Opplev Nord-Norge som konferansegjest i vinter

Ordinære konferanser kan ofte bli langtekkelige og stillesittende, og nettopp derfor ønsker vi å tilby våre gjester en spennende, actionfylt og sosial konferansearena.

huskyslede i vintervær

Nord-Norge er den minst befolkede, men geografisk største, delen av landet vårt. Klimaet og aktivitetene her vil garantert skille seg fra typiske konferanseaktiviteter lenger sør i landet. Gi deg og dine kollegaer minner for livet ved å legge deres neste konferanse til en av våre majestetiske destinasjoner i Nord-Norge.

Konferanseopplevelsen hos Thon Hotels

Thon Hotels har hoteller som strekker seg over hele landsdelen: Bodø, Lofoten, Narvik, Harstad, Andenes, Tromsø, Kautokeino, Alta, Hammerfest, Kirkenes og Svalbard. Alle disse stedene er utmerkede for en komplett arktisk opplevelse.

Våre moderne lokaler kan huse arrangementer i regi av både små og store bedrifter. Våre konferanseverter står klare til å bistå, og tar seg av alt fra planlegging til gjennomføring av transport, aktiviteter med mer.

Jakten på himmelmagien

Lite er så vakkert som når balletten av fargemønstrene i grønt, lilla, blått og rødt endelig viser seg på himmelen. Turister fra hele verden strømmer til med samme mål for øyet – å få oppleve den uforglemmelige magien på himmelen.

Det er ikke uten grunn at mange velger Norge som destinasjon for å oppleve nordlyset. Faktisk sies Nord-Norge å være den beste destinasjonen for nordlysentusiaster. Lyset strekker seg langs kysten av landsdelen, fra Lofoten i sør og opp til Nordkapp i nord.

Dere vil få muligheten til å delta på aktiviteter og organiserte turer, guidet av eksperter på nordlyset. Jakten på det sagnomsuste lyset kan finne sted i en hundeslede, båt, buss, snøscooter eller til fots i fjellene. Det kan til og med beundres fra ditt eget hotellrom.

Nedenfor finner du mer informasjon om våre hoteller hvor nordlyset danser på himmelen, og om de individuelle opplevelsene hver destinasjon har å by på.

Full fart i naturskjønne omgivelser

Kjør hundeslede gjennom vakker natur

Bli i ett med naturen bak trekkvillige hunder. Mens du beveger deg gjennom det flotte landskapet og kobler av i sleden, kan du se etter rev og snørev, ugler, ørner, reinsdyr og elg. Etter turen kan du ta deg en tur innom hundegården for å kose med både valper og voksne hunder; alle godt vant med besøk.

Et hundespann trekker slede gjennom solfylt vidde

Opplev det unike landskapet fra snøscootersetet

På vinterstid er snøscooteren et av lokalbefolkningens viktigste fremkomstmidler. Bli med på en uforglemmelig snøscootersafari over polarsirkelen, og opplev Nord-Norges vakre, rå natur.

Våre samarbeidspartnere stiller med alt av klær og utstyr dere trenger for en komfortabel, arktisk opplevelse. Det vil være en grundig gjennomgang av sikkerhetsinstruksjoner, samt en praktisk demonstrasjon av hvordan man kjører en snøscooter. Dere kjører i par, og det vil være mange muligheter til å variere på sjåfør- og passasjerrollen.

Flere av våre konferansedestinasjoner i nord samarbeider med tilbydere av hundeslede- og snøscooterkjøring.

Samiske tradisjoner og aktiviteter

Sammen med våre dyktige samarbeidspartnere kan dere oppleve hele bredden av samisk kultur og tradisjoner. Bli med på reinkjøring, lassokasting, isfiske, bålkos og opplev tradisjonell, samisk mat.

Bli kjent med reinsdyrene

Den eldste transportmåten i nord er reinsdyrsleden. Sammen med våre samarbeidspartnere får du både mate dyrene og erfare transportmiddelet på nært hold. Tilbring en dag med en lokal guide og opplev disse fantastiske og sjeldne dyrene i en kontrollert atmosfære. Turene går daglig via fantastiske fjord- og fjellandskap gjennom hele vintersesongen.

