Grotten øl- og vinbar: Nykommer skaper begeistring i Oslos matjungel

Intim vinbar møter kokkekunst på høyt nivå i Henrik Wergelands gamle nabolag i Oslo.

Et steinkast unna kunstnerboligen Grotten, som nasjonalskalden Henrik Wergeland reiste i utkanten av Slottsparken i 1841, finner du et spisested stadig flere får øynene opp for.   

Som en del av Thon Hotel Slottsparken, er Grotten øl- og vinbar obligatorisk for sultne og tørste overnattingsgjester ved hotellet. Men stadig flere av Oslos beboere og tilreisende tar turen innom for et avbrekk fra byens ståk og deilige, sesongbaserte smaker.    

Intim vinbar i Oslo sentrum

Men først av alt: Hva slags sted er egentlig Grotten? 

– Grensen mellom vinbar og restaurant er flytende, men konseptet vårt er å være en vinbar med stor vekt på mat. Det er totalopplevelsen som er viktig for oss, ikke hva vi kaller det, sier Håkon Kavli, kjøkkensjef ved Grotten øl- og vinbar.  

Med 34 sitteplasser er Grotten et lite sted, drevet av et lite team som får mye ut av konseptet og lokalet. Atmosfæren egner seg aller best på kveldstid, ifølge Kavli. 

– Det er dempet og intimt. Mange har sagt at de synes det er et fint sted for en date.    

 Sesongene er sjefen

 Med en meny som endres fortløpende, samt retter som legges opp etter råvarer og kokkenes luner, er det sesongene som er den egentlige sjefen på vinbaren i Oslo sentrum. 

Når vi snakker med Håkon Kavli, befinner hovedstaden seg i spagat mellom vinter og vår – noe som gjenspeiles i menyen. 

– Akkurat nå serverer vi blant annet skrei, ferske kamskjell, hvit asparges og gode østers av topp kvalitet. Og så har blåskjell og pasta rukket å bli en slags signaturrett. Vi prøver å være kompromissløse når det gjelder å velge de beste råvarene til enhver tid.   

Merker effekten av skryt

En av flere som har latt seg imponere av hva Kavli og teamet hans har fått til på Grotten øl- og vinbar, er Aftenpostens erfarne matanmelder Erik Gulbrandsen. Han trillet terningkast fem etter sitt besøk, og konkluderte slik: 

– Unge, flinke folk både på kjøkkenet og ute i restauranten sørger for at Grotten er et flott tilskudd til mat-Oslo. Hit vil vi tilbake! 

Kjøkkensjefen setter pris på rosen og mener at den er uvurderlig for et såpass nyetablert sted som Grotten. 

– Det har definitivt satt oss på kartet, og vi merker effekten, både når det gjelder antall bestillinger og forbipasserende som kommer innom for et glass vin.

Relatert innhold

Aftalepris

Dette giver dig adgang til aftalepriser, der er tilgængelige.

Indtast venligst firmanavn.
Indtast venligst aftalenummer.