Olav Thons turtips til Norgesferien

– Jeg har hatt gleden av å feriere i Norge i 99 år, og gleder meg over den fantastiske naturen og alle mulighetene som åpner seg for besøkende i dette landet. I år har vi alle en gyllen mulighet til å oppleve og utforske Norge på kryss og tvers, sier styreleder Olav Thon.

Olav Thon lener seg mot et tre i skogen

Olav Thon er svært turglad, og han er æresmedlem i Den Norske Turistforening. Her er hans tips for inspirerende turer i Norge.

Naturvandring i Hardanger

Han anbefaler blant annet Hardanger og Norheimsund om sommeren.

– Noen av mine beste sommerminner har jeg fra naturvandringer i dette landet. Jeg kan spesielt nevne Hardanger med sin fantastiske natur, og hotellet Thon Hotel Sandven som i mer enn 100 år har vært i turismens tjeneste.  

Thon Hotel Sandven ligger rett ved fjordkanten i Norheimsund, og gjester kan leie robåt, sykler og kajakk. Langs strandpromenaden kan gjester spasere til Fartøyvernsenteret som stiller ut veteranbåter. Det går også båt fra Thon Hotel Sandven til Eidfjord.

Hotellet har vært besøk av keisere og toppledere fra hele Europa. Det var på dette historiske hotellet at keiser Wilhelm av Tyskland satte sine ben på norsk jord for første gang i 1889. 

Se hvilke naturopplevelser du bør få med deg i Norheimsund

Spill golf på Skeikampen eller besøk Bjørneparken i Flå

Olav Thon er selv fra Ål i Hallingdal, og har vært mye på Skeikampen og i Flå med sin kone, Sissel Berdal Haga Thon.

– Jeg vil absolutt anbefale Skeikampen. Der finnes golfbane, Norges høyeste sådan, og der finner du sykkelstier og vandringsstier overalt. 

Dersom man drar videre til Hallingdal, kan man avlegge Bjørneparken et besøk – en utendørs dyrepark med blant annet bjørn, ulv, gaupe, rev og elg. Inne finner du også slanger og krokodiller.

- Man kan vandre i ukjente stier i andre fjellområder som strekker seg over hele østlige Norge. Sissel og jeg har mange av våre største minner fra vandringer i disse områdene. 

Det er flotte turmuligheter og mulig å dra på dagstur til Norefjellsplatået og Høgevarde. 

Se våre tips til hva du kan oppleve på Skeikampen på sommerstid

Lofoten og Alta byr på unike toppturer med midnattssol

Sissel og Olav er også svært glad i å feriere i Nord-Norge om sommeren.

– Nord-Norge har midnattssolen og en uforglemmelig natur.  

Lofoten er et attraktivt reisemål på grunn av flotte fjell, sandstrender og små fiskevær. Her kan man gå spennende toppturer, leie kajakk, fiske, og bade, eller man kan rusle rundt i Svolvær og nyte utsikten.

Alta har også mye å by på, prøv å få med deg de kjente helleristningene. Populære toppturer er blant annet Komsa, Lille Raipas og Skoddavarre. Sautso er Nord-Europas største elvegjel. Drar du videre opp på Finnmarksvidda kan du også besøke Thon Hotel Kautokeino som byr på fantastiske opplevelser enten du er glad i jakt og fiske eller bare vil nyte naturen.

Opplev det sørvestlige Nord-Norge med bil i sommer

Storbyferie i Oslo, Bergen og Trondheim

– Aldri har man fått mere for en norsk krone enn når ferien tilbringes i Norge. Selv er jeg veldig glad for å kunne reise rundt i Norge, med alle de opplevelser man får fra fjord til fjell. Thon Hotels har flotte hoteller over hele Norge. Vil du tilbringe ferien i store norske byer, som Trondheim, Oslo eller Bergen, finner du alltid førsteklasses hoteller i Olav Thon Gruppen. 

I Oslo er det kort vei til badestrender, badet på Sørenga, til Aker Bryggeog til marka. I Trondheim kan du glede deg over den fantastiske Nidarosdomenog Bryggen i Bergen står på Unescos liste over verdens kultur- og naturarv. 

– Jeg håper alle får en fin sommer, og jeg håper at dere får like stor glede av turopplevelser i Norge som jeg og min kjære Sissel har hatt, sier Olav Thon. 

Her finner du en oversikt over våre hoteller i Norge.

Related Content

Agreement code

Please enter company name and company code to log in.

Please enter company name.
Please enter agreement code.