblet til TV-en. Høyttaleren var av høy kvalitet og lekkert integrert i veggen, og fungerte også helt topp til å høre på musikk via Spotify. 

Paret nevner også morgenkåper, tøfler og deilige såper fra L’Occitane som pluss på rommet, samt den gode sengen og muligheten til å åpne vinduene for å lufte – noe de ofte savner når de bor på hotell.  

Da sulten begynte å melde seg, tok de turen ned til hotellets restaurant, Rifugio della Nonna, som serverer mat inspirert av Alpene og det norditalienske kjøkken. 

Fantastisk for barna

Familien på fire er glad i å bo på hotell, og er ikke i tvil om hva som er det viktigste for dem: 

– At det er rom for å være barn der, erklærer Michell. 

Heldigvis var dette noe Thon Hotel Snø virkelig leverte på.  

– De som jobbet på restauranten var så imøtekommende og fine mot barna. De tok mye initiativ til å leke, tulle og snakke med dem, og barna syntes det var superstas at de fikk servert eplejuice i vinglass, forteller Katrine. 

Det at barnepizzaen var formet som en kanin, falt også i god jord hos de små – og det gjorde mildt sagt desserten også: 

– Vi bestilte is som kom i tre smaker: sitron, vanilje og kanel. Wilmer mente at sitronisen var den beste isen han noen gang hadde smakt! Vega elsket vaniljeisen og jeg digget den med kanelsmak, så den desserten var virkelig en innertier, forteller Michell. 

Lørdag morgen sto flere smaksopplevelser for tur, da det var duket for frokostbuffet. Der var det utrolig godt utvalg med alt en sulten familie drømmer om! 

– De hadde en veldig god lokal ost, husets rødbetsalat og appelsinjuice som ble presset på stedet. Det var smoothier i ulike farger og fasonger, pannekaker som barna elsket, havregrøt, brød, yoghurt og müsli, you name it, sier Katrine. 

– Servicen var også veldig bra. Vi fikk servert cappuccino og barna fikk sjokolademelk med marshmallows. Det var et stort pluss i deres bok! 

Etter frokost var det ski som sto på plakaten – noe alle fire hadde gledet seg til.

– For barna er det ganske nytt, dette var andre gang med slalåmski på beina for Vega, mens Wilmer har kjørt sammen med en av oss noen ganger, forteller Michell.  

Familien hadde derfor booket instruktør til barna som møtte dem i bakken etter at de hadde vært innom utstyrsboden og leid både klær og ski. Og møte med instruktør Mikkel Vestli skulle vise seg å bli en fulltreffer. 

– Han var så fantastisk flink og tålmodig! Etter 50 minutter med Mikkel sto Wilmer alene for første gang. Han lærte seg både å svinge og hoppe av heisen. Vi ble overrasket over hvor trygg han ble, forteller Katrine. 

– Mikkel og de andre instruktørene var i det hele tatt rause med å gi en hjelpende hånd til alle som trengte det. Det var utrolig fint å ha dem der! 

Det ble en innholdsrik dag i snøen, kun avbrutt av en pause på den fjellinspirerte kafeen på SNØ, hvor de spiste sandwicher, drakk kakao og spilte Ludo. 

– Etter mange timer i bakken, var barna naturlig nok slitne. Det å komme seg til og fra aktiviteter kan ofte være litt tiltak for de små, så det var veldig deilig å kunne henge fra oss utstyret i garderobeskapene i underetasjen på hotellet og bare ta heisen opp, så var vi hjemme. 

Mindre styr, mer kvalitetstid 

Etter en dusj og noen døsige timer på hotellrommet, tuslet gjengen en tur i nærområdet og kjøpte lørdagsgodt, før en ny middag ventet på Rifugio della Nonna. Kvelden ble avsluttet med kortspill etterfulgt av TV-kos på rommet – ikke så ulikt en lørdagskveld på fjellet, altså. 

Søndagen ble ytterligere fire timer tilbrakt i bakken – denne gangen med en 6-åring som kjørte alene hele dagen, før de vendte snuta hjem igjen. 

På spørsmål om de synes Thon Hotel Snø var et godt alternativ til en helg på fjellet, svarer paret et rungende «ja!». 

– Dette føltes lettvint sammenlignet med når vi drar på fjellet! Det er perfekt for alle som vil slippe å pakke 15 bager og sitte 4 timer i bil, mener Michell. 

– Dessuten får man mye for pengene her. 

Den korte reiseveien og det at det fantes både oppredde senger, restaurant og utstyrsleie på plass, sørget for mindre styr og mer kvalitetstid, forteller de.  

 – En av grunnene til at barna er så glade i å bo på hotell, er at vi har mer tid til å være sammen der enn når vi er hjemme. Og tid fikk vi ekstra mye av denne helgen. Det føles som en ordentlig god investering!

Relaterat innehåll

Avtalspris

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.