Dette bør du se og gjøre i Svolvær

I Svolvær kan du gjøre alt du drømmer om å gjøre i Lofoten. Her er hotelldirektør Erik Taraldsens beste tips til hva du bør oppleve i en av Nord-Norges vakreste perler.

– I Svolvær kan du gå fine fjellturer, padle kajakk, dra på havfiske, kjøre RIB, se havørn på nært hold og ta en selfie under en fiskehjell med tørrfisk. Med andre ord: du er nærmest garantert å få noen fine dager her, sier Erik Taraldsen.

Han er hotelldirektør ved Thon Hotel Lofoten og nye Thon Hotel Svolvær. Sistnevnte åpnet dørene i juli, og begge ligger sentralt på kaikanten i sentrum av Lofotens hovedstad, med aktiviteter og opplevelser rett utenfor hotelldøren.

Her er hans beste tips til hva du bør oppleve når du sjekker inn i Svolvær:

Prøv deg på Lofotfisket

For mange er fiske selve symbolet på Lofoten, og skal du oppleve det ekte Lofoten, bør du ta turen til sjøs. Vårt nye hotell Thon Hotel Svolvær har et eget «fiskebruk» der du som gjest kan starte dagen på en autentisk fiskeskøyte på Lofothavet. Etter fisketuren kan du bli med å heise fisken på land og selv ta den imot på «bruket», før du sammen med en av våre kokker kan være med å sløye og filetere dagens fangst. Dagen avsluttes med selvfisket fisk og «smaken av Lofoten» i hotellets restaurant. En skikkelig delikatesse, som kanskje smaker enda bedre når du har fisket den selv? «Bruket» tilbyr også opplevelser som «Lofoten Sjømatteater» og kaviarkurs.

Lokalmat

Lofoten er et fristende matfat, og i «verdens minste storby» venter fantastiske matopplevelser. Svolvær har en rekke gode restauranter å velge mellom, som serverer deilig mat basert på lokale råvarer. Paleo Arctic i 1. etasje på Thon Hotel Lofoten har à la carte-servering, mens i Brasseriet på Thon Hotel Svolvær tilbys det dele-menyer med lokale smaker, i tillegg til egen lunsjmeny og meny på uteserveringen.

Fine fjellturer

Om du vil opp i høyden er det flere flotte turmuligheter i gangavstand fra hotellet. En populær tur for både lokale og turister går til Tjeldbergtind, som ligger 367 moh. Det er ikke spesielt høyt, men utsikten over Vestfjorden, mot Svolvær, Kabelvåg og fjellene som omkranser byen er fantastisk flott. En annen populær tur er å ta sherpatrappa som snorer seg opp fjellsiden ved Svolværgeita. Den sto ferdig i 2019, og frister med flott utsikt. Vil du gå litt lenger, kan du fortsette på stien mot Djevelporten og fjellet Fløya. På toppen av fjellryggen på 590 moh. blir du belønnet med 360 graders utsikt – verdt turen i seg selv.

Skrova

En kort fergetur på ca. 30 minutter tar deg fra Svolvær til øya Skrova i Vestfjorden. Og med flest soltimer i hele Lofoten, og lite regn, kan øya smykke seg med det eksotiske kallenavnet «Lofotens Hawaii». Her venter et sjarmerende samfunn, vakre, melishvite strender, turkist vann og en fin fjelltur opp Skrovafjellet. En tur hit er absolutt å anbefale!

Kunst

Hvis du ønsker litt kulturelt påfyll, kan du besøke Nordnorsk Kunstnersenter for visuell kunst, som ligger vegg-i-vegg med Thon Hotel Lofoten. Her finner du både kunstbutikk og galleri, som viser en rekke ulike kunstutstillinger av både lokale og internasjonale kunstnere. Annethvert år arrangeres også kunstfestivalen Lofoten International Art Festival.

Kajakkpadling

Lofoten er kjent for sin vakre natur, og selv om det er fint å nyte den fra en fjelltopp, oppdages den kanskje aller best fra sjøen. En kajakktur lar deg komme tett på både natur og dyreliv, mens du puster inn frisk sjøluft omringet av spektakulære fjell. Du kan bli med på guidet kajakktur med XXLofoten. Turen starter ved kaipromenaden i Svolvær sentrum, som ligger en kort spasertur fra begge Thon-hotellene.

Havørnsafari i RIB

En annen opplevelse du nesten bare må få med deg er havørnsafari i RIB, spesielt om du er glad i fart og spenning. På turen ser du havørn på nært hold, og kommer innerst i den majestetiske Trollfjorden. Morsom opplevelse med sjøsprøyt i fjeset og storslagne høydepunkt underveis.

PS: Etter en dag på sjøen eller en tur i fjellet er det perfekt å slappe av i badstuen til Thon Hotel Svolvær, som kommer på plass i løpet av året på en stor flytebrygge foran hotellet. 

Mer inspirasjon

Upplevelser i Lofoten

Avtalskod

Detta ger dig tillgång till avtalspriser där sådana är tillgängliga.

Vänligen ange företagsnamn.
Vänligen ange avtalsnummer.