En reinflokk løper i snøen

Opplev idylliske isfiskevann

Isfiske er en av lokalbefolkningens favorittaktiviteter på vinterstid. Det er både spennende og avslappende å ligge på et reinskinn på isen i den blå timen og vente på å få øye på storfisken. I lavvoen varmer vi oss rundt bålet, og koser med kaffe og kake. Det er også mulig å forhåndsbestille samisk mat. Dere får utlevert fiskeutstyr – og dersom dere ønsker kan det arrangeres en isfiskekonkurranse med premie til vinneren.

Aktiviteter ved lavvoen

Viddekamp, lassokasting, joik og reinsdyrbuljong er noen opplevelsene dere bør få med dere. Ved lavvoen vil dere lære mer om samenes liv før og nå. Dere vil få kaste lasso, samt bli servert nykokt reinsdyrbuljong, joik og fortellinger. Dersom det er ønskelig arrangeres gjerne «viddekamper» - en underholdende konkurranse innenfor ulike samiske aktiviteter. Ta med kollegaene dine og opplev den samiske kulturen på kloss hold.

Thon Hotel Hammerfest, Thon Hotel Alta, Thon Hotel Kautokeino og Thon Hotel Kirkenes samarbeider alle med erfarne tilbydere av tradisjonelle, samiske aktiviteter.

Opplev det beste havet har å by på

Kongekrabbefiske

Ta med dine kolleger ut på havet for ekte kongekrabbefiske. I høstmånedene har dere mulighet til å ta båt, enten med en fartsfylt RIB eller roligere båttur langs elven. Deretter hentes det opp prektige kongekrabber med krabbeteiner. På vinterstid brukes snøscooter som fremkomstmiddel, og her kan dere velge om dere vil kjøre selv eller sitte på.

Visste du at du i Kirkenes kan kjøre over Barentshavet i visse perioder av året?

Enda et høydepunkt etter jakten på krabbene, er når de dagsferske og saftige kongekrabbene serveres kursdeltakerne. En delikatesse direkte fra havdypet. Basert på deres ønsker, kan måltidet serveres i en samisk lavvo, eller i et lite sjøhus på bryggen, i kort avstand fra hotellet.

Hvalsafari

Vinteren er den beste tiden av året for å se hvaler i Norge. Fra midten av oktober til januar har vi besøk av noen av verdens største pattedyr, mye takket være silden vi har langs kysten. Hvert år svømmer gigantiske knølhvaler flere tusen kilometer fra det karibiske hav til Nord-Norges kjøligere vann. Her er det mer næringsrik mat, og våre guider vet akkurat hvor den befinner seg. Avhengig av sesong kan du også se spekkhoggere, havnenise og finnhval i området.

Flere av våre konferansedestinasjoner i nord samarbeider med erfarne tilbydere av krabbefiske og hvalsafari.

Visste du at …
knølhvalen tidligere har vært nær utryddelse, men at det nå finnes rundt 80 000 av dem? Akkurat som våre fingeravtrykk er hver knølhvals hale helt unik. Opplev disse fantastiske skapningene på nært hold i vinter.

Fisketur på Lofothavet 

Når du besøker Lofoten er det nesten obligatorisk å komme seg ut på havet og prøve seg som fisker. Det rike Lofotfisket, der skreien kommer fra Barentshavet til Lofoten for å gyte har pågått i mange hundre år, og gitt nordmenn livsnødvendige måltider helt tilbake i vikingtiden. Lofotfisket varer fra slutten av februar til april. Det tradisjonelle Lofotfisket er et vintereventyr! Vår samarbeidspartner tar dere med ut i en autentisk fiskeskøyte, dere får fiske med juksahjul og/eller havfiskestang ute på Lofothavet.

nordnorge konferanse.jpg

Havørnsafari i RIB

Lofotens skjærgård er spektakulær, i en rib-båt kommer du tett på elementene. Vår samarbeidspartner kjenner de gode historiene, perlene langs kysten og hvor man får de magiske havørnene på nært hold. Turens innhold utarbeides turens i samarbeid med deg som kunde og gruppens ønsker.

Vinterpadling i Svolvær

Padleturen starter i Svolvær havn, en to-timers padletur i rolig farvann med gode historier fra den rike kulturhistorien i Svolvær, omringet av krystallklart vann og mektige hvitkledde fjell.

Vi tilbyr naturligvis flere fartsfylte, spennende og minneverdige aktiviteter også. Kontakt hotellet du ønsker å besøke for en komplett oversikt. Velkommen til Thon Hotels. 

Relaterte artikler

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.